Hitman: staronový a po kouskách?

Už uběhly 3 roky od doby, kdy vyšel Hitman Absolution. Na začátku příštího roku ale přichází Hitman bez podtitulu a má být lepší a hlavně větší než jakýkoli předchozí díl.

Nový Hitman měl vyjít už letos v prosinci. Vývojáři z IO Interactive ovšem chtějí všechno dotáhnout do konce, a tak byla hra odložena na 11. března příštího roku. Díky tomu by mělo při vydání ve hře více obsahu, než v předchozím plánu, o který máme oprávněný strach. Nový Hitman totiž přijde po kouskách, v den vydání budete mít možnost navštívit pouze 3 lokace. Francii, Itálii a Maroko. Může to sice znít jako málo, ale podle zatím dostupných informací se i tak máme na co těšit.

Hlavní chloubou tvůrců je rozlehlost a rozmanitost jednotlivých lokací, která se má vrátit ke kořenům série. Budete mít k dispozici mnohem více způsobů jak dokončit kontrakt, než kdy dřív, navíc v mnohem větším měřítku. Můžete se pustit do akce s všemožnými zbraněmi v ruce a zabíjet každého nepřítele, kterého potkáte nebo se potichu proplížíte k samotnému cíli tak nenápadně, že si ani on sám nevšimne, že zemřel. Samozřejmě nebudou chybět všemožné převleky, které vám pomohou ke zdárnému dokončení mise. Co vám také pomůže k úspěchu, jsou různé interaktivní předměty v okolí. I v předchozím díle jste měli možnost pomocí rozličných věcí v lokaci nastražit pastičku nebo někoho nalákat na dané místo. Tady toho má být víc. Mnohem víc.

1285fbe4-112781.jpga90ca1ce-112780.jpgaa4f46d2-110614.jpg

V rozlehlých lokacích budete mít mimo hlavní příběhové mise i jinou “práci“. V každé z nich na vás bude čekat několik desítek výzev. Po jejich zahájení obdržíte kontrakt a máte 48 hodin reálného času na dokončení. Pokud se vám to ale nepovede, už nemáte možnost daný kontrakt zopakovat, takže jestli chcete mít 100 %, úspěšnost budete se muset ujistit, že váš cíl dokážete odstranit bez sebemenší chyby. A potencionálních cílů nebudete mít vůbec málo. Davy v novém Hitmanovi budou čítat až 1500 lidí, všechny cíle navíc budou díky online propojení zcela dynamické a neskriptované. Nazvěme to takovým živým světem, který se bude neustále obměňovat. Alespoň tak to tedy vidí tvůrci.

 

Pokud nebudete chtít dělat výzvy a mít více propojený zážitek, tak si můžete v klidu užít příběhové mise v offline modu

 

Stejně jako v Absolution budete moci porovnávat své hodnocení z výzev s vašimi kamarády. Kvůli tomu bude bohužel nutno být neustále online, což může být někomu proti srsti. Pokud ale nebudete chtít dělat výzvy a mít více propojený zážitek, tak si můžete v klidu užít příběhové mise v offline modu. K tomu se také trochu váže zajímavost, že Hitman se nejprve bude prodávat jen v digitální podobě.

77e0f035-110612.jpg

Jak bylo řečeno při oznámení, vývojáři budou průběžně v dalších měsících doplňovat nový a nový obsah. V dalších měsících po vydání se tak podíváme do jiných zemí. Do Thajska v dubnu, Spojených států v květnu a Japonska v červnu. Mimo to budou mít ještě majitelé Hitmana na Playstation 4 několik exkluzivních kontraktů, které se snad postupem času dostanou i na ostatní platformy, jak tomu bývá zvykem. 

Vývojáři také prozradili, že rozhodně nechtějí, aby byla jejich hra označována za "early access", i když tak ze začátku může působit kvůli rozřezanému obsahu. „Když se řekne early access, většina lidí si představí nedodělanou a neoptimalizovanou hru plnou chyb. Taková ale naše hra nebude,“ řekl Hannes Seifert, ředitel vývojářského studia.

Při vydání má být Hitman plnohodnotnou AAA hrou, stejně jako Absolution. Jen se obsah bude přidávat v následujících měsících. Tím si chtějí vývojáři také trochu pomoct. Budou hodně spoléhat na hlas komunity a to, na co bude špatný ohlas, se alespoň pokusí upravit nebo rovnou předělat. Právě díky tomu slibují, že Hitman bude tím nejlepším a největším dílem, jaký jsme zatím měli možnost hrát. Klukům to rozhodně přejeme, pokud si dají pozor, může to skvěle klapnout.

01fc53fc-112779.jpg12088069_10206515199632495_3502642355666625819_n.jpg883cf1b6-112778.jpg

Nový Hitman by také měl udělat radost zarytým fanouškům prvních dílů. Ti totiž z Absolution moc nadšení nebyli kvůli přílišnému zjednodušení. Nejnovější díl má být spojením dílů Silent Assassin a Blood Money. Ještě ani vlastně nevíme, jestli tam bude “instinkt“ z Absolution, který hru výrazně ulehčoval. Pomocí něj jste mohli vidět přesné trasy, po kterých se nepřátelé pohybovali. Ještě k tomu se zvýraznili jak vaši nepřátelé, tak i cíl samotný, takže jste v podstatě nemuseli dělat nic pro jeho nalezení. Tak snad nástupce bude ještě lepší.

Hra vychází 11. března příštího roku na PC, Xbox One a Playstation 4.

Diskuze (1) Další článek: Adjustaball: ta kulatá věc (mobilní recenze)

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , ,