Herní blesk: Counter-Strike jako film (?!)

Německý režisér, snílek a nevyléčitelný fantasta jménem Uwe Boll by rád natočil film podle Counter-Strike * Electronic Arts mají Digital Illusions. Tak přeci jen! * Američtí vězni nesmějí hrát hry * Jaká bude konzla Nintendo Revolution!

Bude se točit Counter-Strike film!

Pán jménem Uwe Boll je blázen. Ne, opravdu. Nic na tom, že už připravuje filmy na motivy her Far Cry, BloodRayne a Hunter: The Reckoning. Teď právě si dal od produkování těchto chystaných trháků chvíli oddech, aby se mohl soustředit na zcela nový projekt: přípravu scénáře pro chystaný film podle celosvětově oblíbeného multiplayerového modu Counter-Strike. "Když jsem projekt dostal do ruky, sednul jsem si k CSku, abych poznal duši této hry. Věřte mi, že tohle bude ta nejupřímnější, nejpravdivější herně-filmová konverze, jakou jste kdy viděli" řekl Uwe Boll. Hlavní role by měly obsadit dva mužské hollywoodské idoly současnosti, totiž Ben Affleck a Colin Farrell, kteří jsou oba velkými fanoušky této hry. Příběh se zaměří na dobrodružství mezinárodního týmu speciálních zásahových jednotek, která má za úkol zastavit skupinku teroristů. No věřili byste tomu?

   

Budou Ben Affleck a Colin Farrell stát na opačné straně barikády?

Vězni v Missouri nesmějí hrát hry. Žádné!

A patří jim to! Cožpak by vězni měli mít dovoleno si hrát? Jaký by to pak byl trest, kdybych mohl vyloupit banku, ukrýt peníze na neznámém místě, a pak si v klidu deset patnáct let hrát nejnovější hity na PlayStation 3? Ještě že americký stát Missouri má tolik prozřetelného čerstvého guvernéra jakým je Matt Blunt, který od pondělka zakázal hry ve všech věznicích. Stalo se tak zejména na popud článku, který zhruba před měsícem vyšel v místních novinách. Informoval o tom, že i ti největší násilníci hrají ve vězení hry simulující vraždy, zlodějinu, zabíjení policistů a jiné kratochvíle (copak nám to asi ti uličníci zlobiví hráli.. že by nové GTA?). Republikánský guvernér Blunt se ujal křesla teprve před dvěma týdny a jak je vidět, nijak nezahálí. Zákaz se týká všech her, nikoliv pouze těch násilných. Vězni si tak nezahrají ani "pitomý" Tetris.

  

Tak takhle by to dál nešlo, pánové...

Tak kostku nám nakonec prodali...

Digital Illusions sem, Digital Illusions tam, koupí je Electronic Arts, nekoupí je Electronic Arts. Ačkoliv se švédští Digital Illusions náporu Electronic Arts urputně bránili, nebylo jim to nic platné. Herní gigant si nakonec stejně uzurpoval plných 59,8% akcií této softwarové společnosti. De-facto se tak stal jejím vlastníkem a hlavním "bossem". Sáhodlouhá oficiální zpráva od EA je plná nejrůznější obchodnické hatmatilky, která ale ve skutečnosti neznamená nic jiného, než neustále se opakující zašifrovanou zprávu "Nesnažte se klást odpor. Budete asimilováni. Odpor je marný." Koho vlastně Electronic Arts zatím nekoupili? Ba co, položili jste si vůbec někdy otázku co se stane, až už EA nebudou mít koho koupit?!

Zaručené spekulace o Nintendo Revolution

O PlayStation 3 a Xboxu 2 už se na internetu špekuluje celkem dost dlouho a některé informace lze považovat za vcelku důvěryhodné. O krabičce jménem Nintendo Revolution, který má být odpovědí na snahy obou zbývajících velkovýrobců herních konzolí se ale dosud povětšinou taktně mlčelo. Takže, čeho se v Revolutionu dočkáme?

(upozorňuji, že jde o nezaručené a pravděpodobně silně nepravděpodobné, dost možná i zavádějící informace)

Předně, Revolution má být poháněn dvojicí procesorů - jak je vidět, v multiprocesorových systémech skutečně leží budoucnost. Měl by mít vnitřní harddisk a jako médium se bude využívat HD-DVD, o kterých v současné době probíhá vzrušená debata. Revolution sice nepůjde propojit s Nintendo DS, ale zato jej propojíte s příští generací GameBoye (který i nadále, zdá se, zůstává vlajkovou lodí společnosti). A teď to nejlepší: půjdou připojit až čtyři ovladače, které budou obsahovat gyroskopy, takže ovládání hry bude možné už jen natáčením samotných ovladačů! A co víc, v ovladačích budou připravené miniaturní sloty pro tzv. "plynové minikazety". Ty se budou přibalovat ke každé hře pro Revolution (v době uvedení má být k dispozici nová Zelda, Super Smash Bros a Mário) a jakmile se ve hře dostanete do určité lokace, z nainstalované kazetky se automaticky uvolní velmi malé množství příslušného plynu. Tajemné prohlášení Satoru Iwaty, prezidenta Nintenda, "Dotýkat se je dobré, ale cítit lepší" tedy konečně nabývá svého skutečného významu!

Zdroje: Slashdot, Bluesnews, Actiontrip, Sector, Yahoo

Váš názor Další článek: Pariah, Dungeon Lords, Playboy: The Mansion - kdypak nám vyjdou

Témata článku: , , , , , , , , ,