Hry pro PC se prodávají stále méně, konzolové hry rostou

Přidat další názor  |  řadit od nejstarších Komentáře nyní řadíme od nejnovějších.
Tímto odkazem můžete řazení změnit.
 |  zobrazit bez stromu  |  nových příspěvků: 203

Diskuze k článku

hoky  |  06. 10. 2004 13:16

Moravanům se výraz KONZOLE (1. pád mn.č. vzor žena) určitě líbí. V oficiálních článcích by se ale měly používat výrazy spisovné, tedy KONZOLY, resp. KONZOLA v čísle jednotném. Výraz "ta konzole" je nepochybně opsán z krabice vietnamského trhovce. Spisovná čeština takový výraz nezná!

 |   |  Odpovědět
ipelneeaeqz  |  02. 01. 2008 00:05

2E2YhI <a href="http://pvnrtxcvfbyi.com/">pvnrtxcvfbyi</a>, [url=http://qcflelofhpti.com/]qcflelofhpti[/url], [link=http://qyhyvynpnxzb.com/]qyhyvynpnxzb[/link], http://idftmdeewyhr.com/

 |   |  Odpovědět
devn  |  01. 09. 2004 21:57

lol nenapadlo mě že mojí teorii takhle rozeberete, ale budiž, ano neměl jsem pravdu ten příběh v PC hrách je... vy to berete moc doslova a můj příspěvek byl o nečem jiném a vy se patláte v jedný větě... OK definice žánru RPG, jak chcete, ale nejčastěji se to vykládá jako hraní rolí v nějakém ději (samozřejmě že stejně dobře by tohle pasovalo na všechny hry) a pardon ale nejsem schopen považovat hledání pokladů, levelování a věci zde popsané za příběh, to je pro mě jednoduše "strategičtější akce"... nebudu se bránit, tyhle hry si s radostí zahraju ale nedá se to ani v nejmenším srovnat s hlubokým a fantastickým zážitkem s příběhu jako -to co jsem vypsal-. Eagle asi považuje takové hry za něco jako Yeti nebo UFO, protože... nebo ne k tomu se nemá cenu vyjadřovat o srovnání s příběhuprostou kravinou (můj názor, můj názor) SW je absolutně mimo, všechny tyhle hry si může v pohodě zahrát, jestli rozjede na PC Dooma 3 tak že ho to baví tak tohle mu tam pojede jako po másle. Podmínkou je překonání komplexu z grafiky kterým PC scéna trpí. Na konzolích je tohle taky ale ne v takové míře aby nejžhavější titul současnoti byla v podstatě stereotypní a obyčejná střílečka s hezkou grafikou (ale o nějaké optimalizaci škoda mluvit) a atmosférou (na běžné poměry, ale srovnat to s např. Silent Hillem tak nemá moc šanci...). Ale to jsem již mimo to co jsem chtěl říct. Taaaaaakže - hry na PC mají příběh. Někdy ten příběh vcelku ujde (Deus Ex) nebo má dobrou atmosféru (Mafia, Fallout) nebo je z něj prostě dobrý pocit, ale s konzolovými RPG je to nesrovnatelné, což posouvá úroveň těhle her na čirou hratelnost a tedy už záleží čistě na vkusu.

PS.: už mě neotravujte, dlouhý příspěvky mě nebaví a když se do nich zakousnu tak je píšu přes půl hoďky...
PPS.: pište moje jméno s malým "d" mám to radši
PPPS.: neprotestujte.
PPPPS.: kde bych mohl sehnat levně Wizardy 8 (origošku)? Prý to někde stojí i 200 kč, tak mi když tak dejte adresu.

jo to je asi všechno

 |   |  Odpovědět
xgandalf  |  02. 09. 2004 12:20

ad PPS. : A já myslel, že na velikosti nezáleží..

ad PPPS. : Odpor je marný..

ad PPPPS : Wizardry 8 můžeš koupit v internetových obchodech. Moc jsem to nezkoumal, ale určitě ji mají na www.xzone.cz za 199Kč + dobírka. Ale bacha, hra je kompletně v češtině a jestli se nepletu, tak si nemůžeš anglickou verzi ani nainstalovat (ale jistej si nejsem). V případě, že bys chtěl hru v angličtině, tak se mi ozvi na john.ace@seznam.cz , pravda, nebude to originálka, ale myslím, že když budeš mít originálku českou, tak nebude nikdo nic namítat. Jinak docela podobná hra je Wizards&Warriors, což je hodně kvalitní dungeon (jenom pro zkušené kobkaře..)

 |   |  Odpovědět
xgandalf  |  22. 08. 2004 22:10

2Andy77

K tomu UAKM : Ona je tam taková vychytávka, musíš jet pod DOSBox a po normální instalaci zkopírovat soubor tex197.exe přes tex3.exe, pak už to běhá v pohodě. Je tam zřejmě problém s verzí dos4/gw. Pro optimalizaci je ještě dobrý nainstalovat VESA driver, aby to bylo krásně plynulý. Snad ti to pomůže.. 

http://vogons.zetafleet.com/viewtopic.php?t=4310&highlight=killing+moon

Naprosto dokonalý forum, najdeš tam, co potřebuješ, pokud se o tyhle hry trochu zajímáš. Jinak na kompatibilitu PC mám stejnej názor jako ty, ale jak říká klasik " "When there is a will, there is a way and I have a way". (vlastně je to ze Shreka a říká to Osel, ale neodolal jsem..)

 |   |  Odpovědět
Devn  |  19. 08. 2004 00:37

PC hry jsou v podstatě všechny podle zajetých stereotypů, neříkám že se občas neobjeví perla, ale na to že by měla mít PC docela slušný možnosti toho moc nevyužívá... FPS, RTS ty se snad všechny od sebe nelišej, když jo tak detailama, PC RPG, no comment ten příběh tam až na vyjímky prostě není, zahrajte si Personu 2, Xenogears, Grandiu, Parasie Eve, Final Fantasy a spostu dalších her, pochopíte co to je RPG... na druhou stranu třeba původní hry ála Deus Ex mi na konzolích celkem chybí

 |   |  Odpovědět
eagle  |  19. 08. 2004 23:41

Kdyz chces pribeh, DIVEJ se na film, kdyz chces rpg, HRAJ je na PC.Je obrovskej rozdil neco hrat a dat do toho sam sebe, nebo se unaset pribehem kterej vymyslel nekdo jinej a ty ses jenom pozorovatel, je to uplne jinej druh zazitku, kazdopadne to druhy neni rpg.Ja mam nejradeji hry, ktery "dela" hrac, podle toho jakej je hrac, tak takova je hra, nikdy ne naopak.Krasnym prikladem hry kterou dela hrac je DOOM3, kdyz chces mas skvelou parbu, kdyz cekas hovno na podnose ...........dostanes hovno.

 |   |  Odpovědět
N.O.V  |  20. 08. 2004 20:31

a je to tady, potrefená husa nejvíc kejhá a navíc zná japonský rpg pouze z obrázků, jinak by tady neplodil takový keci, protože např. FFX - to je 120 hodin pilování postav a ne nějaký pozorování příběhu, ty si fakt pleteš pojmy s dojmy.

btw. Hry které "dělá" hráč - příklad doom3, cha, tak od téhle hry jsem čekal že to bude alespoň dobře provedená střílečka v pěkném grafickém provedení a realita? nic z toho, moment překvapení se vytratil asi tak po hodině hraní, atmosféra vyprchala někde před alpha labs a celá grafika je postavená na bump maps (o hratelnosti se radši nebudu zmiňovat). Pořád mám pocit že se to mělo jmenovat spíš Aliens - potom by nikdo neměl nic proti tmě, nascriptovaným situacím a linearitě.

 

 |   |  Odpovědět
eagle  |  21. 08. 2004 02:20

zajimavy, jeste jsem NIKDY neslysel fanouska konzolovych rpg mluvit o pilovani postav, pripadne hratelnosti, propracovanosti rpg prvku apd., ses prvni, gratuluji(na tohle tema by jsme si mohli promluvit, pripadne bys me mohl rict jestli tyhle hry dela hrac nebo ti neco sunou pod tlakem).Vetsinou vzdycky zvani neco o pribehu a emocich(u filmu FF jsem se malem pozvracel, takze jestli predvadi v tech hrach neco podobnyho, nepomohl by tomu ani nejlepsi herni system na svete).Co se tyka dooma, viz. konec meho predchoziho prispevku, dostals co sis zaslouzil a tak by to melo byt.

 |   |  Odpovědět
xgandalf  |  21. 08. 2004 23:24

Teda, na to, že tahle diskuze není na první stránce, tak to tu celkem vře...Takže se hned trochu přidám. Pánové, když už se tu hádáte o tom, jestli RPG hrajete, nebo jenom pozorujete příběh, který vás vleče dopředu, můžete mi teď a tady prozradit nějaký RPG, který není postavený na nějakém příběhu a netočí se okolo něj? Osobně mi přijde, že týhle definici vyhovuje jenom série TES a jinak ani prd.. Podle mých dosavadních zkušeností se PC RPG opírají hlavně o pilování zkušeností a dovedností, zatímco japonský RPG, který jsou převážně na konzolích, mají zase více propracovaný příběh, zatímco v možnosti ovlivňovat růst postavy se drží spíše stranou. Jasně, na obou stranách existují vyjímky, ale zatím mi přijde, že to tak je.

2devn : Ano, máš pravdu, v PC RPG není příběh většinou tak propracovaný, jako v konzolových, ale u konzolových her se ti zase málokdy dostaví efekt "ještě jeden level, abych si mohl vyzkoušet to skvělý nový kouzlo(brnění, meč) a půjdou spát." Stejně tak můžu napsat : "Zahraj si třeba Lands of Lore nebo Ravenloft a pochopíš, co je to !klasické! RPG." Každý má rád to svoje, že?

2eagle : Z tvého příspěvku opravdu vyplývá, že jsi nic ze série FF a potažmo ani žádný jiný japonský RPG nehrál. Poněkud divný, protože pár kousků je hratelných i na PC nemluvě o emulátoru PS. Nemýlíš se v tom, že je to úplně jinej druh zážitku, což se ovšem nevylučuje s tím, že to je dobrá hra a navíc RPG. Film Final Fantasy sem moc netahej, protože by jsi za chvilku mohl říct, že jsi viděl film Streetfighter a posuzovat podle něj hru. (nemluvě o takovým Pokemonech).

2N.O.V. : Tady ti nemůžu moc oponovat, protože jsem FF X zas tak dlouho nehrál, ale nebylo FF X+FF X-2 dost kritizovaný za to, že má naivní příběh, stupidní dialogy a tak podobně? (nevím, kde jsem to přesně četl, ale něco ve stylu "jupí, jdeme na ně" - to mě celkem pobavilo)

 |   |  Odpovědět
eagle  |  22. 08. 2004 09:55

Vis co, ja jsem tim prvnim prispevkem reagoval na Devna, kterej napsal "PC RPG, no comment ten příběh tam až na vyjímky prostě není".Z toho me tak nejak vyplyva, ze si Devn spojuje zanr rpg s necim co rpg hry rozhodne nedela.On ma totiz Devn pravdu s tim pribehem a ty si v prvnim odstavci protirecis.Pribeh ma u PC rpg her marginalni charakter a plati to vcetne nejlepsich rpg her, jako jsou treba serie BG, Fallout nebo M&M.Kazdopadne rpg neni nejaky epicky fantasticky pribeh.Co se tyka filmu FF, ja myslim ze to sem patri.Skoda ze jsi mi nevyvratil spojitost mezi filmem a hrou a misto toho trapne klickujes, mel jsi napsat ze se film hre nijak nepodoba, ale to ty ne, procpak asi.Ja proti konzolovym hracum nic nemam, at si kazdej pari co chce, tyhle diskuze jsou stejne dukazem toho ze neni co hrat a tak se zvani, prekvapuje me to zvlast u konzolovych hracu, kteri nemaji iEx integrovany do sve konzole a s oblibou tvrdi, ze maji nejlepsi hry na svete(vsechno nej, deti a americani musi mit vsechno nej, to je zname pravidlo, ale asi tech her moc nebude kdyz musi najit svoje PC a psat do tehle diskuzi. ). goodbye, jdu parit Dooma.

 |   |  Odpovědět
xgandalf  |  22. 08. 2004 14:35

Já jsem pochopil, na co jsi reagoval..Jenže, aby jsi tohle upřesnil, tak musíš nejdřív definovat, co myslíš žánrem RPG? Jestli budeš vycházet z překladu, tak se pod ten žánr vejde skoro cokoliv, takže to nejde. Takže z čeho vycházet, z pravidel AD&D? Všechno co není podobné, tak prostě shodit ze stolu, s tím, že to není RPG? To zase není úplně v pořádku, protože by jsi z tohodle rámce vyhodil i takové Lands of Lore.

On totiž Devn pravdu nemá a nemáš ji ani ty. Devn prostě tvrdí, že v PC RPG hrách žádný příběh není - to je samozřejmě fakticky blbost, každá hra disponuje nějakým tím příběhem, i když si spíš myslím, že to, co je považováno za nějaký ten příběh u PC hráčů, tak u fanoušků konzolí vyvolává spíž záchvaty smíchu. Ale dobře. Ty na druhou stranu tvrdíš, že příběh má u PC RPG her okrajovej charakter. Aáá, chybka. Samozřejmě, volnost v jednání je u PC RPG větší, než je u RPG konzolových, kde je člověk opravdu víc vlečen tím příběhem, ale pořád jsi víceméně svázanej s linií hlavního příběhu, na který se nabalujou subquesty. I když jich je neporovnatelně víc, než v japonských RPG. Jak opakuju, jediná offline hra, kde si hráč opravdu tvoří vlastní příběh, je Morrowind, potažmo hry ze série TES. A je tady další věc, některé RPG hry ti sice umožňují prozkoumávat všechny lokace a jít, kam se ti zachce, ale drží tě v mezích jednoduchým způsobem. Jakmile vlezeš někam, kam nemáš, tak je z tebe během deseti sekund mrtvola, protože nemáš dostatek zkušeností. (například tebou zmiňované M&M)Zajímavý, že tady uvádíš zrovna sérii BG, která je opravdu dosti odvislá od příběhu. Dobře, z pohledu hráče není příběh u PC RPG na prvním místě, ale to už jsem napsal v předchozím příspěvku - kde jsem si mimochodem nevšiml, že bych si nějak odporoval.

K tomu filmu - já myslel, že to vyznělo dostatečně jasně - ten film (ač objektivně není zas tak úplně hroznej, oproti filmům typu Armageddon nebo Pearl Harbor) nemá s hrama série Final Fantasy nic společného, maximálně jako ukázka animační technologie. Stejně jako nemá film Streetfighter něco společného se hrou stejného jména. Pro tvoji informaci, připravuje se další film, o kterém se opravdu může tvrdit, že vychází na námět hry - tentokrát na námět Final Fantasy 7, tak uvidíme, jak to dopadne.

Jinak osobně proti konzolovým hráčům taky nic nemám... Tyjo, ty nemáš co hrát? Tak to máš dobrý, já mám spíš problém s tím, že nevím, co hrát dřív. Ač jsou to většinou starší kousky, jenže moje oblíbený žánry  - adventury a RPG - opravdu mizej ze světa. Nooo, jsem zvědavej, co Bethesda udělá s novým Falloutem? Si představ Fallout ve stylu Morrowindu, slintám už teďka.

P.S. Co to pořád máte s tím Doomem?

 |   |  Odpovědět
N.O.V  |  23. 08. 2004 12:11

FF X-2 je fakt čistě vykalkulovaný projekt.

Mno, ale FFX byl po FF7 asi nejlepší pokračování (můj názor), profesionálně proveden a těch 120 hodin levelování postav a hledání secretů je realitou, samozřejmě ten kdo se drží příběhu tak to dohraje za takových 60-70 hodin.

Co se týče filmu FF - mě se zdá, že se tvůrci drželi dost při zemi a tím pádem nesplnili očekávání hráčů, ale filmové pokračování FF7 to bude docela paráda, alespoň co se týče stylu (o příběhu toho moc zatím není známo).

No a doom3 - to fakt nikoho ještě nenapadlo že takový styl jak grafiky, atmosféry tak i hratelnosti by se hodil do nějaké hry na motivy Vetřelců ?

