Herní Blesk – Bude nový Tomb Raider

Dočkáme se nového dílu legendární série Tomb Raider. Čekají nás velké změny, některé jsme vám sepsali v následujícím článku. * Mr. Bean jako hra? Proč ne. EA chystá koupit licenci a na ní postavit novou adventuru.

Upozornění
Tento článek je založen na rozhodně neoficiálních, částečně smyšlených a stoprocentně neověřených informacích. Neberte je proto ani trochu vážně.

Bude nový Tomb Raider

No řekněte, překvapuje vás to? Už tolik let se setkáváme s prsatou hrdinou, už tolik let jí pomáháme řešit různé zapeklité hádanky, už tolik let slintáme na klávesnici z údivu nad jejím těle. Čas je však neúprosný, všichni stárneme a ani Lara není výjimkou. Pravda, její vnady zůstaly za dlouhé roky ponechány (pokud nebyly ještě zkrášleny), jenže co se hry a náplně týče, jeden díl od druhého šel s kvalitou níže a níže. Nová pokračování už nedokázala nabídnout tak hutnou porci zábavy, jako dříve. Už nedokázal zaujmout.

Crystal Dynamics to ale nevadí, ba co, spíše berou nelehký úkol „zabavit a pobavit“ jako výzvu. Chystají proto už nějaký pátek nový díl legendární akce Tomb Raider, který zastihnou mnohé změny. Jaké? Čtěte dále, některé se nám podařilo vypátrat z hlubin internetu.

Snad nejvýraznější úpravou bude přechod snímání z pohledu třetí osoby na pohled z vlastních očí. Jinými slovy, nový Tomb Raider má být žánrově FPS akce! Koncepčně se hra dosti změní, projeví se to i v její náplni a na celkové hratelnosti. Pokud jste si ale přesto za tu dobu navykli na snímání z pohledu třetí osoby, nemějte obavy – nepřijdete o něj. Hra je akorát primárné vyvíjena jako FPS akce.

Možná si to vše ale trochu protiřečí s faktem, že autoři chtějí posílit logické hlavolamy a jiné rébusy. Prý chtějí vytvořit originální mix logické hry a akční střílečky z prostředí katakomb, ovšem zda-li se jim podaří dosáhnout kýženého cíle, je ve hvězdách. Pátrat budete po artefaktu Scion, jenž má magickou moc změnit člověka v bájného Kyklopa. Více ale autoři neprozradili, nicméně je možné, že se Lara v jednu takovou potvůrku změní. Koneckonců, nebylo by špatné ovládat chodící rohatou krávu s pircingem všude na těle.

A Co se týče grafického zpracování, engine údajně zůstane ponechán z předchozího dílu, Tomb Raider Legends, dočká se však taktéž pár změn. V neposlední řadě by bylo ještě hodno zmínit datum vydání. Jako vždy není nic jisté, ovšem spekuluje se o konci příštího roku. Tak uvidíme, co na nás Crystal Dynamics chystá.

  
Možná už nebudeme tak často vídat pozadí sličné Lary

Mr. Bean jako hra?

Rowan Atkinson ještě nejde do důchodu. Jeho nejslavnější filmová postava, Mr. Bean, která se promítnula i do několika jiných filmů, nezemřela. Stále žije. A zřejmě se dočkáme i herního zpracování. EA si totiž v nedávné době uvědomila, že den co den vznikají nové a nové hry na motivy filmů, a to většinou kasovních trháků z Hollywoodu. Zato „obyčejné“ a mnohdy nesmírně zábavné snímky, byť několik let staré, nikdo nepřevede do herní podoby. Bylo proto na čase udělit celé věci přítrž a kde jinde se dalo lépe začít, než právě u ztřeštěného Mr. Beana.

EA v současné době uvažuje o koupi licence filmu, načež hodlá vytvořit neotřelou adventuru v hlavní roli právě s Rowanem Atkinsonem. Vývoj samozřejmě ještě nezačal, o to více ale překvapí předběžně oznámené datum vydání – polovina roku 2007. Inu, je to vcelku krátká doba s ohledem na fakt, že práce stojí a teprve se celá věc chystá. Doufejme, že trend „kvantita na úkor kvality“ nebude následovat tato hra, byla by to věčná škoda. Nicméně pokud si na ní autoři dají alespoň trochu záležet, máme se určitě nač těšit. Inu, nechme se překvapit, snad i příjemně.

Upozornění
Tento článek je založen na rozhodně neoficiálních, částečně smyšlených a stoprocentně neověřených informacích. Neberte je proto ani trochu vážně.

Váš názor Další článek: Street Fighter znovu ožívá

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , ,