Hry, které se vyplatí nadělit pod stromeček

Vánoce už klepou na dveře a mnoho lidí se pořád trápí otázkou, co nadělit svým blízkým. Abychom vám toto rozhodování ulehčili, připravili jsme pro vás tento článek, ve kterém najdete zajímavé tipy na hry, jež se dají pořídit i za několik málo korun. Neopomenuli jsme zmínit ani speciální vánoční akce, které pro nás distributorské společnosti v předvánočním období připravily.

Vánoce v poslední době přestávají být svátky klidu a míru, ale stávají se z nich svátky stresů a nervozity. Ubohý společností ovlivněný jedinec takřka celý prosinec sprintuje z jednoho obchodu do druhého, aby nakonec úplně vyčerpán klesl o Štědrém večeru do křesla a s hrůzou si vzpomněl, že ještě nenastrojil stromek.:-) Zanechme však katastrofických vizí, právě proto, aby obdobná situace nenastala u vás doma, připravili jsme pro vás pár tipů, které se vám určitě budou hodit, pokud hodláte obdarovat náruživé nebo občasné hráče.

Vánoční akce - 2 za cenu 1!

Je to slabota. Narozdíl od mohutných marketingových kampaní telekomunikačních společností, jejíž výsledky vám každoročně zamoří schránku, panuje v herním průmyslu skoro zimní spánek. Žádné velké slevy, soutěže, zkrátka ticho po pěšině. Jedinou světlou výjimkou, která se dá považovat za vánoční akci je speciální nabídka CD Projektu. Za cenu 999 Kč si můžete vybrat jeden ze dvou "superpacků", který obsahuje dvě hry. Buďto zajímavou historickou strategii Europa Universalis 2 a tankový simulátor Steel Beasts nebo trpaslíky ve hře Wiggles a adventuru Darkened Skye. V obou případech ušetříte bez koruny rovných pět set korun.

Dobrou zprávou pro adventuristy je zlevnění pravděpodobně nejkvalitnější českého zástupce žánru. Polda 4 má být na Vánoce k dostání za 399 Kč (oproti původním 599 Kč).

Nejznámější maloobchodní řetězec s hrami se snaží také vyjít zákazníkům vstříc a v prosinci speciálně prodlužuje otevírací hodiny svých obchodů, které mají otevřeno většinou do 18 hodin (a mnohdy ještě déle). Přesto než půjdete do své oblíbené pobočky, podívejte se raději na tuto adresu, kde všechny potřebné informace naleznete.

Pokud se vám z nějakého důvodu nebude chtít chodit do kamenného obchodu, neváhejte využít možností internetových obchodů, kde stejné zboží dostanete levněji. Za všechny jmenujme třeba Vltavu a její akční 15% slevy oproti standardním maloobchodním slevám.


Speciální edice her

Ačkoliv i darováním "normální" hry si jistě nakloníte počítačového hráče na svou stranu, zářivá očka takto postiženého jedince vyvolá jedině speciální edice oblíbené hry.

Jako první mě napadá žhavý kandidát na hru roku Mafia. Za 1299 Kč se dá sehnat speciální verze snad nejlepší hry, která kdy v České republice vznikla a dosáhla i mnohých úspěchů v zahraničí. Navíc dostanete tričko a speciální knížku, se kterou vám nebude dělat dohrání hry potíže a navíc se dozvíte něco o historii slavných mafiánských klanů.

CD Projekt nabízí za cenu o několik set nižší (999 Kč) speciální edici RPG Icewind Dale 2. V krabici však najdete kromě 2 CD s hrou (v češtině) také bonusový disk se soundtrackem, artworky, trailery a addonem k hře. Dále nechybí ani pořádně tlustý (152 stran) manuál, český bestiář a tištěná mapa.

Poněkud dražší je Collector´s Edition k real-time strategii Age of Mythology, jehož si v obchodě cení na více než 3000 Kč. V balení najdete soundtrack ze hry, DVD ve stylu "Jak se dělalo Age of Mythology", plastovou figurku minotaura, 6 plakátů hlavních božstev, velký plakát, kompletního průvodce a strom technologií všech civilizací.

Budgetové hry aneb za málo peněz hodně muziky

Jako budgety bývají označovány hry, respektive jejich speciální reedice, které jsou vydávány několik let po jejich vzniku. Jejich největší předností je kromě většinou implantovaných patchů (a občas i překladů) hlavně nízká cena, která se pohybuje na zlomku jejich původní hodnoty. Poslední dobou je ale velice těžké odlišit, kde hranice budgetu začínají a kde končí, proto jsem pro účely tohoto článku zvolil cenu 499 Kč. Za "pětistovku" se dá koupit spousta věcí a překvapivě i docela kvalitní herní kousky.

200 - 499 Kč

Pro lepší přehlednost  jsem rozdělil budgety do několika kategorií. V této (vyšší) se nashromáždila skoro padesátka titulů a v žádném případě o nich nemůžeme mluvit jako o herních vykopávkách. Skvělé RPG Arcanum, legendární adventura Atlantis a její pokračování a co víc - současný král na poli adventur - The Longest Journey. Fanoušci akčnějších záležitostí mohou sáhnout třeba po No One Lives Forever, SWAT 3 nebo Resident Evil. Stratégové jistě nepohrdnou druhým Red Alertem, multiplayerovým králem Stracraftem nebo třeba budovatelským Pharaohem.

