Herní myš Razer Ouroboros – herní symbol nalezen (test)

Razer Ouroboros je v pořadí devátým modelem herní myši a také nejvýše postaveným. Z herního trůnu odstřelil i legendární Mambu.

Pro herní myši Razeru se poslední dobou vybírají jména, která jsou spojena s plazy, nebo v sobě mají nějakou mystiku. Novinka Ouroboros v sobě spojuje obojí: jde o symbol hada, který požírá vlastní ocas, a představuje tak nekonečnou a stále se opakující podstatu věci. A o to tady přesně asi šlo: lidé od Razeru si prošli všechny svoje myši a vzali si z nich to nejlepší.

Extra výhody pro hráče

Razer Ouroboros

bezdrátová herní myš
Razer, www.razerzone.com
3 150 Kč

Chcete drsný herní vzhled? Máte ho mít. Ergonomii, která padne vhod každému? Dostatek programovatelných tlačítek, přesný snímač s vysokou citlivostí? I to máte mít. Navíc bezdrátově a s ovladači, které nemusíte nastavovat na každém počítači – jsou v cloudu. Razer Synapse 2.0 stačí jen stáhnout, nainstalovat a přihlásit se; váš systém už pak pozná Ouroboros a případná individuální nastavení a profily jsou rázem k dispozici.

Ouroboros 03.jpg
 

K individualismu, který je u špičkových herních myší samozřejmostí, také patří možnost nastavení ergonomie. U Ouroborosu si nastavíte takřka vše: délku, výšku/sklon zadní partie a svým způsobem i šířku a skluz. Obě poslední vlastnosti lze upravit výměnnými boky. Buď preferujete pevný úchop a úzký gumový grip, nebo si naopak rádi opřete prsty o širokou a snadno klouzající podložku.

Ouroboros 05.jpgOuroboros 06.jpgOuroboros 07.jpg

Obě možnosti lze samozřejmě také kombinovat (jak na levé, tak na pravé straně myši), přičemž magnetické kryty drží skvěle. Stavitelnou délku si zase budete pochvalovat v momentě, kdy potřebujete pořádně a bezchybně dosáhnout na boční tlačítka myši a rolovací kolečko.

Parádám typu efektního zeleného podsvícení širokého kolečka a prostoru pod bočními tlačítky už budete věnovat pozornost mnohem méně. Vlastně jenom pokud si budete chtít dopřávat delší výdrže na jeden tužkový akumulátor, aniž byste museli myš připojit na kabel. Ten je společný i pro základnu pro bezdrátovou komunikaci.

Ouroboros 08.jpgOuroboros 09.jpgOuroboros 10.jpg

O stavu a výdrži napájení vás informuje trojice LED diod na hřbetu myši. S výdrží se to má takhle: i při pořádné herní náloži a kmitání myši sem a tam vydržíte minimálně deset hodin, plně baterii nabijete za čtyři hodiny.

Vychytávky navrch

Do kategorie užitečné výbavy patří také dvě velká uzamykatelná tlačítka na každé straně po jednom – jsou spojena s výměnnými kryty a jejich stisk slouží k dočasnému snížení citlivosti (rozlišení dpi). Pokud tzv. sniper tlačítka nepotřebujete, lze je deaktivovat mechanicky: zámky vespod myši.

Hodnocení

Plusy:
Obouruká, nastavitelná ergonomie
Ovladače, zpracování
Vzhled

Mínusy:
Vyšší hmotnost
A zase ta cena

Hodnocení: 9,6

Pro nového krále se nehodí nic jiného než poslední technika Razeru – duální senzor čtvrté generace. Ten kombinuje laserové snímání s optickým, přidává kontrolu povrchu a možnost nastavení aktivní výšky, tj. kdy myš při nadzvednutí ještě snímá a kdy ne. Hráčům vyznávajícím tří- a více monitorové zobrazení zase jistě přijde vhod informace, že Ouroboros má nastavitelnou citlivost v pěti krocích až do rozlišení 8 200 dpi.

V podobném duchu by se dalo pokračovat i dále, jen by to bylo asi zbytečné: Ouroboros prostě patří na trůn, Mamba je starší, tolik technických a ergonomických fines nenabízí, a tak musela vyklidit trůn. Ostatně, těžké to bude mít i konkurence stejného kalibru – MadCatz Cyborg R.A.T. 9.


tlačítka: 10 (všechna programovatelná) + rolovací kolečko (programovatelné) rozlišení: 100 až 8 200 dpi ve 2–5 krocích připojení: 2,4 GHz aUSB, 125/500/1 000 Hz délka kabelu: 2,10 m systémové požadavky: Windows 8/7/Vista/XP, OS X napájení: 1× AA NiMH 2 500 mAh výdrž: až 12 h rozměry: 71 × 42 × 122–137 mm hmotnost: 135 g

Diskuze (5) Další článek: 15 úžasných minut z akčního RPG Transistor

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , ,