Herní blesk: PlayStation 3 není herní konzole

Prezident Sony Computer Entertainment prozradil: "PS3 není herní stroj!" * Intel šetří na zaměstnancích, a ti houfně odcházejí * Chystají se Boyzz! - nová obdoba The Sims pro náctileté (dívky) * Chcete znát 10 největších herních pitomostí?

PS3 není herní konzole!

Magazín GameSport nedávno přinesl překvapivé zjištění! Z rozhovoru s prezidentem herní divize společnosti Sony vyplynula naprosto skandální informace. Připravovaná konzole PlayStation 3 totiž ve skutečnosti NENÍ HERNÍ KONZOLE!  Přesně takhle to samotný Ken Kutaragi řekl a navíc dodal "Nikdy jsme neříkali, že PS3 je herní stroj". Samozřejmě, že okamžitě po oznámení této překvapivé skutečnosti se vyrojily tisíce dohadů na téma "co PS3 vlastně je?". Žádný nich nebyl potvrzen, ani vyvrácen, nicméně Doupěti se z velmi důvěryhodných přímo v japonských továrnách Sony podařilo zjistit, že PS3 je ve skutečnosti domácí kuchyňský robot! Dosud odhalené části (hlavní motor, ovladač) jsou jen slabý odvar toho, co má ještě přijít. K hlavnímu motoru (té malé stříbrné krabičce) PS3 bude totiž možné připojit spoustu různého příslušenství, počínaje troubou na chléb až po speciální mixéry, toastovače a další užitečné doplňky. Všechny je navíc bude možné ovládat bezdrátovým ovladačem.

  

Intel škudlí na zaměstnancích

Kdo by si to byl pomyslel... Největší světový výrobce procesorů, americká firma největšího kalibru, a šetří na vlastních lidech. Intel se rozhodl zkrátit letos všem svým zaměstnancům (od uklízeček po vrcholové manažery) prémie, odepřít mateřské a prodloužené dovolené, zamítnout žádosti o koupi nových kávovarů a elektrických ořezávatek. Není divu, že zaměstnanci jsou naštvaní! Houfně z Intelu odcházejí a zakládají si vlastní společnosti. Kupříkladu Randy Steck, člověk, který stvořil Pentium II, Pentium III a Pentium 4 jde do společnosti Stexar, malé a neznámé, která se teprve chystá vstoupit do světa velkého byznysu. Uklízečka Joanne Smithová si zase zařídila soukromou lokální úklidovou službu, se kterou chce postupně prorazit do celých Spojených Států.

Boyzz! - nová obdoba The Sims

Mutace legendárních The Sims, kteří se prodali v desítkách miliónů kusů, lákají kdejakého vývojáře i vydavatele. Nejnovější projekt podobného ražení nese výstižný název Boyzz a je určen pro všechny náctileté dívky a slečny. Jejich úkolem bude starat se o své svěřence v průběhu středoškolského a později i vysokoškolského studia. Holky, hospody, sport, sex (samozřejmě v cenzurované podobě, aby hra byla vhodná pro kupující už od 15 let) i filozofování nad smyslem života, to všechno má titul Boyzz obsahovat. Zatím není jasné, jakým způsobem hodlají vývojáři všechny tyto herní aspekty ztvárnit, ani jakou laťku obtížnosti se rozhodnou nasadit, nicméně už teď se můžeme těšit na další velmi originální titul.

  

10 největších herních pitomostí

Herní svět se každý den hemží nepřeberným množstvím nových informací. Mediální cirkus dokáže zmást i ty nejotrlejší a nejzkušenější znalce, tím větší je pak zmatení samotných hráčů. Seznam dvaceti nejrozšířenějších bludů v dnešním herním průmyslu sepsali autoři ze stránky příznačně nazvané PointlessWasteofTime. Mezi tyto pitomosti patří mimo jiné představa, že se jednoho dne objeví hra, která bude chytřejší, než hráč; hra, která představí úplně naprosto totálně nový herní žánr, ze kterého se všichni posadí na zadek; anebo propagace hry za pomoci dlouhé týdny renderovaných filmečků, speciálních screenshotů, apod. Mezi dalších 20 kravin patří například bedny ve hrách či vysávaní financí z kapes hráčů za pomoci online her. Víc už si přečtěte sami!

Upozornění: tento článek je založen na neoficiálních, spekulativních a neověřených informacích. Neberte je proto ani trochu vážně

Zdroje: Slashdot, Actiontrip, 1UP, Tiscali, GameSpot

Váš názor Další článek: Galerie: The Roots v obrazech

Témata článku: , , , , , , , , , ,