Herní blesk: Červený trpaslík jako FPS

Kultovní britský sitcom se stal námětem pro novou FPS * Série Age of Empires hodlá ve své evoluci pokračovat * Jaký je pravý důvod zpoždění SG-1: Alliance? * Protipirátská ochrana od Sony měla být původně mnohem tvrdší

Hrdinové z Kosmika v nové střílečce

Britský sitcom Red Dwarf (Červený trpaslík) netřeba představovat. Kultovní komediální série o čtyřech vesmírných zbloudilcích učarovala každému, kdo ocení inteligentní humor. Nyní se seriál podrobí hernímu zpracování. Na tom by nebylo nic zvláštního, šokující je však žánrová škatulka, do níž bude hra zapadat. Věřte nebo ne, „Trpaslík“ bude klasickou FPS! Požehnání od scénáristů a potřebné licence dostal odborník za slovo vzatý – firma ID Software, přičemž na distribuci se bude podílet Activison. Již je znám i plný název titulu – „Red Dwarf: Smeghead assault“. Dle slov tvůrců si budeme moci vyzkoušet hru za všechny čtyři členy posádky (Lister, Kocour, Rimmer, Kryton) a krom rozsáhlého zbraňového arzenálu bude hlavním tahákem rozmanitost nepřátel. Předně bychom se měli setkat s Replikanty, Gelfy a dvěma indickými plackami, které Lister před několika tisíciletími hodil do potrubí, kde vyvinuly jistou elementární inteligenci a vytvořily folkové duo. Hra by měla vyjít na konci příštího roku. V plánu je i datadisk s názvem Red Dwarf: Dwayne Dibbley strikes back.

Age of Empires se teprve rozjíždí

Nedávné vydání třetího dílu AoE sklidilo úspěch jak v recenzích, tak mezi hráči. Na amerických stránkách fanoušků se ale nedávno objevil fanbook série, jenž naznačuje, že Age of Empires bude pentalogií! Zatím každý díl s sebou přinesl jiné dobové zasazení kampaně a v následujících dvou pokračováních tomu nebude jinak. Jak můžete vidět na obrázku níže, AoE4 by se mělo dotknout problematiky období světových válek, zatímco poslední ze slavných strategií předloží hráči obraz futuristického světa. Samotného vývoje se opět chopí Ensemble studios. Milovníci série se tak rozhodně mají na co těšit. Jediným strašákem je předpokládané datum vydání obou her. Nabízí se děsivá úvaha, že konec série může přijít až s rokem 2012.

  

Pravda o SG-1: Alliance

Populární sci-fi seriál Stagate SG-1 vybudoval za roky své působnosti řadu fanouškovských komunit po celém světě. Když tedy firma Perception Games přišla s tím, že herní sérii převede na obrazovky monitorů, srdce nejednoho fanouška zaplesalo. Týmová akce o hvězdné bráně však měla podle původních plánů spatřit světlo světa již před měsícem. Nestalo se tak. Místo toho se před časem objevily zprávy, podle kterých bylo vydání hry odloženo na neurčito. Vývojáři ani vydavatel se k celé věci nevyjádřili. Skupině britských fanoušků nedaly podivné okolnosti spát a snažili se pátrat na vlastní pěst. Pravda je víc než šokující. Goaul´di existují! A co víc – osobně kontaktovali Perception Games s tím, že jsou pobouřeni vývojem hry. Seriál prý ještě přetrpěli, ale FPS na motivy Stargate je pro ně nepřijatelná. Vývojáři tak museli pozastavit veškerou práci, jelikož jim bylo vyhrožováno zničením Země. Takové je tvrzení tři oxfordských nadšenců. Důkazy o své výpovědi předali za přísných bezpečnostních opatření Scotlandyardu a americké CIA. Uvidíme jak celá situace dopadne. Hra v každém případě nevyjde dřív než se případ uzavře.

  

PS3 a tvrdá ochrana proti pirátům

Před pár dny jsme vás formou aktuality informovali o tom, že Sony hodlá současně s PS3 uvést na trh technologii, jež by zabraňovala pirátům v kopírování her. Firma Sony nakonec (ke štěstí hráčů) od svého záměru ustoupila. Dle oficiální tiskové zprávy se jednalo o ochranu samotných DVD. Médium se mělo po prvním přečtení stát nečitelným pro jiné mechaniky. Původní záměr tvůrců byl však mnohem brutálnější. Ochrana proti pirátům se měla vztahovat na samotné PS3, které mělo být vybaveno technologií schopnou rozeznat nelegální kopie her. Po vložení přepáleného DVD do mechaniky přístroje mělo dojít k aktivaci autodestrukčního systému a výbuchu PS3.

Upozornění: tento článek je založen na neoficiálních, spekulativních a neověřených informacích. Neberte je proto ani trochu vážně

Zdroje: GameSpot, Age of Empires Heaven

 

Diskuze (7) Další článek: Jak bude vypadat film dle Dead or Alive

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , ,