Hewlett-Packard chystá vlastní handheld

Trh s herními handheldy se nejspíše dočká dalšího přírůstku. Překvapivě jej ale neuvede ani jedna ze zavedených společností, ale zcela nečekaná společnost – Hewlett-Packard.

Nový handheld s pracovním názvem Mscape by měl být velmi atypický. Sami tvůrci uvádějí, že se nechali inspirovat konzolí Wii od společnosti Nintendo – a také myšlenkou, že by mohli hráče zvednout z jejich křesel a vytáhnout z jejich doupat. Jak? Mspace by měl využívat reálné prostředí jako pozadí pro své hry.

Reklama na tento handheld, která byla představena včera v San Franciscu, ukazovala řadu mladých hráčů, jak se toulají San Franciscem a hrají Mscape. Hra pak reagovala na okolní prostředí a v závislosti na něm odemykala různé bonusy a nové levely. Tomu odpovídá i připravovaný slogan: Your world is your playing field. Get in the game. (Svět je vaše hřiště. Zapojte se do hry.)

Tiskový mluvčí HP po prezentaci prozradil, že ve firmě na této technologii pracují již dva roky. „Fakt, že herní vývojáři budou moci využívat GPS či senzorů či vibrací, jaké má napříkald Wii, může přinést zcela zásadní změny hernímu průmyslu“, uvedl pak Patrick Goddi, člen týmu pracujícího na Mscape.

Prozatímní testovací koncept pracuje s handheldem a řadou malých senzorů rozmístěných po městě, které aktivují různé herní události jako různé levely – nebo například útoky nepřátel. Předpokládá se, že do budoucna by se reálné senzory daly nahradit virtuáními kótami, které by hra sledovala právě pomocí GPS. Jak ale celý tento projekt dopadne a zda se někdy dočkáme jeho využití, je zatím otázkou.

Zdroj: Gamespot

Diskuze (10) Další článek: Nová MEGA: Zlobr se vrací … potřetí

Témata článku: , , , , , ,