Herní blesk: Half-Life 2 aneb "What the fuck is this?"

Half-Life 2 pořádně rozvířil dosud klidné vody herního světa, stejně jako Valve, když zablokovali 20 000 účtů k jejich distribučnímu systému Steam. A co se děje jinak? World of Warcraft dorazí do Evropy se zpožděním. Xbox bude mít tři verze. A tak vůbec...

Co se povídá o Half-Life 2?

Už nějaký ten týden si hráči po celém světě mohou užívat Half-Life 2, skvostný to příklad nových herních technologií a jedinečného herního designu. Známý herní server HomeLAN se rozhodl počastovat své návštěvníky anketou, ve které měli zvolit větu, která je nejčastěji napadá při hraní HL2. Posléze bylo uveřejněno deset nejlepších odpovědí, která vám dnes i s fundovaným českým překladem Dr. Háčka nabízíme:

  • 10. "I never knew brick textures could be so pretty."
  • 9. "There are three kinds of headcrabs now? That ain`t right.."
  • 8. "That big alien gunship crashed right in front of me..I think I wet my pants."
  • 7. "What the heck is Benson doing here?"
  • 6. "I want a dune buggy as resilant as Half-Life 2`s dune buggy."
  • 5. "Physics is phun."
  • 4. "That Barney may think he`s an big tough resistance guy but to be he will still be a security dork."
  • 3. "Antlions are your friends.."
  • 2. "I stll want Half-Life 2 deathmatch."
  • 1. "Must..have..Half-Life...3..now."
  • 10. "Netušil jsem, že textury cihel můžou vypadat tak pěkně."
  • 9. "To už jsou tu tři druhy cizáckejch hlavokrabů? To nemá cenu...
  • 8. "Ta obrovská ufounská loď se zřítila přímo přede mnou... myslím, že jsem si cvrnknul do kalhot."
  • 7. "Co tady sakra dělá Benson?"
  • 6. "Chci taky tak odolnou písečnou buginu jako je ta v Half-Life 2!."
  • 5. "Fyzika je prča."
  • 4. "Ten Barney si možná myslí, že je to velkej odbojovej drsňák, ale zatím je to furt jenom blb od ostrahy."
  • 3. "Antlioni jsou tví přátelé.."
  • 2. "Stejně chci Half-Life 2 deathmatch."
  • 1. "Musím... mít... Half-life... 3 .. hned...teď."

   

Tak ten Half-Life 2 je prý nejlepší střílečka všech dob...hmmm?!

Možná nejlepší větu však pronesl jeden z našich čtenářů v souvisejícím diskusním fóru: "What the fuck is this?". Jinak jsou ale hráči Half-Life 2 úplně normální lidé, stejní jako my všichni. Nebo snad... ne?!

Valve tvrdě proti pirátům

No a když už je tu řeč o tom "halflajfovi", sluší se zmínit, jak strašlivě tvrdí jsou Valve v čele s Dougem Lombardim na nebohé piráty a ty, kteří prostě a jednoduše nemají těch 50 dolarů, aby si mohli jejich skvost pořídit. A proto se zuby nehty snaží jej získat všelijakými zlými, nelegálními způsoby, jako je například používání falešných sériových čísel, falešných čísel kreditních karet a dalšími povedenými vylomeninami. Někteří radikálnější jedinci dokonce anonymně vyhrožovali šéfovi vývoje Gabu Newellovi, že ho pošlou do lázní, kde bude muset podstoupit odtučňovací kůru, pokud jim ovšem nevydá sériová čísla k HL2. V tom případě že ho naopak zahrnou kopami cukrovinek. Tomu se říká metoda cukru a biče! Gabe se samozřejmě nenechal zastrašit a ve spolupráci s tajnými vládními agenturami v čele s CIA a NBA neznámé pachatele vypátral a potrestal je tím nejstrašnějším možným způsobem: spolu s dalšími stovkami dobrovolníků musí nyní kontrolovat ostatní uživatele Steamu a dohlížet na to, aby nepodváděli. Dosud se jim podařilo vypátrat dalších téměř 20 000 "chytráků", jejichž konta byla samozřejmě zablokována.

   

Když já vám nevím, ti chlapíci se tváří tak zle... a vůbec, je to takové ponuré.

Evropský World of Warcraft laguje

Amerika vs Evropa. Věčný souboj dvou odvěkých rivalů. Zatímco Evropa momentálně vede na poli měnovém, kdy euro úspěšně drtí vyblitě zelený dolar, v oblasti počítačových her bohužel zase jednu důležitou bitvu projela. Ano, mluvím tady o tolik očekávané online pecce jakou je World of Warcraft od Blizzardů. Ti bastardi ji totiž v Americe, na Novém Zélandě a v Austrálii spustili o mnoho týdnů dřív než na našem krásném starém kontinentě! Grrrr! Ba co víc, brání dokonce lidem, kteří z výše uvedených tří zemí nepocházejí na amerických serverech hrát. Nic naplat, hra se prodává jako divá a za prvních 24 hodin se prodalo více než 240 000 kusů hry, to znamená 10 000 každou hodinu. Inu, přejme jim to. Ale ať už ksakru spustí v ostré verzi také své evropské servery! A všichni: "My chceme Wow, my chceme Wow!"

  ¨

Nádherný, komiksově laděný svět World of Warcraft dorazí do Evropy až v průběhu prvního čtvrtletí příštího roku

Xbox 2 vyjde ve třech verzích!

Tak už jsme na to přišli! První Xbox byl pro Velkého Billa jenom povedenou zástěrkou, kterak svá Windows dostat opravdu do každé domácnosti. Chystá totiž tři různé verze jeho nástupce označovaného jako Xbox 2. První bude takříkajíc "standardní" herní konzole, jen do ní budete moct strkat také pevný disk. Druhá verze jej už bude mít zabudovaný (takže zřejmě nepůjde vymontovat). No a poslední verze, to už bude téměř plnohodnotné herní PC, budete na něm moct hrát PC hry a provozovat operační systém Windows. Věřím tomu, že Microsoft nasadí cenové rozdíly mezi jednotlivými verzemi tak nízko, aby nebylo pochyb o tom, že i ten nejchudší a nejtupější Američan sáhne po třetí variantě. A mimochodem, také se tak těšíte na letošní Silvestr? Každý neabstinující účastník silvestrovských party se přeci dočká nové verze Windows!

Největší grafický bug všech dob?!

Tak "tohle" by jedné z hrdinek Vampire: The Masquerade - Bloodlines záviděla dokonce i Lara Croft! Jsou opravdu největší?

P.S.: Že by helium?

Diskuze (18) Další článek: Kdo si koupil Civilizaci?

Témata článku: , , , , , , , , , , , ,