 

 |   |  Odpovědět
MirandaLee  |  31. 05. 2007 05:11

<a href=" http://porno3000.xshorturl.com/asian/asian4you.html ">asian4you></a> [url="http://porno3000.xshorturl.com/asian/asian4you.html"]asian4you>[/url] <a href=" http://porno3000.xshorturl.com/asian/asian-shemale.html ">asian shemale</a> [url="http://porno3000.xshorturl.com/asian/asian-shemale.html"]asian shemale[/url] <a href=" http://porno3000.xshorturl.com/fetish/fetish-goth.html ">fetish goth</a> [url="http://porno3000.xshorturl.com/fetish/fetish-goth.html"]fetish goth[/url] <a href=" http://porno3000.xshorturl.com/asian/asian-pan-restaurant.html ">asian pan restaurant</a> [url="http://porno3000.xshorturl.com/asian/asian-pan-restaurant.html"]asian pan restaurant[/url] <a href=" http://porno3000.xshorturl.com/fetish/fetish-photography.html ">fetish photography</a> [url="http://porno3000.xshorturl.com/fetish/fetish-photography.html"]fetish photography[/url] <a href=" http://porno3000.xshorturl.com/fetish/cranking-fetish.html ">cranking fetish</a> [url="http://porno3000.xshorturl.com/fetish/cranking-fetish.html"]cranking fetish[/url] <a href=" http://porno3000.xshorturl.com/fetish/scat-fetish.html ">scat fetish</a> [url="http://porno3000.xshorturl.com/fetish/scat-fetish.html"]scat fetish[/url] <a href=" http://porno3000.xshorturl.com/fetish/butt-fetish.html ">butt fetish</a> [url="http://porno3000.xshorturl.com/fetish/butt-fetish.html"]butt fetish[/url] <a href=" http://porno3000.xshorturl.com/asian/asian-girl.html ">asian girl</a> [url="http://porno3000.xshorturl.com/asian/asian-girl.html"]asian girl[/url] <a href=" http://porno3000.xshorturl.com/fetish/fetish-hentai.html ">fetish hentai</a> [url="http://porno3000.xshorturl.com/fetish/fetish-hentai.html"]fetish hentai[/url] <a href=" http://porno3000.xshorturl.com/asian/asian-shemale.html ">asian shemale</a> [url="http://porno3000.xshorturl.com/asian/asian-shemale.html"]asian shemale[/url] <a href=" http://porno3000.xshorturl.com/fetish/foot-fetish-porn.html ">foot fetish porn</a> [url="http://porno3000.xshorturl.com/fetish/foot-fetish-porn.html"]foot fetish porn[/url] <a href=" http://porno3000.xshorturl.com/fetish/ebony-fetish-foot.html ">ebony fetish foot</a> [url="http://porno3000.xshorturl.com/fetish/ebony-fetish-foot.html"]ebony fetish foot[/url] <a href=" http://porno3000.xshorturl.com/fetish/fetish-wear.html ">fetish wear</a> [url="http://porno3000.xshorturl.com/fetish/fetish-wear.html"]fetish wear[/url] <a href=" http://porno3000.xshorturl.com/asian/asian-sex.html ">asian sex</a> [url="http://porno3000.xshorturl.com/asian/asian-sex.html"]asian sex[/url] <a href=" http://porno3000.xshorturl.com/fetish/fetish-forum-sneeze.html ">fetish forum sneeze</a> [url="http://porno3000.xshorturl.com/fetish/fetish-forum-sneeze.html"]fetish forum sneeze[/url] <a href=" http://porno3000.xshorturl.com/fetish/fetish-forum-sneeze.html ">fetish forum sneeze</a> [url="http://porno3000.xshorturl.com/fetish/fetish-forum-sneeze.html"]fetish forum sneeze[/url] <a href=" http://porno3000.xshorturl.com/asian/asian-sex.html ">asian sex</a> [url="http://porno3000.xshorturl.com/asian/asian-sex.html"]asian sex[/url] <a href=" http://porno3000.xshorturl.com/fetish/slave-fetish.html ">slave fetish</a> [url="http://porno3000.xshorturl.com/fetish/slave-fetish.html"]slave fetish[/url] <a href=" http://porno3000.xshorturl.com/fetish/asian-fetish-foot.html ">asian fetish foot</a> [url="http://porno3000.xshorturl.com/fetish/asian-fetish-foot.html"]asian fetish foot[/url] <a href=" http://porno3000.xshorturl.com/asian/asian-nude.html ">asian nude</a> [url="http://porno3000.xshorturl.com/asian/asian-nude.html"]asian nude[/url] <a href=" http://porno3000.xshorturl.com/fetish/strap-on-fetish.html ">strap on fetish</a> [url="http://porno3000.xshorturl.com/fetish/strap-on-fetish.html"]strap on fetish[/url] <a href=" http://porno3000.xshorturl.com/fetish/fetish-sweater.html ">fetish sweater</a> [url="http://porno3000.xshorturl.com/fetish/fetish-sweater.html"]fetish sweater[/url] <a href=" http://porno3000.xshorturl.com/fetish/fetish-sweater.html ">fetish sweater</a> [url="http://porno3000.xshorturl.com/fetish/fetish-sweater.html"]fetish sweater[/url] <a href=" http://porno3000.xshorturl.com/fetish/fat-fetish.html ">fat fetish</a> [url="http://porno3000.xshorturl.com/fetish/fat-fetish.html"]fat fetish[/url] <a href=" http://porno3000.xshorturl.com/fetish/foot-fetish-chat.html ">foot fetish chat</a> [url="http://porno3000.xshorturl.com/fetish/foot-fetish-chat.html"]foot fetish chat[/url] <a href=" http://porno3000.xshorturl.com/fetish/fetish-squirt.html ">fetish squirt</a> [url="http://porno3000.xshorturl.com/fetish/fetish-squirt.html"]fetish squirt[/url] <a href=" http://porno3000.xshorturl.com/fetish/dom-fem-fetish.html ">dom fem fetish</a> [url="http://porno3000.xshorturl.com/fetish/dom-fem-fetish.html"]dom fem fetish[/url] <a href=" http://porno3000.xshorturl.com/fetish/fetish-foot-teen.html ">fetish foot teen</a> [url="http://porno3000.xshorturl.com/fetish/fetish-foot-teen.html"]fetish foot teen[/url] <a href=" http://porno3000.xshorturl.com/fetish/cranking-fetish.html ">cranking fetish</a> [url="http://porno3000.xshorturl.com/fetish/cranking-fetish.html"]cranking fetish[/url] <a href=" http://porno3000.xshorturl.com/fetish/fetish-sleeping.html ">fetish sleeping</a> [url="http://porno3000.xshorturl.com/fetish/fetish-sleeping.html"]fetish sleeping[/url] <a href=" http://porno3000.xshorturl.com/asian/asian-pan-restaurant.html ">asian pan restaurant</a> [url="http://porno3000.xshorturl.com/asian/asian-pan-restaurant.html"]asian pan restaurant[/url] <a href=" http://porno3000.xshorturl.com/fetish/slave-fetish.html ">slave fetish</a> [url="http://porno3000.xshorturl.com/fetish/slave-fetish.html"]slave fetish[/url] <a href=" http://porno3000.xshorturl.com/asian/asian-thumb.html ">asian thumb</a> [url="http://porno3000.xshorturl.com/asian/asian-thumb.html"]asian thumb[/url] <a href=" http://porno3000.xshorturl.com/fetish/fetish-nail.html ">fetish nail</a> [url="http://porno3000.xshorturl.com/fetish/fetish-nail.html"]fetish nail[/url] <a href=" http://porno3000.xshorturl.com/fetish/piss-fetish.html ">piss fetish</a> [url="http://porno3000.xshorturl.com/fetish/piss-fetish.html"]piss fetish[/url] <a href=" http://porno3000.xshorturl.com/fetish/piss-fetish.html ">piss fetish</a> [url="http://porno3000.xshorturl.com/fetish/piss-fetish.html"]piss fetish[/url] <a href=" http://porno3000.xshorturl.com/fetish/fetish-wear.html ">fetish wear</a> [url="http://porno3000.xshorturl.com/fetish/fetish-wear.html"]fetish wear[/url] <a href=" http://porno3000.xshorturl.com/fetish/fetish-gear.html ">fetish gear</a> [url="http://porno3000.xshorturl.com/fetish/fetish-gear.html"]fetish gear[/url] <a href=" http://porno3000.xshorturl.com/asian/asian-girl.html ">asian girl</a> [url="http://porno3000.xshorturl.com/asian/asian-girl.html"]asian girl[/url] <a href=" http://porno3000.xshorturl.com/fetish/fetish-foot-porn.html ">fetish foot porn</a> [url="http://porno3000.xshorturl.com/fetish/fetish-foot-porn.html"]fetish foot porn[/url] <a href=" http://porno3000.xshorturl.com/asian/asian4you.html ">asian4you></a> [url="http://porno3000.xshorturl.com/asian/asian4you.html"]asian4you>[/url] <a href=" http://porno3000.xshorturl.com/fetish/dom-fem-fetish.html ">dom fem fetish</a> [url="http://porno3000.xshorturl.com/fetish/dom-fem-fetish.html"]dom fem fetish[/url] <a href=" http://porno3000.xshorturl.com/fetish/butt-fetish.html ">butt fetish</a> [url="http://porno3000.xshorturl.com/fetish/butt-fetish.html"]butt fetish[/url] <a href=" http://porno3000.xshorturl.com/fetish/fetish-comic.html ">fetish comic</a> [url="http://porno3000.xshorturl.com/fetish/fetish-comic.html"]fetish comic[/url] <a href=" http://porno3000.xshorturl.com/fetish/fetish-sleeping.html ">fetish sleeping</a> [url="http://porno3000.xshorturl.com/fetish/fetish-sleeping.html"]fetish sleeping[/url] <a href=" http://porno3000.xshorturl.com/fetish/piss-fetish.html ">piss fetish</a> [url="http://porno3000.xshorturl.com/fetish/piss-fetish.html"]piss fetish[/url] <a href=" http://porno3000.xshorturl.com/fetish/fetish-story.html ">fetish story</a> [url="http://porno3000.xshorturl.com/fetish/fetish-story.html"]fetish story[/url] <a href=" http://porno3000.xshorturl.com/fetish/fetish-food.html ">fetish food</a> [url="http://porno3000.xshorturl.com/fetish/fetish-food.html"]fetish food[/url] <a href=" <http://porno3000.xshorturl.com/fetish/fem-dom-fetish.html ">fem dom fetish</a> [url="<http://porno3000.xshorturl.com/fetish/fem-dom-fetish.html"]fem dom fetish[/url]

