Hráči fotí v Battlefieldu 5: obrázky lákají do bitevní vřavy (galerie)

Co si budeme povídat, Frostbite engine je prostě to nejlepší, co střílečky z pohledu první osoby v dnešní době mohou mít.

Chvíli to trvalo, ale nejnovější Battlefield už klepe na dveře. Opomeneme-li chaos kolem komunitních pokřiků o historické věrohodnosti, genderové rovnosti a dalších plků, jedná se o výbornou týmovou střílečku, jak se brzy přesvědčíte v naší recenzi. Čím ale Battlefield vždy lákal a lákat bude především? No přece neutuchající válečnou vřavou, podpořenou grafickým enginem Frostbite. 

Ten je zcela bezkonkurenčně nejlepší technologií, kterou si střílečka z pohledu první osoby v dnešní době může přát a jak se můžete přesvědčit v naší 4K galerii, dokáže audiovizuálně opravdu uhranout. Několik desítek screenshotů jsme také natípali na našem redakčním notebooku HP Omen 15 s grafickou kartou NVIDIA GeForce GTX 1060 Max-Q, a musíme uznat, že je titul skvěle optimalizován. 

Frostbite engine je dokonalým nástrojem pro tento žánr, který nabízí bezprecedentní smysl pro detail, ostré textury, nádherné částicové efekty a mimo jiné zničitelné prostředí, které je v sérii velmi populární. V pátém dílu se také propagovala celá řada nových technologií a speciálních efektů pod taktovkou Nvidie. Jedním z nich je samozřejmě obligátní Ray Tracing, který v reálném čase zpracovává odrazy světla na různých druzích povrchu. 

Ať už se na Battlefield 5 koukáte z jakékoliv úhlu, jde o pět o jednu z nejlépe vypadajících stříleček na trhu. Prozatím se tak pokochejte galerií a připravte se na naši recenzi, která dorazí co nevidět. 

Diskuze (9) Další článek: Zapomeňte na PS a NES Classic, crowdfundingový projekt plánuje PC Classic

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,