Hrajte na chytrých hodinkách: 9 tipů na nejlepší herní zážitky mimo telefon

Kdo říkal, že na hraní mobilních her potřebujete mobil? Máme pro vás skvělé tipy ke hraní na chytrých hodinkách.

Chytrá zařízení se neustále vyvíjí a s nimi i interaktivní zábava, kterou na nich můžeme provozovat. Čím chytřejší jsou věci okolo, tím více možností máme. Zahrát si můžeme nejen na mobilních telefonech, ale občas na dost šílených předmětech jako chytré ledničky, domácí hlasoví asistenti a v neposlední řadě také chytré hodinky. 

Na ně vznikla dokonce celá řada specificky laděných her, které sedí mini displejům na vašem zápěstí a v některých případech jde dokonce o plnohodnotné herní zážitky, které si můžete vyzkoušet i zcela bez použití svého mobilního telefonu. Velmi zde záleží na žánru a schopnostech vašich hodinek, ty nejvýkonnější ale zvládají překvapivě hodně. Ukořistili jsme tedy u obchodu Smarty chytré hodinky iWatch a vrhli se na testování toho nejlepšího, co si na zápěstí můžete zahrát. 

Série Lifeline

S adventurní sérií Lifeline jsem přišel do styku už dávno na mobilních telefonech, když vyšel první díl s vystrašeným astronautem, který hledal pomoc na telefonu právě u vás. A pravděpodobně jde o nejlepší herní zážitek, který na chytrých hodinkách můžete mít. Celá série je vlastně interaktivním dobrodružstvím, kdy vždy komunikujete s nějakou postavou, postupně odkrýváte příběh a svými odpovědmi se ji snažíte navádět správným směrem a radit, jak přežít. 

Lifeline-Apple-Watch.png

V prvním dílu tak například navážete kontakt s astronautem Taylorem, ztraceném na neznámé planetě. Druhý díl je skoro dvakrát delší a vezme vás k dívce Arice a její pouti za pomstou a nalezením ztraceného bratra. Whiteout je třetí díl, který vás vezme do zamrzlé pustiny za přeživším se ztrátou paměti, kterému se budete snažit pomoci ze situace ven. Flatline je čtvrtý, podstatně hororovější díl, ve kterém se budete snažit pomoci dívce Wynn, po které jde v tajemné laboratoři nepříjemné monstrum a vy jste jediný klíč k úniku. 

lifeline-whiteout-screens-01.jpg

Celá série se výborně hodí na zápěstí, po prvotním spárování s telefonem totiž už do kapsy vůbec nemusíte a veškerá vaše komunikace s hrdiny i vaše výběry odpovědí se uskutečňují v hodinkách. Rozhodně jde o výborný způsob interaktivní hry a jedny z nejlepších zážitků, které jsem při mobilním hraní vůbec měl. 

Diskuze (7) Další článek: Všechny first-party hry Ubisoftu budou nyní pod taktovkou značky Originals

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,