 |   |  Odpovědět
tqpzsxspna  |  13. 04. 2008 15:54

h5yxxx <a href="http://dekrmpckadhi.com/">dekrmpckadhi</a>, [url=http://zmhkranidfcs.com/]zmhkranidfcs[/url], [link=http://vjwvylfubjwf.com/]vjwvylfubjwf[/link], http://sjqafbimjckh.com/

 |   |  Odpovědět
dhnufcel  |  17. 04. 2008 02:08

MTvrdW <a href="http://ltgmitboskdy.com/">ltgmitboskdy</a>, [url=http://jkouqiumwljc.com/]jkouqiumwljc[/url], [link=http://qxxrmfkbarcp.com/]qxxrmfkbarcp[/link], http://zrpfnpkesiqy.com/

 |   |  Odpovědět
ltluld  |  08. 05. 2008 17:50

iiFnHw <a href="http://vgdmkicmiiwm.com/">vgdmkicmiiwm</a>, [url=http://zkiovjpqldon.com/]zkiovjpqldon[/url], [link=http://sfohdsotneyf.com/]sfohdsotneyf[/link], http://xkbcdglqmcyb.com/

 |   |  Odpovědět
jchwqw  |  13. 05. 2008 01:39

bahW5d <a href="http://stwmeksuhbhf.com/">stwmeksuhbhf</a>, [url=http://trkubmdpfetp.com/]trkubmdpfetp[/url], [link=http://qftbdnrjgvtk.com/]qftbdnrjgvtk[/link], http://fvqyikxfafpg.com/

 |   |  Odpovědět
MirandaLee  |  31. 05. 2007 05:12

<a href=" http://porno3000.xshorturl.com/asian/asian4you.html ">asian4you></a> [url="http://porno3000.xshorturl.com/asian/asian4you.html"]asian4you>[/url] <a href=" http://porno3000.xshorturl.com/asian/asian-shemale.html ">asian shemale</a> [url="http://porno3000.xshorturl.com/asian/asian-shemale.html"]asian shemale[/url] <a href=" http://porno3000.xshorturl.com/fetish/fetish-goth.html ">fetish goth</a> [url="http://porno3000.xshorturl.com/fetish/fetish-goth.html"]fetish goth[/url] <a href=" http://porno3000.xshorturl.com/asian/asian-pan-restaurant.html ">asian pan restaurant</a> [url="http://porno3000.xshorturl.com/asian/asian-pan-restaurant.html"]asian pan restaurant[/url] <a href=" http://porno3000.xshorturl.com/fetish/fetish-photography.html ">fetish photography</a> [url="http://porno3000.xshorturl.com/fetish/fetish-photography.html"]fetish photography[/url] <a href=" http://porno3000.xshorturl.com/fetish/cranking-fetish.html ">cranking fetish</a> [url="http://porno3000.xshorturl.com/fetish/cranking-fetish.html"]cranking fetish[/url] <a href=" http://porno3000.xshorturl.com/fetish/scat-fetish.html ">scat fetish</a> [url="http://porno3000.xshorturl.com/fetish/scat-fetish.html"]scat fetish[/url] <a href=" http://porno3000.xshorturl.com/fetish/butt-fetish.html ">butt fetish</a> [url="http://porno3000.xshorturl.com/fetish/butt-fetish.html"]butt fetish[/url] <a href=" http://porno3000.xshorturl.com/asian/asian-girl.html ">asian girl</a> [url="http://porno3000.xshorturl.com/asian/asian-girl.html"]asian girl[/url] <a href=" http://porno3000.xshorturl.com/fetish/fetish-hentai.html ">fetish hentai</a> [url="http://porno3000.xshorturl.com/fetish/fetish-hentai.html"]fetish hentai[/url] <a href=" http://porno3000.xshorturl.com/asian/asian-shemale.html ">asian shemale</a> [url="http://porno3000.xshorturl.com/asian/asian-shemale.html"]asian shemale[/url] <a href=" http://porno3000.xshorturl.com/fetish/foot-fetish-porn.html ">foot fetish porn</a> [url="http://porno3000.xshorturl.com/fetish/foot-fetish-porn.html"]foot fetish porn[/url] <a href=" http://porno3000.xshorturl.com/fetish/ebony-fetish-foot.html ">ebony fetish foot</a> [url="http://porno3000.xshorturl.com/fetish/ebony-fetish-foot.html"]ebony fetish foot[/url] <a href=" http://porno3000.xshorturl.com/fetish/fetish-wear.html ">fetish wear</a> [url="http://porno3000.xshorturl.com/fetish/fetish-wear.html"]fetish wear[/url] <a href=" http://porno3000.xshorturl.com/asian/asian-sex.html ">asian sex</a> [url="http://porno3000.xshorturl.com/asian/asian-sex.html"]asian sex[/url] <a href=" http://porno3000.xshorturl.com/fetish/fetish-forum-sneeze.html ">fetish forum sneeze</a> [url="http://porno3000.xshorturl.com/fetish/fetish-forum-sneeze.html"]fetish forum sneeze[/url] <a href=" http://porno3000.xshorturl.com/fetish/fetish-forum-sneeze.html ">fetish forum sneeze</a> [url="http://porno3000.xshorturl.com/fetish/fetish-forum-sneeze.html"]fetish forum sneeze[/url] <a href=" http://porno3000.xshorturl.com/asian/asian-sex.html ">asian sex</a> [url="http://porno3000.xshorturl.com/asian/asian-sex.html"]asian sex[/url] <a href=" http://porno3000.xshorturl.com/fetish/slave-fetish.html ">slave fetish</a> [url="http://porno3000.xshorturl.com/fetish/slave-fetish.html"]slave fetish[/url] <a href=" http://porno3000.xshorturl.com/fetish/asian-fetish-foot.html ">asian fetish foot</a> [url="http://porno3000.xshorturl.com/fetish/asian-fetish-foot.html"]asian fetish foot[/url] <a href=" http://porno3000.xshorturl.com/asian/asian-nude.html ">asian nude</a> [url="http://porno3000.xshorturl.com/asian/asian-nude.html"]asian nude[/url] <a href=" http://porno3000.xshorturl.com/fetish/strap-on-fetish.html ">strap on fetish</a> [url="http://porno3000.xshorturl.com/fetish/strap-on-fetish.html"]strap on fetish[/url] <a href=" http://porno3000.xshorturl.com/fetish/fetish-sweater.html ">fetish sweater</a> [url="http://porno3000.xshorturl.com/fetish/fetish-sweater.html"]fetish sweater[/url] <a href=" http://porno3000.xshorturl.com/fetish/fetish-sweater.html ">fetish sweater</a> [url="http://porno3000.xshorturl.com/fetish/fetish-sweater.html"]fetish sweater[/url] <a href=" http://porno3000.xshorturl.com/fetish/fat-fetish.html ">fat fetish</a> [url="http://porno3000.xshorturl.com/fetish/fat-fetish.html"]fat fetish[/url] <a href=" http://porno3000.xshorturl.com/fetish/foot-fetish-chat.html ">foot fetish chat</a> [url="http://porno3000.xshorturl.com/fetish/foot-fetish-chat.html"]foot fetish chat[/url] <a href=" http://porno3000.xshorturl.com/fetish/fetish-squirt.html ">fetish squirt</a> [url="http://porno3000.xshorturl.com/fetish/fetish-squirt.html"]fetish squirt[/url] <a href=" http://porno3000.xshorturl.com/fetish/dom-fem-fetish.html ">dom fem fetish</a> [url="http://porno3000.xshorturl.com/fetish/dom-fem-fetish.html"]dom fem fetish[/url] <a href=" http://porno3000.xshorturl.com/fetish/fetish-foot-teen.html ">fetish foot teen</a> [url="http://porno3000.xshorturl.com/fetish/fetish-foot-teen.html"]fetish foot teen[/url] <a href=" http://porno3000.xshorturl.com/fetish/cranking-fetish.html ">cranking fetish</a> [url="http://porno3000.xshorturl.com/fetish/cranking-fetish.html"]cranking fetish[/url] <a href=" http://porno3000.xshorturl.com/fetish/fetish-sleeping.html ">fetish sleeping</a> [url="http://porno3000.xshorturl.com/fetish/fetish-sleeping.html"]fetish sleeping[/url] <a href=" http://porno3000.xshorturl.com/asian/asian-pan-restaurant.html ">asian pan restaurant</a> [url="http://porno3000.xshorturl.com/asian/asian-pan-restaurant.html"]asian pan restaurant[/url] <a href=" http://porno3000.xshorturl.com/fetish/slave-fetish.html ">slave fetish</a> [url="http://porno3000.xshorturl.com/fetish/slave-fetish.html"]slave fetish[/url] <a href=" http://porno3000.xshorturl.com/asian/asian-thumb.html ">asian thumb</a> [url="http://porno3000.xshorturl.com/asian/asian-thumb.html"]asian thumb[/url] <a href=" http://porno3000.xshorturl.com/fetish/fetish-nail.html ">fetish nail</a> [url="http://porno3000.xshorturl.com/fetish/fetish-nail.html"]fetish nail[/url] <a href=" http://porno3000.xshorturl.com/fetish/piss-fetish.html ">piss fetish</a> [url="http://porno3000.xshorturl.com/fetish/piss-fetish.html"]piss fetish[/url] <a href=" http://porno3000.xshorturl.com/fetish/piss-fetish.html ">piss fetish</a> [url="http://porno3000.xshorturl.com/fetish/piss-fetish.html"]piss fetish[/url] <a href=" http://porno3000.xshorturl.com/fetish/fetish-wear.html ">fetish wear</a> [url="http://porno3000.xshorturl.com/fetish/fetish-wear.html"]fetish wear[/url] <a href=" http://porno3000.xshorturl.com/fetish/fetish-gear.html ">fetish gear</a> [url="http://porno3000.xshorturl.com/fetish/fetish-gear.html"]fetish gear[/url] <a href=" http://porno3000.xshorturl.com/asian/asian-girl.html ">asian girl</a> [url="http://porno3000.xshorturl.com/asian/asian-girl.html"]asian girl[/url] <a href=" http://porno3000.xshorturl.com/fetish/fetish-foot-porn.html ">fetish foot porn</a> [url="http://porno3000.xshorturl.com/fetish/fetish-foot-porn.html"]fetish foot porn[/url] <a href=" http://porno3000.xshorturl.com/asian/asian4you.html ">asian4you></a> [url="http://porno3000.xshorturl.com/asian/asian4you.html"]asian4you>[/url] <a href=" http://porno3000.xshorturl.com/fetish/dom-fem-fetish.html ">dom fem fetish</a> [url="http://porno3000.xshorturl.com/fetish/dom-fem-fetish.html"]dom fem fetish[/url] <a href=" http://porno3000.xshorturl.com/fetish/butt-fetish.html ">butt fetish</a> [url="http://porno3000.xshorturl.com/fetish/butt-fetish.html"]butt fetish[/url] <a href=" http://porno3000.xshorturl.com/fetish/fetish-comic.html ">fetish comic</a> [url="http://porno3000.xshorturl.com/fetish/fetish-comic.html"]fetish comic[/url] <a href=" http://porno3000.xshorturl.com/fetish/fetish-sleeping.html ">fetish sleeping</a> [url="http://porno3000.xshorturl.com/fetish/fetish-sleeping.html"]fetish sleeping[/url] <a href=" http://porno3000.xshorturl.com/fetish/piss-fetish.html ">piss fetish</a> [url="http://porno3000.xshorturl.com/fetish/piss-fetish.html"]piss fetish[/url] <a href=" http://porno3000.xshorturl.com/fetish/fetish-story.html ">fetish story</a> [url="http://porno3000.xshorturl.com/fetish/fetish-story.html"]fetish story[/url] <a href=" http://porno3000.xshorturl.com/fetish/fetish-food.html ">fetish food</a> [url="http://porno3000.xshorturl.com/fetish/fetish-food.html"]fetish food[/url] <a href=" <http://porno3000.xshorturl.com/fetish/fem-dom-fetish.html ">fem dom fetish</a> [url="<http://porno3000.xshorturl.com/fetish/fem-dom-fetish.html"]fem dom fetish[/url]

