Herní blesk: Mutanti přicházejí z Čech!

Jindřich Rohlík a jeho tým Napoleon Games chystají novou akční hru Mutant, v hlavní roli vláda ČR * Čínská vláda léčí své závislé hráče online hrami * GTA: San Andreas zakázáno v Austrálii, prý "je tam moc klokanů" * Potrhlý Jackass bude hra, říká MTV

Chystá se nová česká akce: Mutant!

Proslulý český herní tým Napoleon Games chystá novou akční sci-fi střílečku nesoucí prostý název Mutant. Na první pohled svou atmosférou tak trochu připomíná legendárního Duke Nukema, nicméně asi nejzajímavější na celém projektu je, že se bude odehrávat v Praze. Dočkáme se tak akčních procházek po Karlově mostě, ale i exkurze do Strakovy akademie, sídla vlády ČR, do budov jednotlivých ministerstev i do spousty dalších státních organizací. Nejedná se zatím o oficiálně potvrzenou informaci, ale právě vládní činitelé a úředníci budou totiž zřejmě v Mutantovi představovat hráčovy úhlavní protivníky. Mezi další zajímavá prostředí patří Bahamy, Orlická přehrada, zámek v Lánech a jiná exotická místa České Republiky. Je otázkou, jak se Napoleonům podaří s Mutantem prorazit v zahraničí, nicméně v Čechách jistě může už nyní očekávat velký úspěch!

  

Čínská vláda léčí online hrami

Čína patří mezi největší trhy s online hrami v současném světě a neustále se rozrůstá. V současné době využívá internet v Číně plná desetina populace, tedy lehce přes 100 milionů lidí. Blizzard má polovinu svých hráčů World of Warcraft právě v Číně, a to tam h "naplno" běží teprve měsíc. Online hraní v Zemi středu má však i svou stinnou stránku - v Číně jako v první zemi otevřeli kliniku pro léčení těch, kteří jsou na online hraní závislí. Kvůli online hrám se zde dokonce i zabíjí. Čínská vláda považuje za viníky tohoto stavu západní kapitalistické online hry, které mohou mít na obyvatele neblahý vliv. Proto se rozhodla investovat 1,8 miliardy dolarů do vývoje více než stovky nových online her, které budou "zdravotně nezávadné".

GTA: San Andreas zakázáno v Austrálii

"Je tam prostě moc klokanů, víte?" zněl rozsudek australské mediální komise, když měla posoudit vhodnost prodeje hry GTA: San Andreas. Nakonec dospěla k negativnímu závěru a nové GTA je tak v Austrálii zakázáno. Je obecně známo, že Austrálie má s klokany dlouholeté problémy. Protože GTA: San Andreas je v jisté své části doslova plné klokanů, rozhodla se komise, že si nebude kopat jámu pod nohama ještě s těmi virtuálními. Rockstar Games už nyní pracují na nové verzi hry, která nese pracovní podtitul "Bloody Kangaroos", kde by se neměli klokani vyskytovat vůbec, nebo pouze v minimálním množství. Navíc si hlavní hrdina bude moct koupit speciální zbraně pro jejich odstřel.

  

Jackass jako hra

Hudební stanice MTV se rozhodla, že z velepopulárního seriálu Jackass, který se dočkal dokonce i filmové podoby, udělá hru. Kdo zná, tomu netřeba Jackass představovat. Kdo nezná, nechť si představí partičku bláznivých mladíků, kteří provádějí ty nejneuvěřitelnější a nejnechutnější vylomeniny. Hra by prý měla být 3rd person akce říznutá RPGčkem, vzdáleně připomínající nové díly série GTA. Na výběr však budete mít několik postaviček Jackass týmu, každá bude disponovat jinou sadou vlastností. Některé dokáží vypouštět ultrasmrduté prdy, jiné mohou močit a kálet na veřejných prostranstvích, jiné jsou zase vyzbrojeny puškami na gumové projektily. Skóre budete získávat za to, jak moc dokážete znechutit své okolí.

Upozornění: tento článek je založen na neoficiálních, spekulativních a neověřených informacích. Neberte je proto ani trochu vážně

Zdroje: Slashdot, Actiontrip, 1UP, Tiscali, ggmania, GameSpot

Váš názor Další článek: Kdy vyjde The Sims 2: Nightlife?

Témata článku: , , , , , , , , , , ,