Herní blesk: šokující vánoční přání prvňáčků

Co si děti přejí pod stromeček? * Underground 3 a Most Wanted 2 na dohled * Čeká nás nový Splinter Cell * Polda 5 vs. Žhavé léto 3 a půl – souboj dabingu

V dopisech Ježíškovi vede elektronika

S pochodem doby a rozvojem spotřební elektroniky jsme každoročně svědky situací, kdy si děti k Vánocům přejí čím dál víc rafinovanější dárky. Před patnácti lety bychom nenašli díte, jež by se nespokojilo s autíčkem či panenkou, dobou rozmlsané ratolesti však v posledních letech prahnou po mobilních telefonech, počítačích a domácích kinech. Současný vývoj této problematiky sledoval i server iDnes, který nedávno zveřejnil zajímavý průzkum. Testu se podrobilo 50 prvňáčků z Ústecka. Ti se měli redaktorům svěřit, co si přejí k Ježíšku. Odpovědi dětí byly víc než zajímavé. Nejčastěji byly skloňovány termíny jako Pentium 4 s 1 GB RAM, Nokia N-gage s LiOn, popřípadě MP3 přehrávač s kapacitou 512 MB. Přání dětí byla jasná a plná přesných technologických označení. Z produktů herního průmyslu pak nejedno dítě prahlo po hitech letošní zimy – Xbox 360 a Sony PSP. Jak je vidno, doba a reklama jsou mocnými chůvami nové generace.

  

PS3 a MW2?

Na diskuzních fórech serveru IGN se rozpoutala debata o pokračováních série NFS. Podle zatím nepotvrzených informací by mělo příchod PS3 doprovázet vydání her Need For Speed: Underground 3 a Need For Speed: Most Wanted 2. Oba díly by se zároveň měly vyvíjet i pro Xbox 360 a pro PC. Zatím jsou podobné zprávy čistě spekulativní a čeká se na oficiální vyjádření Electronic Arts.

Dvojitý Sam Fischer?

Před dvěma dny jsme vás v aktualitě informovali o tom, že čtvrtý díl série Splinter Cell ponese s velkou pravděpodobností název Double Agent. Firma Ubisoft si již, pro účely vývoje hry, nechala zaregistrovat doménu Splintercelldoubleagent.com. O samotném příběhu titulu se nic bližšího neví, nám se ale podařilo zjistit, že podtitul hry přímo souvisí s charakterem hlavního hrdiny. Double Agent má být akcí, v níž se budou zajímavým způsobem mísit stealth prvky s osobním životem Sama Fishera. Profesionální špión, znaven náročnou prací vojáka, bude postižen schizofrenními stavy, při nichž místy vypluje na povrch jeho druhá osobnost. Zatímco v roli agenta Sama Fishera budete plnit tajné úkoly v Afghánistánu, při hře za Samovo druhé „já“ se dočkáte rodinných misí. Budete chodit s manželkou do poradny, navštěvovat psychologa a organizovat únos vlastní tchýně. Datum vydání Splinter Cell: Double Agent zůstává zatím utajeno.

  

Carda vs. Sobota – souboj Titánů

Víc než soubojem příběhů a zábavnosti jsou české adventury ve znamení bojů o lepší dabing. Starého dobrého poldu Pankráce již tradičně namlouvá Luděk Sobota. Naproti tomu Horké léto bylo vždy ve znamení komika Zdeňka Izera. Nového pokračování série (Žhavé léto 3 a půl) se však ujal schopný Josef Carda, který byl donedávna znám jen z pořadu TV Nova – Tele Tele. Carda vnímal Luďka Sobotu jako přímou konkurenci, tudíž se oba pánové po čas práce navzájem hecovali. Dokonce uzavřeli sázku, podle níž mají o lepším dabingu rozhodnout čísla prodejnosti obou titulů. Poražený z pánů má za úkol zaplatit všem členům konkurenčního týmu týdenní dovolenou dle vlastního výběru. Kupříkladu, kdyby prohrál Josef Carda, musel by zaplatit dovolenou sedmnácti lidem, včetně samotného Martina Zimy, jenž by teď v prosinci určitě uvítal prožít žhavé léto někde na pláži v Karibiku.

  

Upozornění: tento článek je založen na neoficiálních, spekulativních a neověřených informacích. Neberte je proto ani trochu vážně

Zdroje: IGN, iDnes

 

Váš názor Další článek: Trackmania Nations - reprezentujte zdarma

Témata článku: , , , , , , , ,