Herní projekt AQP City: když chcete GTA bez GTA

Grand Theft Auto porodilo nespočet klonů, více i méně úspěšných. AQP ale vypadá jako zcela nový level.

Pokud jste o projektu AQP v životě neslyšeli, určitě nebudete sami. Hra AQP City vznikla už v roce 2012 jako nezávislý projekt na webu Indiegogo (obdoba Kickstarteru) a do dneška se postupně vyvíjela a rostla, aniž by na sebe poutala nějak velkou pozornost. 

A o co tu vůbec jde? Titul běží na Unreal enginu 4 generace a má jít o městskou akci v obrovském otevřeném světě, která v sobě kombinuje prvky mnoha her. Namátkou třeba GTA, Sleeping Dogs, Red Dead Redemption či Just Cause. Ústřední postava je bývalý tajný agent, který přišel o paměť v důsledku nehody a nyní se mu otevírá celá řada možností. Kdo je? Proč se stalo to, co se stalo? To bude na vás a na spletitém příběhu, který vývojáři slibují. 

Jinak má jít o obrovské pískoviště plné akce a destrukce. K dispozici bude rozmanitá mapa plná měst, vesniček, parků, lesů a hor, stejně jako bohatý vozový park a arzenál zbraní k vašemu využití. 

Titul prozatím nemá datum vydání, rozhodně je ale na správné cestě. Otázka je, zda mu dá někdo přednost vzhledem k tomu, jaké hry se k nám chystají z AAA produkce. Bude to mít rozhodně těžké. 

Diskuze (5) Další článek: The Banner Saga 3 přibližuje rasu Horseborn v novém traileru

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,