Herní blesk – Microsoft a rohlíky?

Microsoft nenápadně přistupuje k prodeji jídla. Budeme v budoucnu jíst a pít výrobky s touto značkou? * Nástupce System Shocku bude možná zrušen. Důvodů totiž zrovna není po málu. * Duke Nukem Forever na E3? Proč ne.

„Prosil bych deset rohlíků Microsoft...“

Microsoft kupuje co se dá. Před nedávnem proletěla světem zpráva, že tento velkolepý gigant odkoupil společnost Massive, která se zabývá prodejem reklam ve hrách. Co to znamená? Velký podíl na trhu inzerce v tomto zábavním odvětví. Přes Massive se mimo jiné hojně propagují giganti jako například Honda nebo Coca-Cola, avšak to není ani zdaleka vše. Sám Microsoft nechce zůstat pozadu a hodlá trochu vybočit z vyjetých kolejí. Jinými slovy je docela možné, že v historicky krátké době se dočkáme na pultech hypermarketů i jídla, které se bude honosit značkou MS. Ujeté? Nikoliv!


Jablko a Windows? Na jednu stranu dva OS, na druhou podezřelý náznak...

Mnoho lidí po celém světě o tomto faktu již dlouhé týdny spekuluje a přestože vedení MS vše drží pod pokličkou a popírá, pravda pomalu začíná vyplouvat na povrch. Důvod je zkrátka prostý – vzájemná podpora na trhu elektroniky, potažmo her, s podporou mezi obyčejným jídlem, a to vše v těsném závěsu reklam, konkrétně tedy přes odkoupenou společnost Massive. Díky ní půjde hravě využít toho, aby lidé při projíždění virtuálním městem či střílení emzáků viděli obrovské billboardy s čerstvým pečivem a značkou MS. Pravda, zní to sice šíleně, mnoho z vás jistě kroutí nevěřícně hlavou. Ale myšlence, že Země je kulatá, také zprvu nikdo nevěřil...

Ponorková nemoc u tvůrců neoficiálního pokračování System Shock?

Je to tak. Všichni zarytí fanoušci staroučkého System Shocku 1 a 2 teď asi nebudou mít příliš mnoho důvodů k radosti. Dlouho připravované nepřímé pokračování System Shock, jehož jméno má být BioShock, totiž možná nikdy nespatří světlo světa. Příčinou je až příliš dlouhá doba vývoje (celých pět let!), průtahy, neshody v týmu a dokonce i ponorková nemoc.

   
Pravdou je, že toho zatím moc uveřejněno o BioShock nebylo.

Spekulovat, dohadovat se a plýtvat dále slovy tedy snad ani nemá cenu. Pracovat na jedné hře musí být opravdu kumšt, a to zejména v případě, kdy se vývoj vleče mnoho let a výsledek dokáže stěží konkurovat titulům na trhu. Když se nad tím však zamyslím, napadá mne neustále jedna otázka - co to mají za poslední roky ve všech vývojářských týmech za zvyk?

Začalo to Duke Nukem Forever, na to po pár letech navázal ještě a pořád nenarozený dědula S.T.A.L.K.E.R, tak že by to vše zakončil BioShock? Čert ví, co se v temných zákoutích dílen Irrational Games vůbec děje.

Svaly, sluneční brýle a brokovnice na E3

Pokud by se v herní historii našla hra, která by v délce vývoje předčila všechny ostatní doposud (a dodávám i naštěstí) vydané kousky, asi by mi její hledání nedalo moc práce. Duke Nukem Forever, jakožto plnohodnotné třetí pokračování slavné brutální a trochu erotické FPS, je ve vývoji skoro celou dekádu. Spousty fanoušků už ani nevěří v jeho velkolepý návrat, nicméně bylo by hodno upozornit na fakt, že tvůrci na něm – podle svých slov - neustále pilně pracují. V pořadí již čtvrtý engine, který se za dobu tvorby prostřídal, totiž konečně zůstane ponechán!

  
Takto rozhodně „staronový“ Duken Nukem Forever vypadat nebude

Ano, je to tak. Zpráva ohlašující tuto radostnou skutečnost proletěla světem před pár měsíci. Údajně by tedy poslední Duken s podtitulem Forever neměl zůstávat pozadu se současnými AAA tituly, neboť mimo nevídané grafické orgie je slibován velice silný fyzikální engine využívající PPU jednotku (PPU - speciální čip/procesor, jenž bude v blízké budoucnosti umístěn zřejmě na grafických kartách a bude sloužit pouze pro výpočet fyzikálního systému ve hrách).

Důvod, proč se tedy má Duke Nukem Forever objevit na nadcházejícím veletrhu E3, není nikterak překvapující – vývoj je v plném proudu a musí se konečně ukázat světu, jak bude nový svalnatý chlapík se slunečními brýlemi a brokovnicí v ruce vypadat.

Upozornění: tento článek je založen na neoficiálních, spekulativních a neověřených informacích. Neberte je proto ani trochu vážně.

Diskuze (4) Další článek: E3: Čeká nás hratelný Flatout 2

Témata článku: , , , , , , , ,