Hideo Kojima vysvětluje, proč své hry označuje jako "Hideo Kojima Game"

Legendární tvůrce her Hideo Kojima se rozpovídal o vlastním "certifikátu", který mají jeho hry.

Hry, jejichž vývoj měl na starosti Hideo Kojima se z doposud ne úplně jasného důvodu vždy pyšnily popiskem "Hideo Kojima Game" a ačkoliv je jasné, že ho měly díky tomu, že jejich vývoj vedl právě pan mistr, nebývá podobná praxe příliš běžná. Ať už za hrou stojí jakkoli velký vedoucí vývoje, nenajdete na hře podobný nápis. Proč to tedy je u Kojimy jinak?

"Před třiatřiceti lety, když jsme dělali hry, v našem týmu bylo jenom asi pět nebo šest lidí. Tvořili jsme koncepty, psali příběh, kreslili mapy a pracovali se všemi daty. Všechno jsme manuálně přenášeli do počítače a psali skripty," rozpovídal se Kojima o starých časech vývojářů. "A já se musel starat o náš byznys, produkci a propagaci hry. I ve chvíli, kdy byl náš tým o něco větší. I když se mé úkoly trošku rozmělnily, moje práce byla stále stejná. Ve stylu indie her. Jsem u zrodu hry od začátku až do konce. U každého kousku. To je Hideo Kojima Game," pokračoval slavný herní designér.

Zatím poslední hrou, která se bude moci pyšnit tímto popiskem má být Death Stranding, kterému nálepka Hideo Kojima Game rozhodně pomohla nabrat obrovskou vlnu hráčů na svoji stranu. Vycházet má 8. listopadu letošního roku na PS4. Spekuluje se ale i o verzi pro počítače, která by mohla dorazit se zpožděním.

Váš názor Další článek: Cyberpunk 2077 nabídne více konců a možnost zahvízdat si na své auto

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,