Hlas lidu: Budoucnost konzolí

Další zajímavou událostí tohoto týdne byla bezpochyby analýza The Diffusion Group o budoucnosti konzolí, která zahrnovala časové období do roku 2012. Co na to naše fórum a jeho známe tváře PC a _DAVE_ ? Kupodivu je PCho názor velice dobrý a _DAVE_ mu jen přikyvuje.

PC

PC.jpg

Datum registrace: 24.8. 2005 23:05
Počet příspěvků: 3 482
Podpis:
(Coolermaster Stacker 830 EVO-Q6600+Noctua-Asus Blitz-4GB RAM(OCZ/A-data)-X1950GT-Seasonic 600W-Samsung 203B-320GB Hitachi-Razer Lachesis-Steelseries QCK-OS: Windows Vista 32bit)
"Mr. Belić, welcome on PC..."

Konzole jsou dobré díky tomu, že umožňují instantní hraní. Lze však říci, že PC má (ještě pořád) výhodou v ceně her a také v tzv. hardcore komunitě hráčů, kteří hrají žánry, jež se na konzolích vyskytují sporadicky - třeba letecké simulátory, jež jsou na konzole prakticky nepřeveditelné, stále ještě i RTS atd. Osobně jsem podlehl jak známo věštbám hlasatelů Soudného dne PC scény a vyměnil PC za konzole. Nakonec jsem se rád vrátil do lůna osobních počítačů a tak zastávám názor, že dobrá je symbióza - PC a konzole, nikolivěk PC vs. konzole. O tom, že jistá značka konzolí je nejporuchovější v historii ani nemluvě.

Konzole jistě budou zažívat růst, zvláště je doporučuji jako platformu pro rodinu s dětmi, kde jsou rodiče IT analfabeti, protože v konzolích se nemusí řešit proč to či ono nefunguje. Domnívám se, že zkušenější či dospělejší hráči budou mít stále raději PC i díky víceúčelovému využití (když vás přestane bavit hraní na konzoli máte doma nepotřebný krám, nebo možná leda tak přehrávač filmů, přestanete-li hrát na PC, nic se nestane a na různé neherní aplikace vám vydrží roky).

Jistá část hráčů se PC nevzdá i z toho důvodu, že přes různé ochrany lze na něj lehce krást hry, což je u konzolí podmíněno modifikací HW, respektive v jistém případě je i nemožné. PC scéna tedy snad nezahyne, i díky velkému náskoku nad konzolemi, bude stále etalonem hi-tech grafiky, ovšem současně se obávám, že i nedoladěnosti atd. Jest také je možné, že konzole se budou tak moc snažit suplovat PC, až se PC stanou samy a kruh se opět uzavře.

_DAVE_

_DAVE_.jpg

Datum registrace: 22.4. 2005 10:12
Počet příspěvků: 5 048
Podpis:
Zrovna parim: Fallout 3

Abych přidal svou trošku do mlýna. Jak PC správně napsal, konzole mají výhodu v instantním hraní, jsou určeny "pro davy". Dneska je to opravdu tak, ze hrají davy. PC se nepochybně velmi brzy přesune z mainstreamu na jakousi druhou kolej - už to tak v podstatě je. Teď je jen otázka, jestli je to špatně. PC tady bude vždy minimálně jako alternativa (a vždy bude bašta online hráčů a technokratů), kde budou vycházet i kvalitní nikým neovlivněné tituly pro opravdové fajnšmekry, kteří si představují opravdové RPG trochu jinak než Mass effect a Fallout 3. Přirovnal bych to k Růžové zahradě a nezávislému filmu na ČT2. Zahrada je mainstrem pro davy, ČT2 je na okraji - ale co je lepši? Tím nechci říct, že na konzole jsou špatné hry, velmi rád je hraji, ale něco mi tam pořád chybí.

Každý ať si vybere to své.

Zdroj: forum.doupe.cz

 

 

Diskuze (3) Další článek: Hlas lidu: Zaklínač dobývá konzole

Témata článku: , , , , ,