Herní Blesk – Halo 3 video je podvrh?

Viděli jste video na Halo 3? A co byste řekli na to, že se jedná o podvrh? * 3D Realms, id Software a Take-Two společně s Duke Nukenem po svém boku... A na věčné časy! * Chcete znát názvy doposud nevydaných datadisků do The Sims 2? Není problém.

Upoutávka na Halo 3 je podvrh!

Dá se dneska vůbec někomu věřit? Bungie nedávno uvolnil sedmiminutovou upoutávku na chystanou pecku Halo 3. Jen málokomu se nezatajil dech při sledování úchvatných scén a nerozproudila krev v krvi při poslouchání hudby. Jen málo komu také neukápla slza při vzpomínkách na první a druhý díl. Jenže i krásný sen se může zvrtnout v  nejhorší noční můru. Ladné znějící slůvka, že vše bude vypadat stejně i ve hře, rázem ztratila na váze, když do světa vletěla nemilá zpráva. Propracovanost grafiky nebude sahat ani po kotníky úrovni animovaných sekvencí, jež byly k nahlédnutí ve videu. Jinými slovy nás autoři tahali za nos a podstrkovali nepravdivé informace.

Důvodem je fakt, že původně se Halo 3 měl objevit na PS2 a Xbox. Čas je ale neúprosný a dlouholetý vývoj pomalu ohryzával kořeny enginu, na němž hra měla běžet. S příchodem next-gen konzolí (konkrétně PS3) tudíž došlo k rapidní změně – herní stroj a veškeré technologie v něm použity se musely překopat a práce začaly téměř od začátku. Jaký je ale důvod uveřejnění tak úchvatného videa?

Představte si, že máte hru se zvučným jménem. Její vývoj ale nebyl zrovna nejjednodušší a přestože půjde o next-gen titul, stěží se vyrovná kvalitám Half Life 2. Co se tedy stane? No přeci se svolají všichni technici, grafici, animátoři a umělci a splácá se úchvatné video. Hráči jej zbaští se vším všudy a šmytec. Nabízíme i doprovodný obrázek, který se nacházel na fóru oficiální stránky. Do světa se dostal údajně přímo od jednoho tvůrce, jenž se na vývoji podílel a kterého ihned poté propustili. Co se bude dít teď?

Render přímo z dílen tvůrců. Nyní máte jedinečnou možnost vidět video vs. hru!

John Carmack a Duke Nukem Forever!

Před nedávnem jsme psali, že veleznámý tvůrce her John Carmack kutí ve svých dílnách něco nevídaného. Spekulace o Doomu 4 byly rázem zavrhnuty, když na svět vysvitla zpráva informující o spolupráci Take-Two a 3D Realms. Dostalo se na povrch, že společně s původními tvůrci Duke Nukem spolupracují na staro-novém projektu i pánové z id Software. Mezi nimi se nachází John Carmack, jenž je údajně dlouholetým příznivce celé Duke série!

Zajímavé, co vše se nemůže stát. Podle dostupných informací o pomoc požádalo 3D Realms. V id software dlouho neváhali a obratem zaslali zprávu, že by nebylo špatné podílet se na něčem tak ambiciózním. Co se týče Take-Two, s oběma stranami se domluvila na datu vydání, jež je stanoveno na konec letošního roku. Pokud se podaří plánovaný termín dodržet, dostanou dohromady tvůrci slušného půl miliónu dolarů jako malý bonus.

 „Nestihli to téměř za deset let. Jak to mají zvládnout do konce roku?“, ptá se možná řada z vás. Jenže proč myslíte, že se na vývoji nyní podílí i id Software? Musíme držet palce! Něco mi říká, že Duke Nukem Forever nebude jen tak obyčejná hra. 


Duke – věčný drsňák. Třeba se jej opravdu dočkáme!

Chcete znát všechny datadisky k The Sims 2, které se chystají? Není problém.

V Maxi si pokaždé nechali nějaké eso v rukávě. První díl The Sims a jeho datadisky se staly velikým hitem a druhého pokračování bylo proto samozřejmostí. Taktéž jeho datadisky na sebe nenechaly dlouho čekat a jak asi sami dobře víte, nové jsou stále v přípravě.

Jako blesk z čistého nebe se objevila na domovské stránce zpráva informující, že v  původní hře The Sims 2 (bez jakéhokoliv rozšíření) jsou napsána veškerá jména dalších, doposud neoznámených rozšíření! Maxis má očividně pečlivě vše rozvrženo. V případě, že si budete chtít najít jejich názvy, mrkněte do kolonky „credits“.

Mezi haldou jmen tvůrců se nachází zhruba uprostřed dlouhého sloupce celkem sedm datadisků. Jako důkaz je zde všechna vyjmenuji (některé již vydané v českém znění, zbylé zanechám v původním názvu). Takže tedy - Univerzita, Noční život, Open for Business, Pets, Weather, Political Scene a Erotic. Nezní to lákavě? Ale je to pravda? Některé názvy jsou poněkud odvážné a sám tomu příliš nevěřím. Nejedná se o žertík pánů z Maxis?

Poslední oficiálně oznámený datadisk. Jaký bude další? Podívejte se sami do sekce „credits“ přímo ve hře!

Upozornění: tento článek je založen na neoficiálních, spekulativních a neověřených informacích. Neberte je proto ani trochu vážně

Diskuze (1) Další článek: Ubisoft hlásí úspěchy po E3

Témata článku: , , , , , , , ,