"Hříšná daň" za hry má omezit útoky na amerických školách

Po dlouhé době zase jedna dávka útoků na videohry.

Pennsylvánští politici se snaží přijít s novým řešením případů střelby na amerických školách. V případě schválení nového zákona by mohlo dojít ke zvýšení cen her, které obsahují násilí a další formy agrese. Získané peníze by potom měly jít na nový výbor, který by se právě problematikou střelby na školách zabýval.

Původně se návrh objevil už v minulém roce, ale tehdy se nedostal příliš daleko. Teď se s drobnými úpravami objevuje znovu a zmiňuje desetiprocentní daň za hry s násilným obsahem. Videohry přitom označuje jako jeden z faktorů, který by mohl stát za nárůstem útoků na školních zařízeních. To vše navzdory tomu, že se už objevilo množství studií, které toto tvrzení popírají. 

Mohlo by jít o hodně nešťastnou zprávu pro všechny, kdo už nyní nejsou úplně spokojení s tím, jaké jsou ceny počítačových her, a také precedent, jehož rozšíření do světa by mohlo mít zásadní vliv na celý herní trh. Dokážete si představit, že by mělo placení zvýšené daně napomoci ke snížení počtu útoků na školách?

Diskuze (2) Další článek: Podívejte se na speciální zbraně ze survival akce Metro Exodus

Témata článku: , , , , , , , , , , ,