Hrajeme Battlefield 5: zasněžená válečná vřava je pastvou pro oči

Ještě, než k vám dorazí naše plnohodnotné dojmy, se můžete podívat na osobní pohlednice našich vojáků z bitevní vřavy.

Rok se s rokem sešel a letos k nám dorazí zcela nový Battlefield, který tentokrát zavítá do druhé světové války. My jsme si tak nemohli ujít uzavřený alfatest, ze něhož vám přinášíme naše fotografické dojmy. 

Struktura hry zůstává velmi podobná předchozímu dílu, který nás tehdy zavedl do první světové války, a zůstává na pomezí věrohodnosti a filmového pojetí válečného konfliktu. Rozhodně ale můžete očekávat více realismu, než u konkurenčního Call of Duty. 

Velký důraz je tu kladen na týmy a jednotlivé třídy vojáků, ostatně je na tom postaven celý kooperační mód ve hře. 

Hratelnost naopak doznala řady změn. Vítanou novinkou je možnost proskakovat zasklenými okny, vykopávat dveře a obecně se pohybovat mnohem svižněji a bez zbytečného zdržování. To je ostatně během přestřelky rozdíl mezi životem a smrtí. 

Další novinkou je urputné krvácení, které se stává často a vy neschopně máváte rukama a snažíte se přivolat na pomoc Medika, jedinou třídu ve hře, která vás může pořádně postavit na nohy. A občas to trvá...

Mapy jsou navrženy bravurně a nabízí dostatek prostoru jak pro tiché vysedávání s ostřelovačkou v rukou, tak pro zběsilé přestřelky v sutinách domů, přes které se právě prohnaly tanky.

Přečtěte si také

Diskuze (9) Další článek: Fantasy akce GreedFall se odkládá na příští rok, venku je nový trailer

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,