Herní blesk: Doupě končí?

Razie v redakci Doupěte * Zabaven nelegální software * Recenze psal počítač * Všichni redaktoři skončili za mřížemi * Šéfredaktor vyvázl bez obvinění * Budoucnost Doupěte nejistá, nemá kdo psát

Strach, chaos, bezmoc - podobné pocity zavládly uprostřed brněnské metropole dnes časně ráno. „Do kroniky Doupěte se dnešní datum zapíše krvavým písmem“ uvedl šéfredaktor Martin Boček. „Vše se zdálo být zcela normální; redakce byla již od rána zaplněna všemi aktivními redaktory, kteří mezi sebou probírali vše - od svých přítelkyň, až po prohnilou konkurenci“ uvedl dále. Plodnou diskuzi na téma „nakolik je Oblivion špatnou hrou“ dvou nejmenovaných jedinců však krátce po deváté hodině ranní přerušily slzné granáty, střelba, naprostý chaos a především půltuctu maskovaných policistů, jejichž přítomnost si každý z autorů dokázal rychle vysvětlit. Krást se prostě nemá.

    
Bývalí redaktoři Doupěte

Zabaven nelegální software

Ačkoliv autoři Doupěte dobře věděli, o co tady jde, jejich prohlášení se nám zjistit nepodařilo. Brzy po poledni ale veřejnost dostala netrpělivě očekávanou zprávu: „Doupě pracovalo s nelegálním softwarem!“. Podle policie se jedná o nelegální užívání softwaru, který za autory sám napíše plnohodnotnou recenzi. Na rozdíl od konkurenčních časopisů se bohužel jednalo o pirátskou verzi, což se pochopitelně nelíbí autorům programu. 

   
Bývalí redaktoři Doupěte

Redaktoři Doupěte (dnes by asi již byl na místě přívlastek „bývalí“) byli okamžitě převezeni do vězení na Pankrác, kde setrvávají doteď. Nejhůře je na tom patrně Ladislav Nosákovec, na kterého „zbyla“ (v zákulisí se mluví o ovlivněném rozhodnutí) cela s jediným obyvatelem - masovým vrahem se sklony k… Opravdu nosimu nezávidíme. Zbytek redakce v tuto chvíli podle neoficiálních zdrojů připravuje plány potřebné k pompéznímu úprku. Teprve až nyní se ukáže, zdali je jim jejich záliba ve stealth-akčních hrách k něčemu dobrá.

Jediný, kdo se vyhnul jakýmkoliv postihům, je Martin Boček. Ačkoliv před kamerami a mikrofony se tvářil velice pohoršeně a rozzlobeně, jen co trochu poodstoupil mimo dosah novinářů (pravděpodobně se domníval, že ho nikdo nevidí), se na jeho tváři jako mávnutím kouzelného proutku vykouzlil blažený úsměv. Co si o tom máme myslet? Jedná se snad o špinavou hru přímo v nitru redakce? Vzhledem k podivnému telefonátu (v něm navíc Martin Boček hovořil s podivně nasazeným ruským přízvukem), jenž byl zachycen, je tato možnost bohužel více než pravděpodobná.

  
Šéfredaktor tu byl, je a bude

Budoucnost Doupěte nejistá, nemá kdo psát

Zděsili jste se při pohledu na výše uvedený mezinadpis? V tom případě byste ve čtení následujících řádků raději neměli vůbec pokračovat. Přiznejme si to na rovinu. Situace, která nyní panuje kolem Doupěte, není zrovna nejrůžovější a nikdo si netroufne odhadnout, co se bude v následujících dnech dít. Články jsou ve frontě připraveny až do neděle. Pokud byste se poté nemohli na vaše oblíbené stránky dostat, pak vězte, že chyba není na vašem přijímači. Bohužel…

Upozornění: tento článek je založen na neoficiálních, spekulativních a neověřených informacích. Neberte je proto ani trochu vážně.

Diskuze (13) Další článek: Aston Martin v Test Drive Unlimited

Témata článku: , , , , , ,