Ale vůbec, proč to říkám? Jen se podívejte do následující tabulky a vyberte si sami!

Název Cena Lokalizace Distributor
Age Of Wonders 499 TOP
Alpha Centauri 499 Cenega
Arcanum 499 manuál Cenega
Atlantis - GAME4U 299 titulky Cenega
Atlantis 2 - GAME4U 299 titulky Cenega
C&C: Red Alert 2 499 manuál Cenega
Commanche GOLD - GAME4U 299 manuál Cenega
Cultures 499 TOP
Darkened Skye 499 kompletní CD Projekt
Dungeon Keeper 2 499 manuál Cenega
Emperor: Battle of Dune 499 manuál Cenega
Escape from Monkey Island 299 manuál Cenega
Flanker 2.0 + 2.5 (plakát+ bonus CD) 499 Playman
Flying Heroes 299 manuál Cenega
Grouch 199 kompletní TOP
GTA 2 499 titulky TOP
Horké Léte 399 kompletní Cenega
Horké Léto 2 399 kompletní Cenega
Lufwaffe Commander 499 Playman
Monaco Grang Prix Racing Simulator 499 TOP
Need For Speed 4 499 manuál Cenega
Next Generation Tennis 499 titulky CD Projekt
No One Lives Forever 499 manuál Cenega
Oddworld: Abe´s Exxodus 499 manuál Cenega
Panzer General: Scorched Earth 499 Playman
Pharaoh 299 manuál Cenega
Pro Soccer Cup 499 titulky CD Projekt
Railroad Tycoon 2 499 TOP
Rainbow Six 499 TOP
Red Faction 499 TOP
Resident Evil Survivor 499 manuál Cenega
Růžový panter 499 titulky CD Projekt
Settlers 4 499 titulky Cenega
Shogun: Total War 499 manuál Cenega
SimCity 3000 499 manuál Cenega
Star Wars Racer 499 TOP
Steel Beasts 499 kompletní CD Projekt
Stracraft 499 manuál Cenega
Stupid Invaders - GAME4U 299 Cenega
SWAT 3 299 manuál Cenega
The Longest Journey 499 titulky Cenega
Theme Park World 499 manuál Cenega
Throne of Darkness 499 manuál Cenega
Trainz 499 titulky CD Projekt
Warlords Battlecry 499 Playman

pod 199 Kč

Kupodivu ani v této cenové relaci je z čeho si vybírat. Pokud bych měl na něco speciálně upozornit, tak je to skvělá (česká!) netradiční real-time strategie Original War od brněnských ALTAR interactive. Druhý můj návrh směřuje k časopisu Level, jehož koupí získáte úplně novou multiplayerovou akci Team Factor za 179 Kč.

Název Cena lokalizace Distributor
Aztec - GAME4U 199 kompletní Cenega
Brány Skeldalu - GAME4U 199 komletní Cenega
Broken Sword 199 titulky Cenega
Broken Sword 2 199 manuál Cenega
Caesar - GAME4U 199 manuál Cenega
Civilization 2 199 manuál Cenega
Delta Force Land Warrior - GAME4U 199 Cenega
Dracula (série eXtra klasika) 199 kompletní CD Projekt
Dream Land 199 kompletní Cenega
Faust 199 kompletní Cenega
Fly 199 TOP
Grouch 199 kompletní TOP
Jazz Jackrabbit 2 199 TOP
Kdo chce bít milionáře 199 kompletní TOP
Mig Alley 150 Martin Ludvík
Might and Magic 8 - GAME4U 199 titulky Cenega
New York Race 179 Score
Original War 199 Cenega
Pohádka o Mrazíkovi, Ivanovi a Nastěnce - GAME4U 199 Cenega
Railroad Tycoon 199 manuál Cenega
Rayman 199 manuál Cenega
Settlers 2 - GAME4U 199 manuál Cenega
Spec Ops II 199 TOP
Team Factor 179 Level
Toca Tourng Cars- GAME4U 199 manuál Cenega
Tomb Raider 3 - GAME4U 199 Cenega
Tzar - GAME4U 199 titulky Cenega
Worms 2 (série eXtra klasika) 199 kompletní CD Projekt
Worms Armageddon (série eXtra klasika) 199 kompletní CD Projekt

Packy

Poslední odnoží budgetových her jsou speciální edice, ve kterých se sejde více her pohromadě. Tyto tituly logicky nejsou zrovna nejnovější, na druhou stranu pokud vás nebude bavit jedna hra, jednoduše přejdete na druhou. Pokud jste si oblíbili jednoduché freewarové hříčky, právě pro vás jsou tu Herní výběry, které distribuuje nakladatelství Martin Ludvík.

Název Cena lokalizace Distributor
Aztec + Faust - GAME4U 299 titulky Cenega
Devil Inside + Time Machines - GAME4U 299 titulky Cenega
Oddysey + Black Moon Chronicles - GAME4U 299 titulky Cenega
Ring + Creature Shock + Expendable 199 Cenega
Brány Skeldalu + Gooka + Colony28 + Spellcross 199 kompletní Cenega
Gooka + Hovniválové + Expendable 299 Cenega
Herní výběry 99 Martin Ludvík

Tak co, už jste si vybrali? Spěchejte, Vánoce jsou již za dveřmi!

Diskuze (1) Další článek: Krásný vánoční dárek od ALTAR interactive!

Témata článku: , , , , , , , , ,