Herní Blesk – Gothic 3 česky!

Gothic 3 bude překvapivě přeložen do češtiny. Chcete vědět, jak je lokalizace náročná? Překvapivě málo. *** Black and White 2 byl neúspěšný, plány na třetí pokračování byly v nedávné době zavrhnuty. Chcete se dozvědět více? Čtěte dále.

Upozornění
Tento článek je založen na rozhodně neoficiálních, částečně smyšlených a stoprocentně neověřených informacích. Neberte je proto ani trochu vážně.

Gothic3 překvapivě česky. V čem je ale háček?
Dva nejočekávanější RPG velikáni letošního roku, Oblivion a Gothic 3, již brzy budou moci změřit své síly. V poslední době každého zajímá, kdo nakonec bude lepší. Přitom Oblivion jsem měli již tu čest hrát, závěry z něj odvozené proto snad není třeba připomínat. Nasnadě je ale otázka, zda-li hoši z Piranha Bytes dokáži překročit hranice světa RPG her a přinést něco nového, něco „více“... cokoliv, co by hráče vtáhlo do světa Gothic a probudilo ze snu Oblivionu. Nebude trvat dlouho a odpovědi na tuto otázku se dočkáme. V jednom však Gothic 3 přeci jen ponese prim – v lokalizaci.

Pokud angličtinu příliš neovládáte, bude pro vás nutností český překlad. Nedávno přitom bylo rozhodnuto, že hra za podpory vlastních tvůrců vyjde i v našem jazyce, a to prakticky ihned po jejím oficiálním uveřejnění v obchodech. Společnost SeveN M tak rozhodla z důvodu menší prodejní ceny, díky čemuž všichni poctiví pařani nebudou muset sahat hluboko do kapsy.

S milou zprávou zde je ale i jeden háček. Dosti nepříjemný háček. Je docela zvláštní, že RPG podobného kalibru vyjde kompletně lokalizováno – překlad takových her je náročný, zdlouhavý a víceméně neefektivní. Ovšem Gothic 3 je prý výjimkou – textu je v něm asi o dobrou polovinu méně, než v opěvovaném Oblivionu. Rozhovory s NPC jsou údajně jednoduše vyřešeny a sáhodlouhé dialogy mezi postavami nehrozí!

Svět v něm sice po vlastní velikosti není nejmenší, ale po prvním nahlédnutí se jedná spíše o nafouklou bublinu, nežli o prostředí s vlastní historií, různými příběhy apod. Osobně tudíž musím podotknout, že pokud je na této zprávě alespoň půlka pravdy, budu hluboce zklamán. Od Gothic 3 jsem si sliboval něco zcela něco jiného. Ukáže však až 13. říjen, na kdy je stanoveno datum vydání a doufejme proto, že se pravda bude nacházet někde v jiných sférách.

  
Není sporu o tom, že Gothic 3 vypadá hezky. Bude však tak rozsáhlý a propracovaný, jak nám je slibováno?

Black and White 3 nebude
Kdo by neznal hru Black and White? Její první díl byl mnohými označen za božské, geniální a originální dílo. Ironií osudu ale zůstalo, že zároveň od spousty jiných lidí schytalo nehezkou kritiku a nálepku s nápisem „přehypovaný brak“. Každopádně, ať měl pravdu kdokoliv, dlouho se vědělo o tom, že jednoho dne vyjde druhé pokračování. A stalo se – před zhruba jedním rokem spatřilo světlo světa a se vší slávou se vrhlo do světa vybojovat si přízeň mezi hráčskou populací.

Jeho „úspěšnost“ však ani z poloviny nenaplnila naděje, které do něj autoři po dlouhá léta vkládali. Přestože se několik prvních dnů držel na prvním a druhém místě v žebříčku prodejnosti, ani ne po měsíci  z první desítky zmizel. Na Black and White 2 se tak pomalu zapomnělo a v současné době po něm není vidu ani slechu.

V Lionhead Studios se tudíž rozhodli, že třetí pokračování Black and White nebude. Mají prý obavy z dalšího neúspěchu a projekt jako takový by to byl, co se financí týče, nadmíru nákladný. Podíl na celé věci má i menší zklamání z prodejnosti The Movie, která taktéž nezaválela, jak se očekávalo. Proto se Lionhead Studios hodlá do budoucna zaměřit na nové tituly.

  

Black and White 3 se a  si nikdy nedočkáme. Věčná škoda...


Upozornění
Tento článek je založen na rozhodně neoficiálních, částečně smyšlených a stoprocentně neověřených informacích. Neberte je proto ani trochu vážně.

Diskuze (7) Další článek: Devil May Cry 4 na nových obrázcích

Témata článku: , , , , , , , ,