Herní blesk: Romerovy nové hry

Známý filmový režisér George A. Romero chystá novou sérii zombie her * Nokia mlží kolem svých plánů s N-Gage * Chcete si skutečně užít Richard Burns Rally a další závodní hry? Pořiďte si novou herní sedačku! * Xbox 2 už za 10 měsíců?

Tomu říkám pořádná herní sedačka!

Právě v těchto dnech uvádí česká distribuční společnost Future Games (www.futuregames.cz) na trh zajímavou novou periferii. Jedná se o "závodní" sedačku Playseat, která je uzpůsobena pro maximálně realistické hraní závodních her. Na vedlejším obrázku si můžete prohlédnout jak to vlastně celé vypadá. Je to jistě chvályhodná záležitost, ale upřímně - kdo si těch pár svařených trubek a umělohmotnou sedačku za cenu přes 9000 Kč koupí? Protože ilustrační obrázek je sice pěkný, ale přebývají na něm dvě věci, a to volant a pedály. Ty si k Playseats musíte pořídit sami. Výhodou je, že k nim lze přidělat skutečně jakékoliv pedály a volant, navíc je vše přizpůsobitelné "velikosti" hráče.

Pokud to ale se závoděním myslíte opravdu vážně, rozhodně byste neměli minout webovou stránku společnosti Force Dynamics na adrese www.force-dynamics.com. Ta totiž také nabízí "závodní sedačku" - tahle však připomíná trojnohé hydraulické monstrum, u kterého bych věřil, že vás při nárazu klidně i vymrští ze sedačky. Zase je to ale o dost realističtější jízda než s Playseats! Pytlíky na zvracení s sebou... protože to umí i akcelerovat a zpomalovat.

Skončí N-Gage?

Ačkoliv to severská Nokia rázně odmítá, ukazuje se, že její herní telefon N-Gage možná brzy zmizí ze světa. Podle jednoho ze zdrojů se Nokia chystá zavřít továrnu v německém Bochumu, a to už během prvního čtvrtletí 2006. Což by znamenalo nejen zrušení (či výrazné snížení) výroby N-Gage, ale také dalších zařízení, ponejvíce mobilních telefonů.

   

Zástupci Nokie ovšem tvrdošíjně trvají na tom, že v následujících měsících má vyjít dosud největší počet opravdu silných herních titulů, a že se nic takového nechystá. No jistě, ještě aby to přiznali! Lidé si nakoupí nové N-Gage a za rok by zjistí, že nemají k dispozici ani jednu novou hru... tomu říkám pěkná habaďůra!

George A. Romero chystá nové hry

Nepleťte si ho ovšem s tím Romerem, který má za sebou nechvalně proslulou Daikatanu (to je navíc John Romero). Tohle je totiž úplně jiný Romero - mnohem úspěšnější. Je to právě on, kdo stvořil kultovní zombie horory Noc oživlých mrtvol, Úsvit mrtvých a další. Jeho společnost Living Dead Productions Limited uzavřela smlouvu s vydavatelskou firmou Hip Games a vývojáři z Kuju Entertainment (jeden z největších britských nezávislých herních vývojářů) o vývoji dokonce celé série krví přetékajících her. Už předem je jasné, že se v nich budeme brodit hektolitry krve, hordami oddělených končetin a ustřelených hlav znetvořených zombíků. Ale... kdo by se netěšil? První kousky mají být údajně vyvrženy na trh již v druhé polovině tohoto roku!

Xbox 2 možná už v listopadu

Electronic Arts během včerejška tak trochu nedopatřením unikla tisková zpráva o tom, že se v listopadu/prosinci tohoto roku chystá uvést na trh očekávané hity Burnout 4 a Need For Speed: Most Wanted. Což by nebylo nic moc neobvyklého, kdyby ovšem mezi vyjmenovanými platformami nefiguroval také Xbox 2 a nebyla zde řeč o "simultánním vydání s Xbox 2". Herní média se snažila získat od EA oficiální vyjádření k tomuto problému, nicméně všichni, úplně všichni z těch nekonečných zástupů tiskových mluvčích byli zrovna pryč. Náhoda, nebo záměr?!? Tak to vypadá, že Gatesova nová krabička k nám skutečně dorazí jako první zástupce příští generace konzolí. Bude ale stát za to?

Zdroje: Tiscali, Gameline, The Inquirer, Slashdot

Diskuze (2) Další článek: S.W.A.T. 4 má otevřenou betu

Témata článku: , , , , , ,