Hlas lidu: Sega oznámila nové AvP

Pamatujete si tu hutnou atmosféru, perfektní dialogy skrze vysílačku, nadčasovou grafiku prvních AvP? Deset let se o téhle sérii mlčelo, nyní Sega přichází s oznámením, že třetí díl je ve vývoji – všichni tedy pozor, těšte se na jatka. A co na to N.Marko, jakožto zástupce uživatelů našeho fóra?

N.Marko

nmarko.jpg

Datum registrace: 28.6. 2006 20:00
Počet příspěvků: 3 372
Podpis:
Ta neurotická snaha být normální nás přivádí k šílenství. -Solomon Short
To že jsi paranoidní neznamená, že nemáš pravdu.
Jsem pro aby se udržovaly nebezpečné zbraně mimo dosah bláznů. Můžeme začít třeba s psacími stroji. -Solomom Shor


Vzpomínáte, jak jsem nadával na hry podle filmů? Tak Alien vs. Predátor je ukázka, jak by se to mělo dělat! Původní AvP si z obou univerz vzaly úžasnou atmosféru, přidaly skvělou (na tu dobu) grafiku a možnost hrát za tři rasy- věc v žánru FPS dodnes jinak neviděnou. K tomu celý zážitek korunoval perfektní multiplayer. Žádné trapné kopírování filmů nebo licencované postavy, nic tak průhledného. Jen čistá děsuplná atmosféra, když jste hráli za lidi, brutální pocit nenasytnost za Aliena a pýcha a nadřazenost lovce při hraní za Predátora. Skvělé. Druhý díl byl po všech stránkách též povedené dílko a zase trochu posunul nastavenou laťku. Načež se dlouho nic nedělo. Nikdo nevyslyšel toužebné volání z davu fanoušků, žádné zprávy, žádné rumory - nic. Po dlouhých deseti letech však Sega oznámila tuto jistě dobrou zprávu. Na druhou stranu zase zasadila ránu lidem, kteří se těšili na jinou hru ze světa Allenů a to Colonial Marines. Tahle hra má jisté kořeny již v éře PS2, kdy byla neustále posouvaná, rušená, resuscitovaná a zase rušená, až se prostoje protáhly do dnešního next-genu. Navíc byl dokonce párkrát změněn vývojářský tým, také příznak čehosi nedobrého.

Já osobně nechápu proč jsou na tu hru někteří tolik natěšení. Nemá žádného předchůdce a ze hry je vidět jen pár rozmazaných videí na YouTube a nějaké to promo na Gametrailers. Dohromady tedy „nic-moc“, spíše tedy nic než moc. Pouze jistě zajímavé IP a námět, to je ale dost málo. Když si odmyslím klasické sliby, jak úžasná a inovativní ta hra má být, nevidím skoro žádné relevantní informace, podle kterých bych měl být natěšený. Navíc fakt, že se projekt už několikrát uložil k ledu nebo protahoval o něčem svědčí a není to moc lichotivé. Tohle je vlastně konzolový Dukem Nukem Forewer. Jsem si hodně jist, že ze základního konceptu nezbylo už skoro nic - holt věčné průtahy nedělají dobrotu a dvakrát horší to je ve světě her, kde čas letí rychlostí až neuvěřitelnou. Takže očekávám, že za rok zase odkudsi uslyším o novém nastarování prací na tomto IP.

Takže shrnutí: Jedna slibná hra ohlášená a jedna, která si z rušení udělala pověst byla (jak jinak) zrušena. Pro mě tedy jen pozitiva a sociální jistoty. Teď ještě počkat jak nové AvP dopadne. Tým Rebelion, který udělal jedničku si jistě nechce zkazit pověst, ani poškodit své dítko, takže to vidím vcelku v růžových barvách. AvP 3 vyjde i na konzole, takže jestli se něco nepokazí budu mít další důvod rozbít prasátko.

Zdroj: forum.doupe.cz

 

Diskuze (3) Další článek: Tipy a triky: Burnout Paradise: The Ultimate Box – žhavení neuškodí

Témata článku: , , , , ,