Hráli jsme Anno 2205: obrovský potenciál (dojmy)

Anno série nás provází již dlouhá léta a s přehledem se dá říct, že nás všechny díly překvapily a potěšily. Co ten nejnovější?

V novém díle Anno se tak jako v předchozích vrhnete na ovládání svojí korporace, kterou musíte dá se říct probrat k životu. Cesta to bude nelehká, ale postupem času uvidíte, jak vaše metropole postupně roste a roste. My jsme ochutnali, co všechno díl 2205 přinese a rozhodli jsme se ještě před recenzí vám trochu poodhalit roušku tajemství.

Jako první si zvolíte stavební lokaci. Následně dostanete finance, surovinové zdroje a je jen na vás, co s nimi uděláte. Pokud vaše plachetnice najde vhodný a nezmapovaný kus země, rozbije zde stanoviště a vy můžete začít kouzlit.

Anno2205_Screen_MoonColony_E3_150615_4pmPST_1434360401.jpganno-2205-1.jpganp1.jpg

Jako první musíte logicky postavit obydlí pro vaše obyvatele a dělníky, kteří se vám budou starat o další budovy. Následným logickým krokem je zařízení přísunu surovin, které vyrábějí slunečnicové farmy. Ty vám připraví rostlinný olej, který je důležitý pro stavbu budov. Jídlo pro vaše nenasytné obyvatele obstarají rýžové farmy a vodu zajistí filtrovací stanice. Pokud vám v tomto seznamu pořád něco chybí, tak je to správně. Jsou to elektrárny, které se starají o přísun enegrie.

Jelikož je ovšem člověk známý svojí rozmazleností a touhou po něčem novém, i vy budete muset pro svoje obyvatele zajistit nějakou změnu. A právě o tom nový díl Anno je. O změnách, evoluci a postupu dále. To vše najdete např. na arktických pláních, kde se musíte vydat hledat drahé kovy a suroviny, které se zde nachází. Práci zde výrazně ztěžují špatné klimatické podmínky a vy tak budete muset stavět budovy blízko sebe, aby se udržela jejich teplota. Mě osobně se třeba tato výprava nevyplatila, protože jsem evidentně neměl svoje město zabezpečené takovým způsobem, abych všechny uživil. Následovat proto rychlý pád do mínusu a poté klik mojí myši na novou hru.

Anno2205_Screen_Arctic_Tier01_Estate_GC_150805_10amCET_1438624181.pngANNO5_SCR_1.jpgs7-75f79c56fef8551291783beac0317863.jpg

Co se týká mapy, ta je rozdělena na sektory, které pochopitelně mají svoje vlastní unikátní zdroje a stavby. Na mapě můžeme narazit také na krizová místa, kde nechybí různí piráti, kteří přepadávají obchodní lodě a občas si troufnou i na velké sousto v podobě tankerů. Vy máte za úkol se svojí flotilou plány těchto pirátů zarazit a obnovit tak obchody. Vaše lodičky jsou plně vyzbrojeny a mají také svoje vlastní schopnosti, stejně jako většina dopravních prostředků a budov ve hře.

 

Útok se provádí tak, že hledáte bedny s různými zbraněmi, které jsou náhodně generovány na mapě

 

Pro použití těchto schopností je třeba mít dostatečné množství energie, kterou seberete po potopení nepřátelské lodi. Flotila je také vybavena štíty a nebo třeba roboty, kteří jí opravují. Útok se provádí tak, že hledáte bedny s různými zbraněmi, které jsou náhodně generovány na mapě. V krizové zoně narazíme také na úkoly, jež jsou svými odměnami důležitou součástí hry. Vyplatí se tedy riskovat.

473332-anno-2205-game-play-trailer-1920x1080.jpg

Vedlejších úkolů je ve hře dost, v čemž vidíme velké plus. Třeba já jsem měl možnost pomoci na Arktické společnosti, která mi za výpomoc při řešení úkolu dala generátor. Ten mi nesmírně pomohl do začátku a potom jsem vyzkoušel i hru bez něj, kde mi to nevyšlo. Celkově důraz na energie je zde je zajímavý. Musíte si volit mezi typy energií a pečlivě zvažovat umístění jejich těžebních možností.

anno2070_s_014_161108.jpgCapture d’écran 2015-08-05 à 11.46.30.pngicon.jpg

Co se týče grafické stránky, hra vypadá jednoduše skvěle. Na to, že jde o strategii se audiovizuál drží dost vysoké laťky se smyslem pro detail a pěknými efekty.. Bugů je také překvapivě málo a jediný problém, na který jsem zatím narazil je občasný propad rychlosti snímků. Pokud zaměříte na detail města, FPS rychle padají dolů, a to naznačuje zatím celkem špatnou optimalizaci. Doufejme, že to vývojáři opraví. Chvilku na to ještě mají a problémů není tolik.

Celkově jsme byli z nového dílu kultovní série nadšeni a těšíme se, až se do hry ponoříme hlouběji. Recenzi vám přineseme již brzy, prozatím můžete prozradit, že se s ročníkem 2205 rozhodně máme na co těšit.

Váš názor Další článek: Venku je startovní trailer na akci Halo 5: Guardians

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , ,