Herní blesk: příští GTA v Česku?!

Jaká je souvislost mezi českým prezidentem a příštím dílem Grand Theft Auto? Kdo bude jeho hlavním hrdinou? Dozvíte se v dnešním Herním blesku! * Peter Molyneux ohrožuje svým egem vývoj očekávaných titulů i celkovou stabilitu Lionhead Studios * Francouzský Ubisoft vyhlásil regulérní válku Electronic Arts * Svět je na rozpacích: BlueRay nebo HD-DVD?

Příští GTA: tentokrát Česko-Slovensko

Hráči si ještě ani nestačili pořádně užít Grand Theft Auto: San Andreas na konzolích, a už se začínají objevovat spekulace o tom, kde se bude odehrávat další, tedy šestý díl této populární série. Podle zdrojů blízkých společnosti Rockstar se má celá hra přesunout do oblasti Střední Evropy, konkrétně do České Republiky a na Slovensko. Hlavním hrdinou je tentokrát Alexej Sputnikov, mladý ukrajinský kopáč, který si postupně probíjí cestu až k nejvyšším postům ruské mafie působící v této oblasti.

   

Herní možnosti v Grand Theft Auto 6: Vandal Revolution se zdají neomezené

Na své strastiplné cestě za štěstím musí překonávat řadu překážet a řešit zástupy typických problémů, počínaje vynucováním vyšších platů od svých zaměstnavatelů, únosy místních podnikatelů, vybírání výpalného v barech a restauracích, přes prodej narkotik a bílého masa, až po bourání zdí jakožto výpomoc svým vzdáleným příbuzným na severu. Mezi protivníky nalezneme udatné české policisty coby muže zákona, jejichž čest jim velí postavit se vám i za cenu ztráty vlastního života. Podle Rockstaru bude však jednou z největších vymožeností nového GTA možnost podplácet policisty a další příslušníky státního aparátu, protože "koneckonců, všichni nemůžou být tak čestní - neodpovídalo by to realitě.", jak se při jednom z rozhovorů vyjádřil hlavní producent hry. Už San Andreas nabídnul tři státy, takže šestý díl nemůže zůstat pozadu. K dispozici budou sice pouze dva státy, ale zato mnohem propracovanější. Z relativně klidné ČR se po čase můžete vydat na Slovensko, kde teprve začíná to opravdové peklo. Hra zde přechází částečně v realtime strategii, protože ve spolupráci s běžnými občany zde budete brát útokem obrovské Hypermarkety, stěhovat se z jedné strany země na druhou, rabovat obchody. Šestý díl kultovní herní série, jehož podtitul zřejmě bude znít "Vandal Revolution", přinese skutečně obrovské množství originálních novinek.

   

Drsná země, drsní lidé, drsná příroda...

Je samozřejmě více než neobvyklé, aby se děj takovéto populární hry odehrával v zemích střední, neřku-li východní Evropy. Na pozadí všeho údajně stojí politická špička České Republiky přezdívaná "Vašík", která počítačovým hrám rozumí jako nikdo jiný, a rozhodla se proto k velice modernímu kroku, kterým chce svou zemi ještě více propagovat ve světě a tím přilákat jak nové investice, tak i turistický ruch.

Peter Molyneux: "Říkejte mi Sire!"

Šéf Lionhead Studios a zakladatel Bullfrogu, který stojí za hrami jako Black and White, Populous či Dungeon Keeper je zatím jediný člověkem z herního průmyslu, který získal  Řád Britského Impéria. Stalo se tak 1. 1. 2005 při výročním udílení těchto titulů. Order of the British Empire, neboli Řád Britského Impéria, je jedna z nejvyšších britských poct. Je udělován za výjimečné činy nebo služby samotnou Královnou na návrh britského premiéra.

   

Vyjdou nakonec tolik očekávané hry jako Black & White 2 nebo The Movies?

   

Toto ocenění se poprvé objevilo v roce 1917 jako pocta pro civilisty, kteří nemohli dostat vojenské řády. Peter si, jak se zdá, tohoto ocenění velmi váží. Všichni zaměstnanci Lionhead Studios onoho památného dne povinni oslovovat jej "Sire" a klanět se mu. Nováčci ve firmě mu pak údajně musí dokonce i líbat nohy. To se samozřejmě mnohým z nich nelíbí a zvažují hromadný odchod. Vypadá to, že vývoj Black & White, The Movies a dalších nadějných projektů bude navždy zmařen přebujelým egem Sira Petera Molyneuxe.

UbiSoft jde do války s EA

Francie si našla nového nepřítele. Zatímco s Angličany už se jí daří nějaký ten pátek vycházet v dobrém, zloba se nejnověji obrátila proti Velkému Bratrovi za Atlantickým oceánem. Ano, novým protivníkem jsou Spojené Státy Americké. Důvod je prostý: americká společnost Electronic Arts se rozhodla potají skoupit velkou část akcí největšího francouzského a dost možná i evropského herního vydavatele za účelem jeho kompletního převzetí. Už pouhý fakt, že EA nehráli fair-play a o tomto záměru představitele Ubisoftu předem neinformovali namíchnul vůdčí postavy firmy natolik, že podali stížnost francouzského vládě. Ta následně pohrozila USA možností tvrdých odvetných opatření.

  

Bude roztržka mezi dvěma světovými vydavateli znamenat nový válečný konflikt?!

K Francii a Ubisoftu se brzy přidali další spojenci z celé Evropy, nejodhodlanějšími z nich jsou, překvapivě, právě Angličané, vedle nich také Španělsko a Irsko. Na některých vojenských základnách byl vyhlášen pohotovostní stav, protože se objevily informace, že z přístavů v USA vypluly letadlové lodě a atomové ponorky směrem k francouzským břehům. Může vypuknout nový celoevropský konflikt? Celou kauzu budeme nadále živě sledovat!

BlueRay nebo HD-DVD?

Po souboji Gore vs. Bush čeká lidstvo další velká volba. Formát DVD se ještě ani nestačil pořádně rozkoukat po tom našem širém světě, a už je tu za něj náhrada, vlastně hned dokonce dvě. Ta první se jmenuje BlueRay a vymysleli ji v Sony za podpory takových gigantů jako Electronic Arts, Vivendi, Panasonic, Pioneer, Samsung, Sharp, TDK, HP, Dell či TDK. Dokáže pojmout 25 GB dat (při dvouvrstvém zápisu až 50 GB) a je primárně určen pro nahrávání, přepisování a přehrávání high-definition videa. Druhá volba nese název HD-DVD, což je na první pohled krkolomná zkratka, ale neznamená nic jiného, než (High Density-DVD). Zrodila se v laboratořích firem NEC, Sanyo a Toshiba a dokáže pojmout 15-20 GB dat při jednovrstvém zápisu (dvojnásobek při dvouvrstvém). Momentálně má podporu velkých hollywoodských studií jako Warner Bros, Paramount Pictures či Universal.

A kde je vlastně zakopán pes?! V barvě těchto médií! Zatímco Blueray jsou navzdory svému názvu líbivé růžovoučké disky, HD-DVD disky se pyšní brčálově zelenou barvou. Jednotlivé společnosti z oboru informačních technologií se nyní nemohou rozhodnout, který z disků vlastně budou podporovat. Vivendi a EA, vzhledem k převaze 4% menšiny mezi svým vrcholovým managementem, zvolili Blueray. Ten má i podporu Mezinárodní federace gayů a lesbiček a také by pro něj podle aktuálních průzkumů hlasovala většina žen. Spíše ekologicky zaměřená Hollywoodská studia si z logického důvodu vybrala HD-DVD, hlavní slovo při tom všem údajně měli bratři Wachovští, kteří mají ostatně s nejnovějšími technologiemi ty největší zkušenosti. Tento formát by naopak také volili raději muži.

Diskuze (16) Další článek: Screenshoty z české verze Children of the Nile

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , ,