Hráli jsme Battlefleet Gothic: Armada – vesmírná vřava

Tindalos Interactive mají s žánrem sci-fi a RTS už nějaké ty zkušenosti, leč jejich minulé hry Stellar Impact a Etherium díru do světa neudělaly. Tu se chystají udělat až s pořádnou licencí na Warhammer 40,000 a že ta díra bude velká jak rána od protonového torpéda.

Budeme lehce struční, aby nám něco zbylo na recenzi, ale přitom jste dostali menší přehled o tom, co se to vůbec chystá. Především vás čeká na příběhu založená kampaň, kde budete mít vesmír rozdělený na sektory a přesunovat se v něm při plnění různých úkolů své vlastní armády, rozšiřovat vliv a snažit se potlačit své nepřátele. Představte si tahovou část ze série Total War a jste skoro doma. Vylepšování lodí, stejně tak jako vaší hodnosti a odemykání stále mocnějších bitevníků s větším a větším arzenálem je na pořadu dne a půjde o hlavní hnací motor singleplayerové části. Povyšování posádky a zlepšování jejich vlastností taktéž.

2783519-battlefleet_gothic_armada-02.jpg05.jpg2957409-battlefleet_gothic_armada-09.jpg2957412-battlefleet_gothic_armada-11.jpg

Dalo by se říci, že se za klasickou strategií ve vesmíru schovává propracovaný RPG systém, který dává opravdu bohaté možnosti hráčům všech chutí, aby si titul podřídili své vůli. To platí nejen pro styl boje, ale i pro customizaci lodí, vytváření vlastních typů a tříd a další hrátky s armádou, která rozcupuje vše v dosahu. Fantazii se meze nekladou a především online bude vidět variabilita, kterou hra nabízí.

 

Klasický RTS boj je pouhou jednou kapkou v moři celkového zážitku, který Battlefleet nabízí

 

Bitvy jsou už klasické RTS, kde nelze čas zcela zastavit, ale pouze velmi zpomalit a rozmyslet si tak další postup. Různé úhybné manévry, před torpédy, zacílení na nepřátelské zbraně, či energetický pohon, vyhnutí se koliznímu kurzu. I ovládání pouhých tří lodí dá docela zabrat a nebudete se muset vyhýbat jenom nepřátelským střelám, ale i asteroidům nebo lodím samotným.

Zatím co Imperiální síly disponují nejmodernějšími technologiemi, Orkové to dohánějí brutalitou a vtipnými filmečky. Jejich speciální schopnost nabourat nepřátelské lodě z nich dělá zatím tu nejlepší možnou stranu, se kterou jsme si v redakci užili kupu legrace. Chaos naproti tomu disponuje silným arzenálem a nakonec tu jsou Eldaři, kteří se mohou pochlubit velkou rychlostí a lehkou ovladatelností.

battlefleet_gothic_armada-07.jpg2783686-1.jpgbattlefleet_gothic_armada-05.jpgbattlefleet_gothic_armada-08.jpg

K tomu si připočtěte klasické skirmish mise, dlouhé a propracované online řežby, levelování, vylepšování, dostávání stále lepších a výkonnějších lodí a máme tady jednu z nejlepších strategických her roku a opravdu důstojně vyždímanou sílu licence. A už jsme se zmínili o té skvělé grafice?

Plnohodnotná recenze již brzy na Doupěti.

Váš názor Další článek: Nový firmware pro PS4 dorazí už zítra, přinese spoustu novinek

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,