 |   |  Odpovědět
yyhlwxoaf  |  13. 04. 2008 20:49

N8141Q <a href="http://kqwnwobbhrmt.com/">kqwnwobbhrmt</a>, [url=http://dzvcafwmeegv.com/]dzvcafwmeegv[/url], [link=http://hwyoodkmxyfo.com/]hwyoodkmxyfo[/link], http://xcdhphyehamf.com/

 |   |  Odpovědět
pceqjs  |  15. 04. 2008 19:04

igMwZh <a href="http://gswvuidtoxfe.com/">gswvuidtoxfe</a>, [url=http://ariidmauijma.com/]ariidmauijma[/url], [link=http://egulfkrqmkyr.com/]egulfkrqmkyr[/link], http://wjphcnetizeo.com/

 |   |  Odpovědět
rbhlfquf  |  13. 05. 2008 05:47

XN125I <a href="http://whcsalbriaxh.com/">whcsalbriaxh</a>, [url=http://fphtfliatqel.com/]fphtfliatqel[/url], [link=http://cowpmoifpvyb.com/]cowpmoifpvyb[/link], http://teikewlnqyeo.com/

 |   |  Odpovědět
tpyzzdl  |  02. 06. 2008 04:42

oSzMOW <a href="http://mhldlulzjwzv.com/">mhldlulzjwzv</a>, [url=http://xredgillhkbg.com/]xredgillhkbg[/url], [link=http://twulmohddndz.com/]twulmohddndz[/link], http://vuuoejlsxaxq.com/

 |   |  Odpovědět
lizzzaaaaf  |  01. 06. 2007 22:13

<a href=" http://xhttp.net/phs3did/phentermine.html ">phentermine</a> <a href=" http://xhttp.net/phs3did/viagra.html ">online viagra</a> <a href=" http://xhttp.net/phs3did/xanax.html ">purchase xanax</a> <a href=" http://xhttp.net/phs3did/cialis.html ">cheap cialis</a>

 |   |  Odpovědět
berfdddf  |  03. 06. 2007 22:29

<a href=" http://www.indiana.edu/~sas/memb_bbs/memb.cgi?read=3708 ">online phentermine</a><a href=" http://www.indiana.edu/~sas/memb_bbs/memb.cgi?read=3706 ">viagra soft tabs</a><a href=" http://www.indiana.edu/~sas/memb_bbs/memb.cgi?read=3710 ">online xanax</a><a href=" http://www.indiana.edu/~sas/memb_bbs/memb.cgi?read=3711 ">online cialis</a><a href=" http://www.indiana.edu/~sas/memb_bbs/memb.cgi?read=3709 ">buy phentermine</a>

 |   |  Odpovědět
mgggfg  |  05. 06. 2007 05:05

<a href=" http://blueduk.xshorturl.org/phentermine/buy-phentermine.html ">phentermine diet pill</a>

 |   |  Odpovědět
aikfrsmssd  |  30. 05. 2008 15:51

Koerl5 <a href="http://wbfwhejobdup.com/">wbfwhejobdup</a>, [url=http://igbajsaapjdm.com/]igbajsaapjdm[/url], [link=http://fmcnlddpowcf.com/]fmcnlddpowcf[/link], http://wzglsvkowcoe.com/

 |   |  Odpovědět
sdfsdfa  |  07. 06. 2007 09:23

<a href="http://p1ring.xshorturl.org/1/free-ringtones.html">free ringtones</a>
<a href="http://p1ring.xshorturl.org/1/download-free-ringtones.html">download free ringtones</a>
<a href="http://p1ring.xshorturl.org/1/cingular-ringtones.html">cingular ringtones</a>

