Herní blesk: pravda o konzolích příští generace

V dnešním vydání herního blesku se pokusíme oddělit pověry od skutečnosti a povíme vám pravdu o konzolích příští generace * Zjistíte také, proč se firma OddWorld Inhabitants vrhla na filmy * Richard Garriot musí přepracovat svůj revoluční projekt Tabula Rasa * Chcete ovládat domácnost pomocí PSP? Můžete!

Pravda o konzolích příští generace

O PlayStationu 3, Xboxu 2 i Nintendo Revolution si můžete na celém internetu přečíst nesčetné množství dohadů. Jedni říkají, že PS3 bude mít BlueRay, jiní to samé ještě donedávna tvrdili o příštím Xboxu. A nové Nintendo prý bude obsahovat gyroskopy?! Nám se podařilo od nejmenovaného zdroje získat exkluzivní informace týkající se všech tři připravovaných konzolí příští generace. Chcete tedy slyšet pravdu?

Pak vězte, že Xbox 2 bude kulovitého tvaru se bude i příhodně jmenovat Xbox 360! Microsoft se bál, že by Xbox 2 příliš upomínal na generaci srovnatelnou s PlayStation 2, a proto se rozhodl pro číslovku 360, která zároveň napovídá něco i o tvaru přístroje. Aby se vám nový Xbox neskutálel ze skříně nebo neodkutálel při hraní, najdete v krabici čtyři přilepovací gumové nožičky.

Co se týká Nintenda Revolution, nástupce GameCube, pak tady byly spekulace správné, ovladače přístroje budou skutečně obsahovat gyroskopy. Tyto ovladače budou hned čtyři - dva na nohy a dva na ruce. Připevněním získáte virtuální pohyblivou figurínu, která bude kopírovat každý váš pohyb. Zcela nové ovládací rozhraní přinese i dosud neznámé herní žánry.

To nejlepší jsme si ale schovali nakonec: čip Cell, tolik opěvované srdce PS3 bude natolik výkonné, že dokáže vyrábět zmrzlinu! Ano, výzkumníci společnosti Sony totiž zjistili, že většina hráčů se při hraní nové generace her díky obrovské dávce neuvěřitelných zážitků silně zahřívá, a tak do svého stroje zabudovali tuto cukrářskou vychytávku, aby natěšené hráče trochu zchladili. Vidíte, že se máme na co těšit!

OddWorld Inhabitants končí s hrami

Budoucnost herního průmyslu možná není až tak růžová, jak nám servíruje většina magazínů. Neblahá situace v herním průmyslu dohnala známé herní studio Oddworld Inhabitants k zásadnímu kroku - přeorientovali se z her na hollywoodské trháky. Prý už je nebaví dlouze vymýšlet složité zápletky, stovky a tisíce stran dialogů, originální postavy a nové světy - je to prý příliš náročná a zdlouhavá práce a herní vydavatelé mají čím dál větší nároky, přičemž nechtějí dát zelenou jejich vlastním originálním nápadům (jako je například přehrabování se v hnoji  při hledání ztracené náušnice nebo mixování exotických zvířátek v mixéru pro přípravu chutných obědů). Škoda, originality není nikdy dost.

Oddworld: Munchs Oddysse Oddworld: Munchs Oddysse Oddworld: Munchs Oddysse

PSP místo dálkového ovládání

 

Ale udělátko jménem PlayStation Portable je v současné době hitem v USA. Nejen, že se na PSP hraje spousta skvělých her, ale dá se také použít pro mnoho jiných aktivit. Mimo jiné se kolem této malé černé placičky vyrojila také rozlehlá základna fanoušků, kteří si PSP upravují k obrazu svému a dodávají mu desítky nových funkcí. Jeden šikovný kutil přetvořil své PSP v dálkové ovládání takřka všech svých domácích elektronických přístrojů. Může tak ovládat televizi, DVD, hi-fi, ale dokonce i kuchyňský mixér, troubu nebo osvětlení. To vše z pohodlí svého koženého křesla.

Richard Garriot musí kompletně přepracovat projekt Tabula Rasa

Známý tvůrce Ultimy Online musel společně se svým týmem Destination Games z velké části přepracovat svůj další chystaný projekt, odvážné MMORPG pojmenované Tabula Rasa. Garriot sice tvrdí, že se jemu ani zbytku týmu hra nehrála tak dobře, jak by chtěli, nicméně jak se nám podařilo zjistit, pravda je někde trochu jinde. Vydavatelům ze společnosti NCSoft totiž připadala hra příliš málo "asijská" - NCSoft má hlavní sídlo v Jižní Koreji. Destination Games proto museli do hry přidat mnohem více polonahých školaček, mladých bojovnic a draků.

Upozornění: tento článek je založen na neoficiálních, spekulativních a neověřených informacích. Neberte je proto ani trochu vážně

Zdroje: Slashdot, Actiontrip, 1UP

Diskuze (3) Další článek: Jaký je prodej her a hardwaru v USA?

Témata článku: , , , , , , ,