Hráli jsme betu Star Wars Battlefront II: ve znamení galaktických bitev

Vydání druhého pokračování Star Wars Battlefront se nezadržitelně blíží, o čemž svědčí i dočasné spuštění bety, navíc relativně otevřené. Co nám tato beta přinesla?

Tak už je to tady. Star Wars Battlefront II již téměř klepe na dveře a milovníci tohoto univerza se již nemohou dočkat. A to i přesto, že první díl vydaný před dvěma roky jistě nebyl dokonalý. Ba naopak, stal se častokrát terčem kritiky v mnoha zásadních věcech. Tím nejvážnějším problémem byl pravděpodobně samotný obsah hry, který stál zjednodušeně za prd pivovarskýho valacha. Absence singleplayeru, málo herních módů a spousty dodatečných DLC. Toť univerzální návod, jak spolehlivě nahněvat platící hráče.

10-7-2017_9-36-02_AM.png10-7-2017_9-36-07_AM.png10-7-2017_9-36-10_AM.png10-7-2017_9-36-14_AM.png10-7-2017_9-36-28_AM.png10-7-2017_9-36-40_AM.png

Uběhly však dva roky a vývojáři se snad poučili. Ostatně prvotní indicie tomu rozhodně napovídají, neboť těšit se můžeme na hru jednoho hráče (což také hrdě a poměrně ostentativně prezentuje ihned po spuštění samotný John Boyega) a především absenci DLC či různých Season passů. Hra tedy bude kompletní ihned po svém vydání a nebude třeba dalších budoucích investic, všechna DLC totiž budou zdarma. Chvála bohu.

Dvoufázově spuštěná beta započala ve středu 4.10.2017 a hru lze ozkoušet ještě do konce dnešního dne. I když řekněme si to na rovinu, příliš obsahu tvůrci zatím nenabídli. Budeme-li konkrétní, jde o čtyři herní módy, z nichž tři jsou ryze multiplayerovou záležitostí, jeden potom určený pro jednoho hráče, případně co-op ve split-screenu. Krom herních módů je k dispozici ještě ochutnávka otevírání truhel, přinášejících nejrůznější lahůdky v podobě karet, upgradů atd. Samozřejmostí je dále, jak již bylo naznačeno, velký důraz na marketing v podobě trailerů a videí.

Přejděme ovšem k tomu nejzásadnějšímu, a to k otázce, jak se SWBT2 vlastně hraje. V rámci multiplayeru jsou k dispozici módy Galactic Assault, Starfighter Assault a Strike. První ze zmíněných je určen pro 40 hráčů, po 20 na každé straně a jde o to pověstné válečné peklo, které nám tak chybělo. Cílem obránců je zajistit přejezd obrněné bestie skrze město, cílem útočníků pochopitelně tento transport překazit. Následně dochází k výměně stran a prohození daných rolí.

Druhý herní mód, Strike, je jistou variantou pro klasický týmový deathmatch, avšak s daným úkolem. V praxi jde o nalezení artefaktu, jeho uzmutí a následnou ochranu. Proti sobě se staví dva týmy po osmi hráčích na každé straně. U obou zmíněných variant si lze vybírat mezi třídami assault, heavy, officer a specialist. Konkrétně třída heavy je opravdový chodící tank. Za získané body lze samozřejmě zpřístupnit oblíbené hrdiny, jako např. Darth Maula či Bobba Fetta. Právě třídy jsou skvělou novinkou, která přidává do hry více taktizování přímo během zápasů a větší volnost pro hráče, což vítáme.

10-7-2017_9-35-56_AM.png10-7-2017_9-37-07_AM.png10-7-2017_9-36-42_AM.png10-7-2017_9-36-52_AM.png10-7-2017_9-36-56_AM.png10-7-2017_9-44-37_AM.png

Třetí z herních módů, Starfighter Assault, zatím působí nejsvěžejším a nejvoňavějším dojmem, neboť představuje skutečné hvězdné války v pravém slova smyslu. Herní varianta je určena celkem pro 24 hráčů, kteří zažijí epické galaktické bitvy v těch nejikoničtějších strojích. Cílem útočníků je se postupně propracovat k samotnému jádru gigantického vesmírného křižníku. Cesta vede skrze vyřazení štítů, ochranných prvků a pilířových podpěr. Následně dojde vždy na 30 sekund k odhalení jádra, jehož zničení zajišťuje vítezství. Cílem opačné strany je samozřejmě veškeré zmíněné prvky chránit a likvidovat úročníky. Pakliže dojde k předem určenému počtu killů ještě před zlikvidováním jádra, obranu lze prohlásit za úspěšnou. Letecké bitvy jsou skutečně šťavnaté, nepostrádají napětí ani dynamiku.

 

Třetí z herních módů, Starfighter Assault, zatím působí nejsvěžejším a nejvoňavějším dojmem, neboť představuje tskutečné hvězdné války v pravém slova smyslu.

 

Každý z jednotlivých strojů pochopitelně disponuje jiným vybavením, na výběr jsou na každé straně tři základní plus dva bonusové, které alternují hrdinům z klasických módů. Zakoupit je lze za body získané zabíjením či plněním úkolů. Vše je tak jednoduché a přehledné.

Poslední z herních variant je potom tzv. arcade, která nabízí soupeření proti počítačem ovládaným hráčům. K dispozici je buďto klasický solo režim nebo split-screen kooperace. Na výběr je v současnosti pouze hra za temnou stranu, avšak ve dvou variantách. První z nich představuje klasickou droidí eliminaci nepřátel, kdy musíte v určitém časovém limitu v rámci svého týmu zlikvidovat určitý počet nepřátel na konkrétní mapě.  Ve druhé potom v kůži Darth Maula či obrněného raketového droida likvidujete určitý počet klonů. Důležité je však brát ohled ještě na frekvenčně vyvážené killy, neboť je nutné dodržovat odpočítávání mezi jednotlivými zářezy. Po jeho odpočtu hra končí.

10-7-2017_9-37-19_AM.png10-7-2017_9-45-55_AM.png10-7-2017_9-45-22_AM.png10-7-2017_9-44-50_AM.png10-7-2017_9-44-26_AM.png10-7-2017_9-43-55_AM.png

A to je vlastně vše podstatné, co představená beta nabídla. Pomineme-li tedy drobné vylepšování postav a jejich zbraní na základě přidělených karet či tunu marketingových informací a odkazů. Po herní stránce se zdá být STBT2 zatím tak nějak průměrným kouskem, a to platí i o grafické stránce. Velkou pochvalu opět zaslouží ozvučení, které je, tak jak se dalo očekávat, naprosto úchvatné.

Pro doplnění připomeňme, že hra vychází již 17. listopadu, a to na klasickou trojku herních zařízení, tedy Xbox One, PS4 a Microsoft Windows. Představená beta jistě nenadchla, každopádně slibovaný singleplayer a absence Season passu jsou velkým lákadlem. Uvidíme, čeho se dočkáme.   

Diskuze (4) Další článek: Známe hardwarové požadavky hororu The Evil Within 2

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,