Herní blesk: Andrea Verešová v nové herní reklamě, zírejte!

Topmodelka Andrea Verešová, která se ale vůbec nebojí ani "odvážnější" umělecké tvorby, natočila novou reklamu pro Electronic Arts * Half-Life 2 si zahrajete pouze s internetem, ha! ("hahaha", smějí se Doug Lombardi a Gabe Newell) * id Software chystají datadisk pro DOOM 3, ó jaké překvapení * Číňané a online hry, ruku v ruce * A to je vše, přátelé!

Andrea Verešová jako... Lara? Pche!

V uplynulých dnech se na našem webu rozvinula "chytlavá" diskuse týkající se nové herecké role naší přední topmodelky Andrey Verešové. Rozbuškou k této podnětné diskusi byla krátká zpráva "Andrea Verešová jako Lara Croft". Jak se nakonec ukázalo, Andrea ale vůbec neměla představovat Laru Croft, alébrž vyjukanou studentku, která se ve večerních hodinách vrací metrem domů, když tu z ničeho nic narazí na Nejmenovaný Herní Magazín, aby se v něm mohla začíst do doslova pohlcujícího článku o nové hře ve stylu Sims.

Stáhnout reklamu (4,8 MB): Doupě

   

Pomineme-li herecké (ne)kvality modelky, nezbývá než konstatovat - jak to velmi pěkně vystihl jeden z našich čtenářů v diskusi pod bleskovkou "" -, že z her se pomalu ale jistě (a prozatím především na západě) stává stejně spotřební zboží, jakým jsou třeba prášky na praní. Pamatujete ještě na ty superneestetické (a přesto účinné) reklamy na prací prášky z počátku 90. let? Tak právě takhle může na někoho působit dnes nový spot Electronic Arts na titul The Urbz, chystané předělávky The Sims 2 pro konzole, který se jen tak mimochodem u nás začne prodávat už 12.11.2004.

   

Chtějí snad Electronic Arts svou novou hrou oslovit především marketingovou skupinu žen ve středním věku?! Za pět deset let si už naše hospodyňky nebudou povídat o tom jak dopadla včerejší telenovela a zda Juanito podvedl Roselii s Marcinellou, Isabellou či Ronaldinem, nýbrž o tom, jak se žije jejich virtuálním postavičkám v jejich virtuálním městečku a kolik virtuálních milenců se jim už podařilo ulovit.

Half-Life 2 si zahrajete pouze s internetem, ha!

Jak psal Honza Morkes v minulém blesku, "nebyl by to správný herní BLESK, abychom tu neřešili Half-Life 2". Toužebně očekávaný Half-Life 2 se konečně začíná šířit světem. Každému, kdo se na něj těšil však Valve Software přichystali jedno "milé" malé překvapení. Než si totiž budete moct HL2 skutečně zahrát, budete si jej nejprve muset registrovat přes internet (což shodou okolností zároveň znamená i instalaci distribučního systému Steam). A to platí pro každého, bez výjimky (snad jen pro budoucí pirátské verze ne). Takže i když si koupíte hru v krabici v obchodě, budete si ji muset registrovat skrze internet. Že internet doma nemáte? Člověče, no kde to žijete?! [a vývojáři z Valve si jen tiše mnou ruce a dělají dlouhý nos na Vivendi, zatímco nebohý hráč spílá nad nedostupností internetového spojení]

   

Číňané a online hry, ruku v ruce

Už v minulém herním blesku jsme vás o nebývalém zájmu o čínský herní průmysl informovali. Dnes přidáváme další "bleskovou" zprávičku. Čínská tisková agentura oznámila, že čínská vládá se chystá investovat několik stovek milionů dolarů do vývoje vlastních, ideologicky nezávadných online her. Ty západní jsou prý špatné, protože zobrazují otevřené násilí, drogy a sex a vůbec jsou prostě špatné. Protože drogy jsou také špatné! Z toho důvodu chtějí čínští vůdci poskytnou svým mládežníkům (kteří samozřejmě tvoří největší procento online hráčů) co možná nejlepší možnost se vyřádit a zaúkolovali své dvorní vývojáře pracemi na mnoha desítkách online titulů inspirovaných převážně národní lidovou tradicí a literárními kulturními památkami. Ale pokud vím, tak těmi je inspirován třeba i Tygr a Drak a o násilí tam rozhodně není nouze, ba ani o ten sex (a drogy tam někde také určitě byly). Rudé online hry pro rudou Čínu, to je naše heslo!

DOOM 3 a jeho datadisk

id Software a jeho banda slaví se svým "aktualizovaným" Doomem 2 převelký úspěch po celém světě. Nemalou radost z toho jistě má i vydavatelská společnost Activision. A není velkým překvapením, že na cestě už je datadisk. Dnes už konečně známe jeho název - ponese podtitul Ressurection of Evil [nutno vyslovit s dlouhým, temným, táhlým, nosovým "eeee"]. Pracují na něm lidičky z Nerve Software, takže už je vám asi předem jasné, že půjde o pořádný nervák! Jestliže jste se v Doomu 3 snažili probojovat hluboko pod povrch planety, tak v datadisku se naopak budete muset vykutat ven. Krom mnoha jiných nových zbraní se můžete těšit na skutečně nabroušený krumpáč z karbonových vláken, který nestupíte ani o tu nejtvrdší hlavu té nejošklivější příšery. A že jich nebude málo! Ošklivky Betty ve trojce, to byly jen slabé odvary z toho, co uvidíte v datadisku. Ale co je úplně nejskvělejší, proti sobě bude moct v multiplayeru stanout až OSM, slovy OSM hráčů, to znamená OSM, slovy OSMKRÁT pomalejší multiplayerovou hru. Skvělé, nebo ne? Tak snad už koncem příštího března.

   

Zdroje: GameSpot, Gamesindustry, Gamegossip, Actiontrip, Doupě, EA Czech a další

Diskuze (4) Další článek: Demo Need for Speed: Underground 2

Témata článku: , , , , , ,