Hitman Episode Two: Itálie je nádherná (recenze)

Poté, co jsme vyvraždili Paříž, nás do terénu posílají znovu. Být profesionálním vrahem očividně není úplně špatná práce, protože díky ní Agent 47 cestuje po celém světě a italské maloměsto Sapienza je opravdu nádherné, i když druhá epizoda stále trpí chybami svého předchůdce.

Může znít sice zvláštně, že celému hernímu světu může nahánět strach plešatý chlapík s čárovým kódem na hlavě, ale poté, co jsme se v první epizodě postarali o obchodníky s tajnými informacemi, je načase, aby Agent 47 dostal nový kontrakt, a to v italském maloměstě Sapienza.

Slunce, seno, vraždy

Jedná se o malebnou turistickou lokaci, ve které si lidé s radostí užívají polehávání na pláži a popíjejí osvěžující nápoje. Také se zde ale nachází laboratoř, ve které se tvoří velmi nebezpečný vraždící virus. Vaším cílem je tedy zabít chlapíka a ženskou, kteří mají v tomto byznysu pořádně namočené prsty, ale také virus zlikvidovat.

 

Hlavním rozdílem od minulé epizody je hlavně velikost mapy. Díky tomu, že je Sapienza opravdu krásná, se s chutí pustíte do prozkoumávání

 

Co se týče mapy, byl jsem velmi spokojený. Jednak z grafického hlediska jsem si připadal skutečně jako v Itálii. Město bylo plné maličkých cestiček, nad hlavou pražilo slunce a po moři plulo mnoho krásných lodí. Za svůj vzhled se nemusela vůbec stydět ani podzemní laboratoř jak vystřižená z Bondovek.

hitman_1.pnghitman_2.pnghitman_3.pnghitman_4.pnghitman_5.pnghitman_6.pnghitman_7.png

Hlavním rozdílem od minulé epizody je hlavně velikost mapy. Díky tomu, že je Sapienza opravdu krásná, se s chutí pustíte do prozkoumávání, a stojí to za to. Oba vaše cíle jsou sice schovány v jedné pěkné vile a na jejím pozemku. Pokud ale celé město prozkoumáte, pomůže vám to s precizností vraždy. Nejedná se sice o lidmi přeplněnou budovu jako v případě pařížské módní přehlídky, cíle ale budou stále hlídány a hra vám opět nechá volné ruce v tom, co si na ně vymyslíte tentokrát.

A možností je opět hromada. Můžete otrávit polévku, převléknout se za poslíčka nebo nastražit nějakou tu výbušninu. Vaším následným cílem je pak tělo svědomitě skrýt, ale hlavně všechno důkladně prohledat. Kdo ví, třeba někde najdete kartičku na vstup do podzemní části mapy, abyste zlikvidovali ten příšerný virus.

Ať Francie nebo Itálie, chybičky jsou pořád stejné

I když je nová lokace mapy krásná a svěží, je druhá epizoda po vzoru svého předchůdce plná těch stejných zbytečných chyb. V první řadě chvílemi hloupá umělá inteligence. Příkladů je mnoho, například jsem nožem zabil jednoho vojáka a za chvíli si jeho tělo všiml jiný, sklonil se k němu a díval se, co se mu stalo. Poté, co jsem zabil i jeho, se k jejich mrtvolám sklonil další strážný a ten to také schytal. No a takhle se to ještě párkrát opakovalo.

Mimo chvílemi hloupou umělou inteligenci se opět setkáte s občasnými zlobivými texturami. Znovu se mi stal případ, kdy se mi mrtvé tělo zaseklo ve dveřích a dalo to slušnou chvíli manipulování, než jsem ho konečně mohl v místnosti zavřít.

hitman_8.pnghitman_10.pnghitman_11.pnghitman_9.pnghitman_12.pnghitman_14.pnghitman_15.png

Tak, jako v minulé epizodě, i nyní za splněnou misi dostáváte zkušenosti a získáváte lepší master level, který vám umožní lepší start, kdybyste si misi chtěli zopáknout. Osobně si ale myslím, že si misi dáte maximálně 2x a někteří možná 3x. Epizodický systém opět znamená jen velmi krátký požitek.

Zabíjení je zábava

Na druhou stranu si hra ponechala i klady. Volnost zabíjení a skvělou mapu jsem již zmiňoval. Stále se ale setkáte i se skvělým systémem plížení, ale hlavně se smysluplným odhalováním ze stran nepřátel, tedy že váš převlek prokoukne jen pár privilegovaných a ne neznámý turista.

A to jsem si z druhé epizody vzal. Trpí sice pořád stejnými chybkami, ale pokud máte rádi vraždění a slunečné italské počasí, určitě by vám neměla chybět. Jedná se ale opět jen o velmi krátkou zkušenost.

Hodnocení: 3/5

Váš názor Další článek: Nový Battlefield se podívá do doby první světové války

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,