Téma | EA

Herní Blesk – EA ve ztrátě?

EA je ve ztrátě – za tento rok činí více jak 80 miliónů dolarů. Následuje pozastavování projektů či značné urychlení jejich vývoje. * Half-Life 2: Episode Two bude k dispozici zdarma těm, kteří předloží registrační klíč původní hry a datadisku! Čtěte dále, dozvíte se více.

Upozornění
Tento článek je založen na rozhodně neoficiálních, částečně smyšlených a stoprocentně neověřených informacích. Neberte je proto ani trochu vážně.

EA jde dolů!

Také jste v poslední době četli zprávy hovořící o menší ztrátě společnosti EA? Zhruba 80 miliónů dolarů z letošního roku sice nemusí pro tak obrovskou společnost znamenat mnoho, ovšem napadlo vás zeptat se „Je to vůbec pravda?“. Vyplynulo na povrch, že EA ruší celkem dvě vývojářská studia; jedno v Los Angeles a druhé v Londýně . Zároveň s tím zřejmě čeká dočasné pozastavení projekt Battlefield 2142 a zkrácení doby vývoje RTS pecky Command and Conquer: Tiberium Wars.

Například představa, jak může nový díl C&C po takovém rozhodnutí dopadnout, mi připomíná scénku z  nejhoršího hororu. Datum vydání bylo totiž přesunuto na listopad letošního roku. A EA tak drastický zásah komentuje slovy: „pokud by hra nevyšla letos v listopadu, museli bychom její vývoj pozastavit“. Co k tomu dodávat?

Inu, po dlouhá léta nejsilnější společnost na poli her se začíná dostávat do mínusu. Vše je sice zastíráno nástupem next-gen konzolí, což způsobuje značné ztráty, ovšem pravý důvod vedení EA raději tají. Z neověřených informací je patrné, že leckdy tuctové rychlokvašky již nikdo nechce a úměrně tomu se rozvíjí pirátství. Lidé si raději nové hry vypálí, nežli aby je kupovali za velký peníz v obchodech. Není to sice žádná novinka, ale téma nelegálního šíření softwaru je neustále aktuální.

Že by pak obyčejné pirátství pomalu ohryzávalo jinak pevný kmen stromu? Zatím se EA drží nad vodou a asi se hned tak něco nestane. Nicméně podobné ztráty už mockrát položily veliké společnosti. A jenom aby EA mezi ně nepatřila.

Nového dílu Command and Conquer se dočkáme letos v listopadu

Half-Life 2: Episode Two bude zdarma?!

Uplynulo sotva pár týdnů od vydání prvního datadisku pro akční bombu Half-Life 2 a v těsném závěsu na to se objevila pěkná hrstka nových informací i o dílu druhém. Ten je podle všeho ve vývoji prakticky stejnou dobu, jako jeho předchůdce. Náročnost tvorby ale tvůrcům dává zřejmě tolik zabrat, že si vyžádá skoro o polovinu více času než první epizoda.

To ale nic nemění na faktu, že zároveň s kupou nových úkolů, zbraní, příšer apod. má být Episode Two k dispozici přes Steam zcela zdarma. Ano, čtete dobře! Překvapivá zpráva vyletěla asi před třemi dny z úst jednoho z hlavních designérů v rozhovoru. Ten uskutečnil časopis PC Gamer a ač ještě jeho nové číslo nevyšlo, tamní redakce si takovou zprávu nemohla nechat pro sebe.

Samozřejmě to ale má svůj háček. Před stažením bude třeba předložit registrační klíč originální verze titulu Half-Life 2 a jeho první epizody. V opačném případě, pokud tak neučiníte, například z důvodu, že jednu nebo druhou hru nevlastníte, si budete muset datadisk Episode Two zakoupit za plnou cenu. Jedná se na jednu stranu o solidárnost autorů, na druhou o chytrý tah. Valve zřejmě chce, aby si více lidí koupilo Half-Life 2 i s datadiskem. Do budoucna by jim to totiž mohlo vynést daleko více a rozšířili by tím hráčskou základnu.

Nicméně zpráva to jest zatím neoficiální, byť přesto více než pravděpodobná. V následujícím týdnu přineseme o celé věci bližší informace, neboť se čeká na přímé vyjádření autorů. Každopádně se již velice těším...

  

Alespoň jednou ušetříte svoje pracně krmené prasátko

Upozornění
Tento článek je založen na rozhodně neoficiálních, částečně smyšlených a stoprocentně neověřených informacích. Neberte je proto ani trochu vážně.

Diskuze (1) Další článek: Upravte si SiN Episodes podle sebe

Témata článku: , , , , ,