 |   |  Odpovědět
sdfsdfgh  |  08. 06. 2007 07:55

<a href="http://p1ring.xshorturl.org/1/verizon-ringtones.html">verizon ringtones</a>
<a href="http://p1ring.xshorturl.org/1/free-sprint-ringtones.html">free sprint ringtones</a>
<a href="http://p1ring.xshorturl.org/1/nextel-ringtones.html">nextel ringtones</a>
<a href="http://p1ring.xshorturl.org/1/n-sync-ringtones.html">n sync ringtones</a>
<a href="http://p1ring.xshorturl.org/1/sprint-ringtones.html">sprint ringtones</a>

 |   |  Odpovědět
fgdfgfdg  |  16. 06. 2007 06:29

<a href="http://p1repl.xshorturl.org/index.html">replica watch</a><a href="http://p1repl.xshorturl.org/rolex-replica.html">rolex replica</a><a href="http://p1repl.xshorturl.org/replica-handbag.html">replica handbag</a><a href="http://p1repl.xshorturl.org/louis-vuitton-replica.html">louis vuitton replica</a><a href="http://p1repl.xshorturl.org/replica.html">replica</a><a href="http://p1repl.xshorturl.org/replica-designer-handbag.html">replica designer handbag</a><a href="http://p1repl.xshorturl.org/replica-coach-handbag.html">replica coach handbag</a><a href="http://p1repl.xshorturl.org/coach-replica.html">coach replica</a><a href="http://p1repl.xshorturl.org/louis-vuitton-replica-handbag.html">louis vuitton replica handbag</a><a href="http://p1repl.xshorturl.org/replica-chanel-handbag.html">replica chanel handbag</a><a href="http://p1repl.xshorturl.org/swiss-replica-watch.html">swiss replica watch</a><a href="http://p1repl.xshorturl.org/breitling-replica.html">breitling replica</a><a href="http://p1repl.xshorturl.org/replica-purse.html">replica purse</a><a href="http://p1repl.xshorturl.org/replica-coach-purse.html">replica coach purse</a><a href="http://p1repl.xshorturl.org/chanel-replica.html">chanel replica</a><a href="http://p1repl.xshorturl.org/master-replica.html">master replica</a><a href="http://p1repl.xshorturl.org/breitling-replica-watch.html">breitling replica watch</a><a href="http://p1repl.xshorturl.org/replica-sun-glasses.html">replica sun glasses</a><a href="http://p1repl.xshorturl.org/replica-gun.html">replica gun</a><a href="http://p1repl.xshorturl.org/swiss-rolex-replica.html">swiss rolex replica</a><a href="http://p1repl.xshorturl.org/gucci-replica.html">gucci replica</a><a href="http://p1repl.xshorturl.org/cartier-replica-watch.html">cartier replica watch</a><a href="http://p1repl.xshorturl.org/replica-gucci-handbag.html">replica gucci handbag</a><a href="http://p1repl.xshorturl.org/wholesale-replica-handbag.html">wholesale replica handbag</a><a href="http://p1repl.xshorturl.org/replica-oakley.html">replica oakley</a><a href="http://p1repl.xshorturl.org/replica-bag.html">replica bag</a>

 |   |  Odpovědět
fgdfgfdg  |  16. 06. 2007 06:29

<a href="http://p1repl.xshorturl.org/index.html">replica watch</a><a href="http://p1repl.xshorturl.org/rolex-replica.html">rolex replica</a><a href="http://p1repl.xshorturl.org/replica-handbag.html">replica handbag</a><a href="http://p1repl.xshorturl.org/louis-vuitton-replica.html">louis vuitton replica</a><a href="http://p1repl.xshorturl.org/replica.html">replica</a><a href="http://p1repl.xshorturl.org/replica-designer-handbag.html">replica designer handbag</a><a href="http://p1repl.xshorturl.org/replica-coach-handbag.html">replica coach handbag</a><a href="http://p1repl.xshorturl.org/coach-replica.html">coach replica</a><a href="http://p1repl.xshorturl.org/louis-vuitton-replica-handbag.html">louis vuitton replica handbag</a><a href="http://p1repl.xshorturl.org/replica-chanel-handbag.html">replica chanel handbag</a><a href="http://p1repl.xshorturl.org/swiss-replica-watch.html">swiss replica watch</a><a href="http://p1repl.xshorturl.org/breitling-replica.html">breitling replica</a><a href="http://p1repl.xshorturl.org/replica-purse.html">replica purse</a><a href="http://p1repl.xshorturl.org/replica-coach-purse.html">replica coach purse</a><a href="http://p1repl.xshorturl.org/chanel-replica.html">chanel replica</a><a href="http://p1repl.xshorturl.org/master-replica.html">master replica</a><a href="http://p1repl.xshorturl.org/breitling-replica-watch.html">breitling replica watch</a><a href="http://p1repl.xshorturl.org/replica-sun-glasses.html">replica sun glasses</a><a href="http://p1repl.xshorturl.org/replica-gun.html">replica gun</a><a href="http://p1repl.xshorturl.org/swiss-rolex-replica.html">swiss rolex replica</a><a href="http://p1repl.xshorturl.org/gucci-replica.html">gucci replica</a><a href="http://p1repl.xshorturl.org/cartier-replica-watch.html">cartier replica watch</a><a href="http://p1repl.xshorturl.org/replica-gucci-handbag.html">replica gucci handbag</a><a href="http://p1repl.xshorturl.org/wholesale-replica-handbag.html">wholesale replica handbag</a><a href="http://p1repl.xshorturl.org/replica-oakley.html">replica oakley</a><a href="http://p1repl.xshorturl.org/replica-bag.html">replica bag</a>

 |   |  Odpovědět
sdfdsfd  |  17. 06. 2007 11:54

<a href="http://p1repl.xshorturl.org/designer-replica.html">designer replica</a><a href="http://p1repl.xshorturl.org/replica-tiffany-jewelry.html">replica tiffany jewelry</a><a href="http://p1repl.xshorturl.org/replica-designer-bag.html">replica designer bag</a><a href="http://p1repl.xshorturl.org/museum-replica.html">museum replica</a><a href="http://p1repl.xshorturl.org/automobile-dealer-custom-designed-replica.html">automobile dealer custom designed replica</a><a href="http://p1repl.xshorturl.org/replica-oakley-sun-glasses.html">replica oakley sun glasses</a><a href="http://p1repl.xshorturl.org/replica-louis-vuitton-purse.html">replica louis vuitton purse</a><a href="http://p1repl.xshorturl.org/chanel-replica-sun-glasses.html">chanel replica sun glasses</a><a href="http://p1repl.xshorturl.org/prada-replica-handbag.html">prada replica handbag</a><a href="http://p1repl.xshorturl.org/replica-kit-car.html">replica kit car</a><a href="http://p1repl.xshorturl.org/replica-car.html">replica car</a><a href="http://p1repl.xshorturl.org/prada-replica.html">prada replica</a><a href="http://p1repl.xshorturl.org/replica-designer-purse.html">replica designer purse</a><a href="http://p1repl.xshorturl.org/omega-replica-watch.html">omega replica watch</a><a href="http://p1repl.xshorturl.org/replica-coach-bag.html">replica coach bag</a><a href="http://p1repl.xshorturl.org/rolex-daytona-replica.html">rolex daytona replica</a><a href="http://p1repl.xshorturl.org/lamborghini-replica.html">lamborghini replica</a><a href="http://p1repl.xshorturl.org/omega-replica.html">omega replica</a><a href="http://p1repl.xshorturl.org/tiffany-replica.html">tiffany replica</a><a href="http://p1repl.xshorturl.org/nfl-replica-jersey.html">nfl replica jersey</a><a href="http://p1repl.xshorturl.org/replica-jewelry.html">replica jewelry</a><a href="http://p1repl.xshorturl.org/louis-vuitton-replica-bag.html">louis vuitton replica bag</a><a href="http://p1repl.xshorturl.org/replica-rolex-submariner.html">replica rolex submariner</a><a href="http://p1repl.xshorturl.org/cartier-replica.html">cartier replica</a><a href="http://p1repl.xshorturl.org/ferrari-replica.html">ferrari replica</a><a href="http://p1repl.xshorturl.org/replica-soccer-jersey.html">replica soccer jersey</a><a href="http://p1repl.xshorturl.org/dooney-bourke-replica.html">dooney bourke replica</a><a href="http://p1repl.xshorturl.org/digital-exact-replica.html">digital exact replica</a><a href="http://p1repl.xshorturl.org/designer-replica-sun-glasses.html">designer replica sun glasses</a><a href="http://p1repl.xshorturl.org/replica-jacob-watch.html">replica jacob watch</a><a href="http://p1repl.xshorturl.org/tag-heuer-replica.html">tag heuer replica</a>

