Hraní spálí tolik kalorií co chůze

Deník L.A. Times nedávno informoval o vědecké studii, jež se objevila v americkém magazínu Pediatrics, a podle které hráči aktivních her spálí přibližně tolik kalorií, co průměrný člověk při chůzi. S tímto poznatkem přišla University of Oklahoma Health Sciences Center, která prováděla výzkum na 14 chlapcích a 9 dívkách ve věku od 10 do 13 let.

Energetické hodnoty přitom byly zaznamenávány při třech různých aktivitách - chůzi na pásu, hraní Dance Dance Revolution a Wii Sports a koukání na televizi. Hraní 'aktivních' her se pak zcela nečekaně ukázalo býti třkrát náročnějším než sledování televize a přibližně stejně náročným jako chůze na běhacím pásu. Zvláštní bylo snad jen to, že Wii Sports představovalo pro tělo přibližně stejnou zátěž jako DDR, a to i navzdory skutečnosti, že jde u tohoto titulu téměř výhradně o 'posilování' horní poloviny těla.

Otázkou tak zůstává, zda-li nám poskytnuté informace k něčemu budou, a jestli by náhodou peníze investované do výkumu nebylo lepší poslat někam jinam. Během pár týdnů se stejně objeví jiná studie, která bude tvrdit přesný opak a varovat před fyzickou degenerací, již hry způsobují. A nekonečný kruh se opět uzavře.

Zdroj: 1UP

Diskuze (4) Další článek: Wii MotionPlus se prodalo 440 tisíc kusů

Témata článku: , , , ,