Herní vývojář Steven Spielberg se připomíná

O tom, že se slavný filmový režisér vrhnul na dráhu herního vývojáře jste se mohli dozvědět už na konci předloňského roku. Dnes společnost Electronic Arts, s níž Steven Spielberg podepsal smlouvu, odhalila něco málo o hrách, které z jejich spolupráce vzejdou, a které budou blíže představeny na letošní herní výstavě E3.

První z nich nese krycí název LMNO a je cílena na konzole Xbox 360 a Playstation 3. Její budoucí majitelé dostanou k dispozici vysloužilého tajného agenta na útěku, jenž je vázán k počítačem ovládané ženě. Zda-li je to dobře, špatně, či na tom vůbec nezáleží je prozatím záhadou, avšak je jasné, že speciální schopnosti, jimiž bude ona ženština disponovat, a kteréžto se budou měnit v závislosti na vzájemném vztahu mezi oběma herními charaktery, vás nejednou vytáhnou z pořádného srabu. Samozřejmě, pouze za předpokladu, že je vhodně využijete.

Druhý titul se ukrývá za písmeny PQRS a je určený výhradně pro next-gen konzoli ze stáje Nintenda, čemuž bude přizpůsobeno i ovládání. Hra by měla spadat do kategorie logických her, přičemž by se mělo jednat o jakýsi mix mezi dětskými kreslenými pořady a chystanou hrou Jenga (princip hry spočívá v postupném vytahování kvádrů z postavené věže tak, aby se nezřítila). Titul by měl disponovat unikátním fyzikálním enginem, který vám dovolí reálně manipulovat s kostkami za pomoci wiimotu.

Krom dvou zmiňovaných projektů spolupracuje Spielberg s EA ještě minimálně na jednom, jehož identita je prozatím umně skryta. Doufejme, že po E3 už budeme mít jasno.

Zdroj: Worthplaying

Váš názor Další článek: Pandořina skříňka se otevře na začátku příštího roku

Témata článku: , , , , , , , ,