Hra Bully od Rockstaru pod útokem rodičů

íChcete-li jméno vývojářského studia, které nejvíce čeří hladinu otázek herního násilí, jednoznačně dostanete Rockstar Games. Tvůrci kontroverzí série GTA a ještě kontroverznějšího Manhuntu v současně připravují hru ze školního prostředí jménem Bully. Pokud umíte anglicky, velmi snadno si domyslíte, o co ve hře půjde. Bude to šikanování spolužáků, provádění vylomenin ve škole a tak podobně. Na jedné straně poměrně originální herní nápad (na ZX Spectru existovala podobně zaměřená hra, Skool Daze a pokračování Back to School, vyzkoušet si ji můžete tady - thx to Skullman), na druhé reálné nebezpečí, že se podle hry budou chovat i děti ve škole, pokud sem jim toto dílko dostane do rukou.

  

Nyní rodiče, kterým dítě spáchalo sebevraždu následkem šikany, sepisují petici proti vydání hry Bully. Rochelle Sidesová adresovala svoji online petici prezidentovi Rockstar Games Samu Houserovi, aby zvážil vydání hry. Velmi emotivní text petice poněkud podkopává fakt,že nikdo z jejích autorů ani podepsaných zatím hru, kromě krátkého popisu a pár screenshotů, neviděl. S velkou pravděpodobností získá Bully ohodnocení M v USA a v Evropě bude od 18 let, což by mělo rodičům naznačit, že tato hra by se do rukou jejich dětí dostat neměla.

Doupě komentuje: Osobně zatím považuji Bully za daleko nebezpečnější nápad než GTA. Sice se v ní nebude střílet, ale odehrává se na škole a děti tak spíš budou mlátit a šikanovat spolužáky, jak to viděli v Bully, než krást auta a střílet do lidí jako v GTA. Ovšem soudy si necháme na dobu, až se nám nové dílko od Rockstaru dostane do rukou.

Související informace (Bully):
Platforma: PS 2
Žánr: akce
Výrobce hry: Rockstar Games (
http://www.rockstargames.com/)
Vydavatel hry: Take-Two interactive (
http://www.take2games.com)
Předpokládané datum vydání: jaro 2006

Zdroj: Eurogamer

Diskuze (3) Další článek: GALERIE: Čtvrteční kolekce obrázků

Témata článku: , , , , , , , ,