 |   |  Odpovědět
dfsdfbbg  |  19. 06. 2007 09:28

<a href="http://p2pha.xshorturl.org/5/index.html ">cialis</a><a href="http://p2pha.xshorturl.org/9/index.html ">phentermine</a><a href="http://p2pha.xshorturl.org/12/index.html ">valium</a><a href="http://p2pha.xshorturl.org/14/index.html ">viagra</a><a href="http://p2pha.xshorturl.org/17/index.html ">xanax</a>[url=http://p2pha.xshorturl.org/5/index.html ]cialis[/url][url=http://p2pha.xshorturl.org/9/index.html ]phentermine[/url][url=http://p2pha.xshorturl.org/12/index.html ]valium[/url][url=http://p2pha.xshorturl.org/14/index.html ]viagra[/url][url=http://p2pha.xshorturl.org/17/index.html ]xanax[/url]

 |   |  Odpovědět
sdvcbbbvb  |  28. 06. 2007 22:58

<a href=" http://mainduk.xshorturl.org/ambien.html ">cheap ambien</a><a href=" http://mainduk.xshorturl.org/phentermine.html ">phentermine 37.5</a>[url=http://mainduk.xshorturl.org/ambien.html ]ambien online[/url][url=http://mainduk.xshorturl.org/phentermine.html ]buy phentermine[/url]

 |   |  Odpovědět
kdrlrcldncx  |  01. 06. 2008 22:28

fab6sy <a href="http://lhadozkzspuj.com/">lhadozkzspuj</a>, [url=http://xdtjnfeczsmd.com/]xdtjnfeczsmd[/url], [link=http://yqwvtcfsfmre.com/]yqwvtcfsfmre[/link], http://lhpvhanxdeko.com/

 |   |  Odpovědět
sdvcbbbvb  |  28. 06. 2007 22:59

<a href=" http://mainduk.xshorturl.org/ambien.html ">cheap ambien</a><a href=" http://mainduk.xshorturl.org/phentermine.html ">phentermine 37.5</a>[url=http://mainduk.xshorturl.org/ambien.html ]ambien online[/url][url=http://mainduk.xshorturl.org/phentermine.html ]buy phentermine[/url]

 |   |  Odpovědět
sdvcbbbvb  |  28. 06. 2007 22:59

<a href=" http://mainduk.xshorturl.org/ambien.html ">cheap ambien</a><a href=" http://mainduk.xshorturl.org/phentermine.html ">phentermine 37.5</a>[url=http://mainduk.xshorturl.org/ambien.html ]ambien online[/url][url=http://mainduk.xshorturl.org/phentermine.html ]buy phentermine[/url]

 |   |  Odpovědět
nkcfmcjieh  |  01. 06. 2008 17:10

5J17fF <a href="http://lpitnfspcvox.com/">lpitnfspcvox</a>, [url=http://jrjqnchxdadg.com/]jrjqnchxdadg[/url], [link=http://rjngzjymgkmx.com/]rjngzjymgkmx[/link], http://ercjrqauceuq.com/

 |   |  Odpovědět
tdvvejyob  |  11. 07. 2007 09:11

1W4VKx <a href="http://lkiqdluiuupa.com/">ccizlwcoqqth</a>, [URL=http://pnossiuzznsl.com/]jtoleettzypd[/URL], [LINK=http://loioblyroepo.com/]stseubytgrkp[/LINK], http://ywxnalizlsqd.com/

 |   |  Odpovědět
tdvvejyob  |  11. 07. 2007 09:11

1W4VKx <a href="http://lkiqdluiuupa.com/">ccizlwcoqqth</a>, [URL=http://pnossiuzznsl.com/]jtoleettzypd[/URL], [LINK=http://loioblyroepo.com/]stseubytgrkp[/LINK], http://ywxnalizlsqd.com/

 |   |  Odpovědět
tdvvejyob  |  11. 07. 2007 09:12

1W4VKx <a href="http://lkiqdluiuupa.com/">ccizlwcoqqth</a>, [URL=http://pnossiuzznsl.com/]jtoleettzypd[/URL], [LINK=http://loioblyroepo.com/]stseubytgrkp[/LINK], http://ywxnalizlsqd.com/

 |   |  Odpovědět
oghscrp  |  03. 08. 2007 22:08

8xzAQg <a href="http://gclfrjfgjghp.com/">wobofejlrucq</a>, [URL=http://qzofwbalavcv.com/]axzloxcokqbd[/URL], [LINK=http://lleqbruhplbm.com/]ngerocntfhfo[/LINK], http://jqlrvvshxxoc.com/

 |   |  Odpovědět
hghnbn  |  19. 03. 2008 08:43

<a href= http://phentermine-37.5mg.blinklist.com/ >buy phentermine online</a> [url=http://phentermine-37.5mg.blinklist.com/ ]buy phentermine online[/url] http://phentermine-37.5mg.blinklist.com/ buy phentermine online

 |   |  Odpovědět
qcnspeg  |  21. 03. 2008 17:26

kraM9m <a href="http://dahnwxclsggp.com/">dahnwxclsggp</a>, [url=http://oneatedzxrkq.com/]oneatedzxrkq[/url], [link=http://xnkznashpvrl.com/]xnkznashpvrl[/link], http://nlediyvjltgj.com/

 |   |  Odpovědět
joe  |  16. 08. 2004 21:48

http://playstation3.cz/selector.php?id=50205f83cf1bd1b521cba2f488a1e14e&akce=logof

... PSP  :::  PS2  :::  PS3  :::  SONY,pre tych,ktori nevedia,kde je sever.

 |   |  Odpovědět
Jan Novák  |  15. 08. 2004 20:03

Mám za to,že PC hry jsou značně komplikované na ovládání.Složité....Na konzole máš přiřazený jasný počet ovládacích tlačítek a nejni jich mnoho.Souhlasím s tím,že požadavky na HW u PC her jsou rok od roku větší a do budoucna to jinak nebude.Např. Lock On  /letecký simulátor/si zahraješ v plných detailech opravdu a jedině na dobrý mašině.Odložil jsem hru Hidden- Dangerous 2 - díky složitosti příkazů a rozkazů a co já vím....Pro mne na howno.....Konzole?Vošaháš si to za pár hodin......

 |   |  Odpovědět
N.O.V  |  15. 08. 2004 21:27

No jasně!!!!, podobné hry jako HD2 (např, SOCOM 1&2 - jestli se nepletu) se na PlayStation2 dávno ovládají hlasem přes headset - sice anglicky, ale to takový problém není.

btw. SOCOM 1&2 jsou navíc on-linovky, takže se dá i pořvávat na přiopojené spoluhráče a počet her ovládaných hlasem jen poroste.

 |   |  Odpovědět
xgandalf  |  15. 08. 2004 23:13

Ale jo, jenže na PC se v některých onlinovkách taky používaj mikrofony. Akorát mi přijde, že u velkejch onlinovek (MMORPG) je použití mikrofonu dost komplikovaný, takže se to prostě nepoužívá. (nehledě k tomu, že u takovýho Lineage II by došlo k úplný degradaci hry, protože by se zjistilo, že všechny ty sexy temný elfky jsou ve skutečnosti chlapi - si představ, že k tobě taková postava přijde a přeskakujícím hlasem 15 letého puberťáka ti sdělí : "Ahoj, já jsem Lea" )Nebo si fakt myslíte, že by byl až tak velkej problém naprogramovat komunikaci hlasem?

 |   |  Odpovědět
N.O.V  |  16. 08. 2004 18:13

jo hlasová komunikace v onlinovkách je  běžná, ale hlasové ovládání počítačových "spolubojovníků" (rozpoznávání hlasu ve hrách) se poprvé objevilo asi až na ps2 v socomu (úplně jistě to nevim a hledat se mi to nechce)

btw. jinak klasická hlasová komunikace v onlinovkách je limitována spíš rychlostí připojení, než že by to byl problém naprogramovat.

 |   |  Odpovědět
MaC  |  14. 08. 2004 10:10

Zarazi me, ze se nikdo nepozastavi nad touhle veci - nemá třeba pokles trzeb na svedomi treba to, ze vyslo mene titulů a nebo ze treba byly levnejsi nez v predminulem roce?
Je to stejna analogie jako u CD audio, kde RIAA take svalovala pokles trzeb na piraty na internetu, ale uz nikde nerekla, ze vydavatele vydali o 20% mene titulu, ale trzby byly nizsi jen o 10%.
Ja vim, ze her vychazi stale dost, ale uznejte sami, ze tech levnejsich her je celkem dost a nebo lidi proste vic cekaji az hry slevni a pak si ji teprve koupi.
To je muj nazor.

