Herní průmysl poroste víc

Analytická společnost Wedbush Morgan odhalila své nejnovější odhady vývoje herního průmyslu, které oproti předchozím analýzám předpokládají téměř dvojnásobný nárůst. Jedná se přitom pouze o čísla pro západní trhy.

Podle nejnovějších odhadů by měly prodeje her v letošním roce oproti loňskému roku povyskočit o třetinu, přesněji tedy o 36 %. Větší nárůst se očekává v Evropě, kde prodeje prý vzrostou o čtyřicet procent, zatímco Amerika dosáhne jen dvaatřicetiprocentního nárůstu. Přitom původní analýzy na začátku roku předpokládaly, že půjde o skok pouze o dvacet, respektive devatenáct pro Ameriku, procent.

Na druhou stranu Michael Pachter z dané analytické společnosti odhalil, že odhady jsou nyní výrazně obtížnější, protože herní hardware zaznamenal přes prázdniny zpomalení růstu prodejů. Konkrétně se jedná o nárůst „pouhých“ sedmnácti procent v poptávce oproti předchozím měsícům, kdy byly skoky klidně i o padesát procent. Z části za to prý může nedostatek konzolí Wii na trhu, stejně jako velká poptávka před prázdninami okolo vydání titulů, jako je Metal Gear Solid 4. Viditelně ale stále herní průmysl nezasáhly problémy ostatních odvětví a zábavě se stále dobře daří.

Zdroj: GI.biz
Váš názor Další článek: Warhammer Online musí uspět

Témata článku: , , , ,