Hitman: Codename 47

Pokud se řadíte mezi příznivce realistických stříleček podobných hře Rainbow Six, jistě vás potěší zpráva, že několik dalších her v podobném duchu je již na cestě. Jednou z nich je i titul nesoucí tajuplný název Hitman: Codename 47. Šušká se, že sedmička na konci má svůj smysl.
Pokud se řadíte mezi příznivce realistických stříleček podobných hře Rainbow Six, jistě vás potěší zpráva, že několik dalších her v podobném duchu je již na cestě. Jednou z nich je i titul nesoucí tajuplný název Hitman: Codename 47. Šušká se, že sedmička na konci má svůj smysl.

Pokud vás napadla asociace s agentem 007, slavným Jamesem Bondem, jste na správné stopě. Hitman - tedy vy, by měl být stejně zdatný chlapík ovládající s bravurou jak rychlé tasení koltů, tak flirt s bohatými a přitažlivými dámami. Ti z čtenářů, kteří teď zalapali po dechu a těší se na hru, která spojí napětí s požitkem a bude skoro stejně tak dokonalá jako samotná nirvána, musím trošku zklamat, s tím flirtováním v bondovském stylu (tzn. na jisto) to zas tak horké nebude. Každopádně hra je ze soudku dnes velmi oblíbeného a žádaného stylu – realistických akčních her, tak proč by Eidos hráčům nevyhověl :-).

Realistické střílečky, kde na protivníkovo zabití stačí jediná kulka vpálená do srdce, mají mezi řadami hráčů velké procento jasných příznivců i zarytých odpůrců. Příslušníci druhé skupiny často argumentují skutečností, co je zajímavého na hře, kterou musíte nejprve do detailu naplánovat a pak stačí jediná chybička, aby celá akce vyšla v niveč. To je jen krátký úvod do realistických akčních her, kterou Hitman: Codename 47 bezesporu bude, ale nyní již o hře samotné.

Zabiják, nájemný zloděj, člověk, který pro peníze udělá všechno – takový bude Hitman a takovým budete muset být i vy. V přestrojení za nenápadného turistu se budete jako blesk z čistého nebe objevovat na různých místech světa, abyste v tichosti vykonali svoji špinavou práci a zmizeli z místa činu tak rychle, jak jen to půjde. Pěkně kulatou sumičku, která se vám právě objevila na bankovním účtu za dobře odvedenou práci si přece musíte užít.

Plešatej chlap se dere do schodů... navíc má jakési stříledlo... mizím.Aha... tak teprve tady jsem pochopil, že ten plešatej chlap jsem já... tenhle a flirtovat...? To musí být lev salónů :)

Vidíte vojáka mezi stromy? Ne? Tak se to zdařilo, maskování funguje.Čínský altánek se opravdu dobře povedl – jak se vám líbí?

Informací o hře zatím není mnoho, přesto doporučujeme tento titul dále sledovat, první kusé informace, které se objevily na Internetu jsou více než slibné. Hru není snadné popsat ani charakterizovat vzhledem k rozličné náplni misí. Patrně nejvýstižnější charakteristikou je ta, kterou použil jeden zahraniční herní magazín myslet-střílet-nebýt viděn. Pro bližší představu je vhodné vzpomenout na hru Thief, s kterým bývá Hitman někdy srovnáván, ale stejně tak ji lze přirovnat k Rainbow Six. Na hrách podobným těmto lze nejvíce zkazit přehnanou obtížností, ale v tomto případě se vývojový tým i distributor shodují, že Hitman takový nebude. Celkem na nás čeká 27 misí s rozmanitou náplní, od vražd na objednávku, přes ostrahu zařízení až ke krádežím důležitých informací.

Hra půjde hrát stylem pečlivého plánování tak jej známe z Rainbow Six, ale i přímou akcí, kdy se hráč bude spoléhat na svůj postřeh a přesnou mušku. Autoři slibují, že jeden chybný krok během hry nám ještě nezavře cestu k dohrání mise, jak se často stávalo právě ve výše zmíněné RS, kde stačilo zabití jednoho člena komanda k rozvrácení celého plánu.

Hra je vyvíjena dánským týmem IO Interactive a vyjde pod křídly obřího Eidosu. Autoři se prý během navrhování konceptu a základních pilířů hry hodně shlédli ve slavných akčních filmech Nikita a Leon. Nelze říci, že hra by byla postavená přesně podle těchto snímků, ale ti, jež některý z těchto filmů viděli a budou hrát tuto hru, by měli být, podle slov autorů, schopni najít shodné prvky.

Pokud vše bude klapat tak jak má, hra by měla vyjít na přelomu letošního jara/léta.

Diskuze (6) Další článek: Dreamland - tentorkáte od Mythosu

Témata článku: , , , , , , , , , , ,