Herní blesk: STALKER a konzole 16. generace!

STALKER odložen na jaro 2086 * Polda 6, 7 a 8 v přípravě * Peter Jackson a jeho Hong Kong

STALKER až na konci tisíciletí

Poslední dobou jsme si tak nějak zvykli na podivné manýry firmy GSC Game World v rámci vydání STALKER: Shadows of Chernobyl. Vývojáři očekávané FPS však nyní přišli s originálním nápadem. Svého „STALKERA“ chtějí pustit do světa až na jaře roku 2086. Důvodem jsou prý některé nedopilované části hry, ze kterých nemají beta testeři dobrý pocit. STALKER má být podle nich „eňo ňuňo“ a proto dojde k menšímu odkladu. Snad symbolicky bylo pro konečné datum vydání vybráno jaro roku 2086, kdy havárie v Černobylu oslaví sté výročí.

  

Zajímavé také je, že STALKER tou dobou vyjde i na konzolích 16. generace (konkrétně pro XBOX 3360 a PS16). Konzolová mutace STALKERA si však možná bude muset nějaký ten měsíc navíc počkat. Vývojáři se nechali slyšet, že datu vydání konzolové verze příliš nevěří, neboť je na její vývoj málo času.

Polda nemá dost

Jen málokdo by neznal českou hru Polda. Jedno z prvních dítek druhé vlny českých adventur se v současné době pyšní svým pátým pokračováním, které je, oproti minulým dílům, pojato poněkud seriozněji. Naší redakci se ale podařilo ukrást informaci, že společnost Zima Software připravuje další tři epizody Pankrácových dobrodružství. V šestém díle má hlavní hrdina řešit únos Heleny Fibingerové, která zmizí i se svými koulemi. Pankrácovo vyšetřování by mělo začít na olympijském stadionu v Rosicích u Brna, kde byla Helena unesena přímo uprostřed závodu. Pankrác se do české koulařky navíc i zamiluje, tudíž bude jeho pátrání zároveň osobní pomstou.

  

Sedmý a osmý díl má pak zvolna navazovat na „šestku“. „Zaláskovaný“ Pankrác odjede s Helenou na svatební cestu do Belgie, kde oba sledují vrchol atletické sezóny – Zlatou tretru. Helenka se zde má náhodně připlést do rozsáhlého spiknutí sportovců. Rozjede se tak příběh plný zvratů, emocí a snahy o očištění dobrého jména české sportovkyně. Největší předností Poldy 7 má být rozmanitost herních lokací. S Pankrácem se podíváte do Indie, Pakistánu, Bahrajnu, Dominikánské Republiky a na Slovensko. Víc se nám bohužel zjistit nepodařilo. Vývojáři však slibují strhující epické drama s dokonalou hudbou a propracovaným dabingem. Máme se prý rozhodně na co těšit.

Hong Kong na filmová plátna!

Zcela synchonizovaně přichází na současný kulturní trh remake filmu King Kong a stejnojmenná akční hra. Znovunatočení slavného snímku bylo svěřeno do rukou experta na efekty – Peteru Jacksonovi. Nový King Kong měl při prvotním vysílání pro novináře takový úspěch, že nakonec nebude sestříhán a do kin půjde plná (tříhodinová) verze filmu.

  

Peter Jackson teď díky opičákovi sklízí jeden úspěch za druhým a sláva mu natolik stoupla do hlavy, že se rozhodl pro natočení druhého pokračování filmu a hodlá King Konga vyšvihnout mezi nejlepší filmové série všech dob. Nový snímek by se měl jmenovat Hong Kong a jak samotný název napovídá, bude se odehrávat v hlavním městě Číny u příležitosti národních slavností rýže. King Kongovi potomci se dostanou na nákladní loď, která do metropole směřuje, aby následně mohli svými tlapami ničit výškové budovy města. Chybět nebude ani milostný trojúhelník Junior Kong – Uma Thurman – Jet Lee. Samotné natáčení by mělo začít v polovině příštího roku.

Upozornění: tento článek je založen na neoficiálních, spekulativních a neověřených informacích - pokud vůbec na nějakých. Neberte je proto ani trochu vážně.

Diskuze (11) Další článek: Jak se blíží Revolution

Témata článku: , , , , , , , , , , ,