Herní blesk: Tajná místa rozkoše v Oblivionu

Oblivion má skrytá erotická místa. Kdo je tam dal a proč? * V pekle počtvrté? Klapka, kamera... John Carmack zřejmě pracuje na Doomu 4! * Čeština do Heroes of Might Magic 5 ztracena. Práce jednou od začátku. Jako náhrada polština!

Oblivion pro dospělé. Jaký je ale pravý důvod?

Jistě si mnozí z vás před nedávnem všimli, že poslední díl oblíbené RPG série TES, Oblivion, bude díky své nevhodnosti nucen změnit na krabici písmenko T (pro náctileté) na písmenko M (pro dospělé). Z čehož plyne, že všichni malí klučinové a holčičky již asi nebudou tak radostně cupitat k pultům obchodů za koupi této hry. Proč však? Důvod je vcelku nedávno vydaná modifikace, která umožňuje obnažení vrchní části lidského těla, což samozřejmě platí i u žen. Dvě prsa proto údajně natolik vylekala americkou společnost ESRB, jež hodnotí dostupnost her z morálního hlediska, že se rozhodla zatrhnout prodej do doby, než se vše vyřeší. 

  

Jenže jaký je pravý důvod? Dvě prsa a tolik povyku? Nikoliv. Vyrojilo se mnoho dohadů o tom, že je v tom obrovském světě skryta spousta tvrdších erotických scének, ke kterým se ale údajně nikdo a za žádných okolností neměl dostat. Nejlepší na tom však je, že takové scény do Oblivionu začlenili pouze dva členové týmu Bethesdy, kteří se na vývoji podíleli, přičemž ostatní neměli o ničem podobném údajně ani potuchy. Důvod jejich činění ale není znám a proti celé záležitosti se ohradili tvůrci se slovy, že oni s tím nemají nic společného.

Jak se ale k erotickým scénkám podařilo vůbec dostat? Kdyby se nenašlo pár rýpavých hráčů, asi by se na tuto vskutku nemilou záležitost nikdy nepřišlo. Ti totiž vytvořili malinkatou modifikaci, jež dokáže pečlivě uschovaná místa odemknout. Inu, že nevíte, co se skrývá za těmito nebo támhletěmi dveřmi, které nikdy tak podezřele nešly otevřít...? No uvidíme, jakou bude mít celá záležitost dohru. Následky ale budou dozajista nemilé a nemýlím-li se, možná i předčí celou poměrně nedávnou aféru s GTA: San Andreas. Bohužel.

V pekle počtvrté? Chystá se čtvrtý Doom?

Id software zná každý. Kdo by jen nevzpomněl s nostalgickou slzou na ty staré dobré časy strávené u her jako například Doom, Quake, Wolfenstein? Není však divu, že se v poslední době dočkáváme nových a nových přírůstků do jednotlivých FPS rodin právě od id Software. Jsou prostě žádané a mají své jméno. Jenže po vydání Dooma 3 nastalo ticho. Kde nic, tu nic. Zanedlouho se však vyrojila spekulace, že dalším počinem předního tvůrce Johna Carmacka by přeci jen mohl být Doom 4. Nicméně vzhledem k tomu, že třetí díl nenaplnil v mnoha lidech veškerá očekávání, což se poté tak trošku vneslo i mezi komerční úspěch, plány na čtvrté pokračování byly zavrhnuty... ne však definitivně.


Náznaků se na internetu najde mnoho

Proto se hovořilo o něčem zcela jiném. A podle veškerých údajů by to měla být hra zcela nová, tedy žádný pokračovatel „old school“ titulů z dílen id. Jenže v nedávném rozhovoru na jednom zahraničním serveru, jež se zabýval chystanými tituly id Software, samotný John Carmack neustále narážel na číslici čtyři, a to možná až moc podezřele a v dosti divných, ne-li přímo pekelných spojeních. Co si z toho mohou čtenáři odvodit? A jaká jiná hra by to mohla být, nežli Doom 4? Jenže co by tedy měl znamenat onen tajemný zcela nový projekt? Že by hříčka slov? Ale co když ne... 

Čeština do Heroes of Might and Magic 5 ztracena

Ano, je to tak, dámy a pánové. Tato nemilá zpráva rozhodně nepotěší všechny fanoušky veleoblíbené tahové strategie Heroes of Might and Magic, kteří netrpělivě očekávají v pořadí její již pátý díl. Dlouhou dobu připravovaná čeština byla bohužel díky závadě na disku a neodvratném zničení dat dočista jasna ztracena. Co bude tedy následovat nyní? Údajně, jako alespoň nějaká dočasná náhrada, a také díky snaze nezvýšit cenu, což by se stalo v důsledku použití výchozího anglického jazyka, má být v balení alespoň polština. Pokud tedy umíte lépe polsky, nežli anglicky, rozhodně nepřijdete zkrátka. 

  
tak téhle češtiny se asi hned tak nedočkáme

Nejlepší na tom samozřejmě bude i cena – 999 Kč. V opačném případě byste totiž v obchodech museli při anglické lokalizaci zaplatit daleko více, což by vaše milé, za ta léta vykrmené, prasátko mohlo velice zabolet. Na češtině se ale samozřejmě podle všeho začne znovu pracovat a jakmile se dosáhne jejího dokončení, CD Projekt ji začne rozesílat všem zákazníkům až přímo do domu na samostatném CD. Každý den holt není jako z marcipánu.

Upozornění: tento článek je založen na neoficiálních, spekulativních, neověřených, ne-li přímo smyšlených informacích. Neberte je proto ani trochu vážně.

Diskuze (2) Další článek: E3: Halo 3 oficiálně ohlášeno

Témata článku: , , , , , , ,