Hrajte počítačové RPG v realitě

Hry, při nichž strávíte dlouhé hodiny před obrazovkou, se zanedlouho možná stanou minulostí. Mark Eyles, lektor v oblasti počítačových her na univerzitě v Portsmouth v Británii a bývalý herní vývojář, totiž představil svůj nový projekt. Online hra zvaná Ambient Quest, která by brzy měla být uvedena na trh, bude sledovat hráčovo chování v realitě a přenášet je do herního světa.

Při hraní Ambient Questu s sebou hráči nosí pedometer (počítadlo kroků). Za každých ujitých 300 kroků se jejich postava v herním světě pohne na další čtverec mapy. To jí nejen odkryje další čtverce, na které může jít, ale umožní jí to získat i nějaké jídlo, poklady – nebo monstra, s nimiž je třeba bojovat. Eyles k tomu řekl: „Vaše chování v reálném světě ovlivňuje vašeho avatara v tom herním. Můžete změnit své chování, abyste hernímu hrdinovi pomohli. Nebo také ne“.

Hra, která je součástí Eylesovy doktorantské práce, by podle něj mohla mít rozsáhlé využití. „Představte si práci, která se sestává z repetetivních úkonů – to není zajímavé. Ale (zvyšováním herního skóre těmito akcemi) se dá ozvláštnit.“

Zdroj: Gamespot

Diskuze (11) Další článek: The Elder Scrolls 4: Shivering Isles – šílenství přichází

Témata článku: , , ,