Hra Plague Inc. byla odstraněna z čínského obchodu App Store

Strategická hra s globálními viry byla stažena kvůli nelegálnímu obsahu.

Strategická hra Plague Inc. byla odstraněna z čínského herního obchodu App Store. Vývojáři Plague Inc., Ndemic Creations vydali prohlášení, že situace je mimo jejich kontrolu a že tým pracuje na způsobu, jak přivést hru zpět k čínským hráčům. 

V prohlášení zveřejněném na oficiálních webových stránkách tým vysvětluje, že důvodem odstranění Plague Inc je to, že hra „zahrnuje obsah, který je v Číně nezákonný."

Studio dále vysvětluje, že není jasné, zda je odstranění hry Plague Inc. spojeno s probíhajícím výskytem koronaviru. Ve hře si totiž můžete vytvořit svůj vlastní scénář nemoci a sledovat, jak rychle lidstvo vymře. Tým dále prohlašuje: „Naší bezprostřední prioritou je pokusit se navázat kontakt s čínskou správou kybernetického prostoru, abychom pochopili jejich obavy a spolupracovali s nimi na nalezení řešení.“ 

V lednu dosáhla hra svého vrcholu současně hrajících hráčů, a to díky zájmu o zkoumání koronaviru. Poptávka byla tak vysoká, že Ndemic musel vydat oficiální prohlášení, že hra není vědeckým modelem a že hráči by měli získat informace přímo od místních zdravotnických úřadů.

Váš názor Další článek: Hry zadarmo nebo se slevou: japonská akce a InnerSpace zdarma

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,