Herní Sin City možná nebude

Když v květnu předminulého roku vyplavalo na povrch, že programátoři z Red Mile Entertainment (Heroes of The Pacific, Jackass: The Game) vlastní práva na videoherní adaptaci Sin City, nejedním komiksovým fanouškem projela příjemná vlna nadšení. Stejnojmenný film totiž, i přes několik nelichotivých kritik, zaznamenal solidní úspěch, a případná hra by se tak mohla svést na jeho vlně.

  

Na začátku minulého roku však titéž lidé prozradili, že hra vyžaduje ještě pořádný kus práce, což v praxi znamenalo odklad na první čtvrtletí letošního roku. To se ale pomalu chýlí ke konci a herní Sin City stále není na trhu. Jako by to nestačilo, už dlouhé měsíce se o něm neví nic nového. To se vývojáři konečně rozhodli napravit, avšak tou nejmíň příjemnou cestou.

Vydání hry je totiž nově naplánované na období mezi 1. dubnem 2011 a 31. březnem 2012. Avšak pouze za předpokladu, že se Red Mile dokáže vyhrabat z finančních problémů, do nichž se v poslední době dostalo. Zmíněné studio má totiž v kasičce pouhých 341 tisíc dolarů, které mu vydrží sotva do 31. března. Na provoz na dalších několik let by přitom bylo potřeba přibližně 10 milionů dolarů.

Nepříjemnosti studiu přitom nezpůsobila hospodářská krize, jak by se dalo očekávat (i když, možná způsobila, leč nepřímo), ale společnost Atari. Ta totiž vycouvala z dohody o distribuci válečného simulátoru Heroes over Europe, čímž studiu přivodila ztrátu ve výši přibližně 2,3 milionů dolarů (necelých 51 milionů korun).

Nezbývá, než doufat, že se studiu podaří udržet nad vodou a obou her se dočkáme co nejdříve.

Zdroj: CVG

Váš názor Další článek: LEGO Universe nejdřív za rok

Témata článku: , , , , , , , , , ,