Hrozí opět nedostatek Wii na trhu?

Ti z vás, kteří sledují trh s herními konzolemi trochu pozorněji, jistě ví, že se Nintendo Wii od svého uvedení do prodeje potýká, čas od času, se zásobovacími problémy. Tento nedostatek se přitom projevuje především v průběhu svátků, kdy poptávka po takovémto zboží zpravidla narůstá. To ostatně v rozhovoru pro Forbes potvrdil i ředitel společnosti Nintendo, Satoru Iwata, jenž zároveň potvrdil, že není jisté, zda-li se nebude stejná situace opakovat i letos.

"Opravdu se snažíme zvýšit dovoz do Spojených států, alespoň v porovnání s loňským rokem," řekl v rozhovoru Iwata. "I přesto ovšem nejsem schopný na sto procent zaručit, že si na Vánoce koupí Wii každý, kdo o něj projeví zájem. Můžu ovšem slíbit, že Nintendo udělá vše co bude možné pro to, abychom uspokojili poptávku."

Mimo to Iwata uvedl, že se Američané dočkají mnohem většího zásobení než Evropa, či Asie, kde je zájem o konzoli o něco menší. Nezmínil se ovšem o tom, jak budou řešit téže problém, objevil-li by se právě v Evropě. Kromě otázek ohledně zásobování trhu se ředitel Nintenda ještě stihnul v průběhu interview omluvit všem fanouškům, které zklamala jejich letošní prezentace na E3, která byla cílena především na příležitostné hráče (tituly jako Wii Music, nebo Wii Sports Resort ostatně mluví sami za sebe).

Zdroj: Gamespot

Váš názor Další článek: Outspark chystá FPS Blackshot

Témata článku: ,