Herní katalog hitů: exkluzivní pecky PS4

Možná si někteří z vás občas říkají, proč si vlastně kupovat konzoli. Odpovědí je několik. Tou nejdůležitější věcí, nad kterou byste při pořizování konzole myslet je, abyste na ní měli co hrát. Na čtvrtý Playstation za jeho dobu existence vyšlo spoustu exkluzivit. Pojďme se podívat na ty, které se staly system-sellerem.

Uncharted

Naughty Dog je již od svých počátků dvorním vývojářským studiem firmy Sony. Za dobu svojí existence vytvořili spoustu úspěšných her, mezi které se řadí i celá série Uncharted.

u.jpgu2.jpgu3.jpgu4.jpg

Dobrodružství Nathana Drakea začala na minulé generaci Playstationu. První výprava, kterou jsme si mohli s hlavním hrdinou prožít, byla o hledání ztraceného El Dorada. Hráčům učarovala nejen akční hratelnost, ale i skvělé vyprávění příběhu. Příběhy ze série Uncharted jsou do značné míry inspirovány Indiana Jonesem. Nathan má i podobné vlastnosti a inspirace je očividná v několika dalších pasážích.

Ve druhém díle, který je většinou považován za nejlepší ze série, jsme se podívali do zasněžených Himálají, kde se skrývá místo zvané Šangri-la. Drake se tam vydal najít kámen Chintamani. Nebyl ale jediný, kdo jej hledal a nakonec se vše zvrtlo do takové míry, že toto tajemné místo bylo kompletně srovnáno se zemí.

Trojka nás pak přenesla do pouště, kde Nathan šel po stopách tajné výpravy Francise Drakea. Z hlediska příběhu to nebyla žádná sláva. Příčinou toho byly problémy při vývoji, kdy na scénáři pracovalo několik lidí, kteří si moc nepadli do noty.

Zatím poslední díl s podtitulem Thief’s End patří mezi ty nejhezčí hry, jaké si na konzoli Playstation 4 můžete zahrát. Hra vypadá opravdu skvěle a krom jiného také uzavírá příběhovou linii Nathana Drakea. Původně měl být jeho dobrodružstvím konec ještě dříve. Objevil se ale jeho ztracený bratr, který ho ještě do jedné záležitosti uvrtal.

u5.png

Letos v srpnu nás čeká další dobrodružství ze série Uncharted. Tentokrát bude v hlavní roli Chloe, kterou můžete znát ze druhého dílu, které bude sekundovat Nadine. Sice je Lost Legacy považované jen za datadisk, ale i tak se připravte na pořádnou jízdu.  

Váš názor Další článek: Xbox One Scorpio bude oficiálně odhalen na letošní E3

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,