Herní katalog hitů: nejlepší RPG hry pro PS4

Jako další v sérii těch největších hitovek jsme se zaměřili na RPG žánr. Podíváme se do různých světů, ať už fantasy nebo sci-fi. Každý je svým způsobem unikátní, a proto byste rozhodně žádný z těchto titulů neměli vynechat.

Horizon Zero Dawn

Je to teprve nedávno, co Horizon vyšel, ale už se běžně řadí do různých žebříčků na hodně vysoká místa. Jinak tomu není ani u nás na Doupěti. Ostatně, podívejte se na naši recenzi. Sami si z ní asi dokážete odvodit, jaký měl Horizon dopad.

h2.jpgh.jpgh3.jpgh4.jpg

V zásadě nepřináší Horizon nic extra nového, ale to, co dělá, dotahuje na takovou úroveň, že by mu mohly ostatní tituly jen závidět. Začněme světem. Lidstvo se vrátilo o několik set let zpět. Populace je rozdělená na kmeny, kde každý kmen je na trochu jiném vývojovém stupni. Nenacházíme se ale v pravěku. Důkazem toho jsou ruiny moderního světa a také mechanická zvířata, která se procházejí po krajině.

I příběhem si hra dokázala hráče získat. Hrajete za Aloy, dívku, která nepatří do žádného kmene. Stará se o ni muž, který není jejím otcem. Už od útlého věku se chce dozvědět, co je vlastně zač a kdo jsou její rodiče. Děj se ale během hraní značně zkomplikuje.

Horizon je navíc jedna z nejlépe vypadajících her na současné generaci konzolí. Ať už se podíváte na zdejší vegetaci nebo na obličeje postav, jen málokde byste pro Horizon našli konkurenci.

Diskuze (3) Další článek: Darksiders 3 oficiálně potvrzeny: první obrázky a informace

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,