Hráči fotí v dalekých galaxiích, nový Ratchet je nejhezčí hrou současnosti

Nový Ratchet & Clank je tu a ukazuje, jak krásně mohou hry nové generace vypadat. Vyrazili jsme tedy s foťákem do galaxií pochytat krásné snímky.

Nová generace konzolí k nám dorazila už před nějakou dobou, herní průmysl se však teprve nyní začíná pomalu ale jistě rozjíždět. Konzolí je nedostatek a vývojáři své velké projekty teprve trpělivě připravují. První opravdovou vlaštovkou nové generace konzole Playstation 5 se tak před několika dny stalo nejnovější dobrodružství ze série Ratchet & Clank. A rozhodně nešlo o drobka. 

Tvůrci vymáčkli z konzole PS5 a novogeneračních technologií vše, co prozatím mohli. K dispozici je obligátní 4K rozlišení, ray tracing, extrémně detailní textury a naprosto plynulá akce s 60 snímky za vteřinu. Jsou to ale především maličkosti, které dohromady tvoří nádherný vizuál doslova překypující detaily a péčí. Hráči nyní vyrazili s Ratchetem a Rivet na výlet po planetách a díky foto režimu pořídili špičkové snímky ze svých výprav. 

Tvůrci pozvedli grafické kvality na zcela novou úroveň. Celý nový systém textur a povrchů propůjčuje materiálům, jako je kov, kůže či látka, zcela realistický vzhled. Povrchy se nyní realisticky lesknou a odráží v reálném čase okolní prostředí díky ray tarcingu. Geniální je pak výtvarný styl a smysl pro detail, kde každé prostředí je maniakálně vypipláno a zaplněno harampádím a NPC postavami, každá z nichž je mimo jiné perfektně a kompletně vymodelována. Insomniac Games vývoj svých her miluje a na výsledku je to zatraceně vidět. 

Pokud vás tedy nepřesvědčila naše recenze, kterou si můžete přečíst výše, tato galerie hráčských výtvorů už rozhodně musí. 

Diskuze (1) Další článek: PSVR 2 se dočkáme o Vánocích příštího roku, brýle využijí OLED panely

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,