 |   |  Odpovědět
Jiří Hlavenka  |  14. 08. 2004 11:23

To je ovšem slovo do pranice . Kde máte přesná čísla o počtu celosvětově vydaných novinek v roce 2003 a 2002, a jejich průměrnou prodejní ceny v obou letech? Doufám, že se váš dojem neopírá o nabídky českých hypermarketů...

 |   |  Odpovědět
Nóblhóch  |  14. 08. 2004 15:01

No, já jsem ten příspěvek pochopil tak, že tyto údaje jste měl uvést právě Vy ve svém článku. Jde o celkem důležité podklady, bez kterých je informační hodnota článku dosti mlhavá. (Neříkám, že článek není pravdivý, ale stejně jako naprosto vystihující situaci může být i dost zkreslující.)

 |   |  Odpovědět
joe  |  14. 08. 2004 18:36

... zmeni niekto dlhorocny trend poklesu trzieb za hry v neprospech PC,nie ze ano,dnes z 10 dolarov viac ako 8 pripada na konzoly,s prichodom PS3 a XBOX2 /v jeho cene mate R5xx a DOKONALE vyuzitie DX a PVS,nieco co inak NIKDY nezazijete,blbosti ako ONLINE  a FPS/RTS na nom budu samozrejmostou,aj pesimisti predpokladaju,ze XBOX2 hladko prevezme sucasnych PC hracov,a necha iba blbeckov,ktori hraju HL2 za stopade,a kricia o lepsej grafike ako na PS2/,co ine sa este na PC hraje ako nekonecne zastupy RTS a FPS,koho zaujima,ze deti s PCkami nedaju vyrobcom zarobit,lebo si jednoducho originalku DOOM3 nikdy nekupia,na PS2 sa udava,ze pocet predanych ORIGINALNYCH kusov GTA VC desat krat prevysil tie na PC,preco by teda nemal Rockstar na PC kaslat a vypustit GTA SA az rok po PS2 verzii,ze ano.
... preco sa vobec este o PC bavit,je davno za zenitom,ak chcem hrat GTA SA-GT4-MGS3-KILLZONE-BLACK-RAC3-ICO2-FF12-XS2 a tony dalsieho kvalitneho softu potrebujem PS2,ak tuzim po ONLINE hrach a lacnej hernej alternative na dalsich sest rokov kupim si PS3,predstava,ze 100M majitelov PC vstane a kupi si R5xx kvoli DX9+ only Unreal3.0 je smiesna,a vety typu predali sme 1M kopii Warcrafta3 .. PO ROKU,su z hladiska biznisu fiaskom,a cakajte dalsieho warcrafta o pat rokov.
... PC herna scena je v prdeli.

 |   |  Odpovědět
Nóblhóch  |  15. 08. 2004 09:10

Jak jsem říkal, přišel Joe, vynesl nad námi verdikt a hned je lepší nálada ))))))))))))))))))))) Buhehehehe - Muhahahaha.

 |   |  Odpovědět
xgandalf  |  15. 08. 2004 22:59

Hele, ne, že bych chtěl do tebe rejpat, ale neříkal jsi v poslední diskuzi, že se sejdem až u recenze na GTA:SA? Koukám, že ti to nedalo..

 

 |   |  Odpovědět
joe  |  16. 08. 2004 18:31

... synku,,to bolo v INEJ diskusii.

 |   |  Odpovědět
Nóblhóch  |  16. 08. 2004 19:31

Já včera slíbil přítelkyni, že nebudu dlouho do noci hrát na počítači, ale bylo to v jiný místnosti, takže jsem z obliga .  Nálada se s příchodem otčíma zlepšuje geometrickou řadou.

 |   |  Odpovědět
Devn  |  13. 08. 2004 23:14

jste idioti, když hru HRAJU, tak jí hraju, k čemu mi je dokonalá grafika, stínování, fyzika, když bude hratelnost na nule? k čemu mi je že mám 1600x1200 na 19 LCD v plných detailech? kochání se grafikou se "zábava" možná na 10 minut, to se radši pustím do hry se starší a horší grafikou ale s pořídnou hratelností!! takže nechápu proč 80% vašich argumentů se týká grafiky... ps1 jsem koupil cca za 7 000 kč a vydrželo mi 7 let! pc za 30 000 vydrží asi tři roky a pak je to znovu tak 20 000 kč, jasně že nové konzole stojí na startu asi dvacet, ale vydrží podstatně déle než PC a nemusím se starat o experimentování s grafikou, přetaktování, starat se o kompatibilitu a další věci, na konzolích jsou jediné dva nedostatečně dobré žánry - FPS a strategie, jinak se zbytek hraje naprosto parádně i s ovladačem mnohem lépe než na klávesnici a tématiku RPG bych radši nenačínal

 |   |  Odpovědět
Nóblhóch  |  14. 08. 2004 14:35

ano, jsme idioti, ééém, promiň, nevím, jak dál reagovat, já to dál nedočet )

 |   |  Odpovědět
Hyems  |  13. 08. 2004 21:31

Neda mi to a musim si rypnout.....


No proc by si ji kupovali, no jedna z moznosti zabavny multipalyer???
Hmmm Harry Potter.....cetl sem Ohnivy Pohar, ze zoufasltvi podotykam, byl sem na lyzaku a onemocnel sem, tak sem si pujcil Ohnivej pohar, dostal sem se asi na 150 stranu a potom sem malem tu knihu vyhodil z okna, protoze takovej brak v podobe knihy to se jenatak nevidi. Mozna tak pro 10 lety deti, ale jinak......trochu off topic
Jestli ohledne toho SW piratstvi, dobre je to kradez, njn svet plnej ZLEJCH typu jako sem ja (nekdo trefne rekl), ale dokavad hry budou stat to co stojej ted, tak SW piratstvi tady bude porad.
Moje posledni koupena hra byla Arcanum (vyborny RPG) a v blizke budoucnosti se chystam koupi HL2 CS: Source (pordavaj to zvalast) samozrejme pokud se to nezpoplatni (CS), jinak by to pro me stratilo vyznam.......
Blahopreju Alikovi a spol. muzete na "nas" ukazovat prsty, ze sme ty zli.....
Jako ve Scareface :)))
Pokud ten film nekdo videl, ale pochybuju, tady bude asi v kurzu Harry Potter.....

 |   |  Odpovědět
Nóblhóch  |  14. 08. 2004 14:54

Nemyslím si, že cenová hladina u her je nějak vysoko - rád si koupím třeba HL2, Farcry, Mafii za 999, Sacred, Stalkera za 899 jako novinky - a pokud nebudu mít peníze, počkám si a naprostá většina her spadne až někam k 500 i níž. Myslím, že je to zcela adekvátní k námaze vynaložené na vývoj. Jiná věc je příjmová stránka v naší republice, za její úroveň může spousta lidí - v první a hlavní řadě komunisté a posléze i vlády po roce 89 a v neposlední řadě všichni podvodníci okrádající stát a zneužívající vše v mezích i mimo meze zákona. Kdo za to ale nemůže jsou vývojáři počítačových her (netvrdím že se tyto skupiny nemůžou v jistých případech protnout ).

Na mně určitě není, abych tě soudil, původně jsem vyjadřoval pouze svůj názor a to hlavně ve smyslu kradenému koni na zuby nekoukej. Opravdu mi přijde zvláštní, že si hráči, kteří neplatí za hry dovolí stěžovat na jejich kvalitu popřípadě přesun vývoje ke konzolím.

 |   |  Odpovědět
N.O.V  |  13. 08. 2004 19:57

zdar lidi, taky se těšíte na HDTV

The formats used in HDTV are:

  • 720p - 1280x720 pixels progressive
  • 1080i - 1920x1080 pixels interlaced
  • 1080p - 1920x1080 pixels progressive

  •  

     

     |   |  Odpovědět
    Rex  |  13. 08. 2004 19:39

    Jednomu kámošovi jsem půjčil orig. Vietcong druhému orig. Mafie oba si to přesmažily přes Clona bez problémů. Tak sakra ať PC začne používat také třeba Blu ray medium třeba to pirátění skončí nebo se alespoň zmírní.Vždyť je to k smíchu ,když DOOM 3 běhá po Kazze ještě před Evropskou premčou.

     |   |  Odpovědět
    fantomas  |  13. 08. 2004 14:13

    Přátelé, ale jak budem hrát na konzolích naše oblíbené fps? To jako těma páčkovejma ovladačema? help!! A ještě zkažený oči z televize.....

     |   |  Odpovědět
    jwj  |  13. 08. 2004 14:57

    Ach jo, všichni normální diskutující už samozřejmě roky ví, že PS2 má 2 USB porty pro klávesnici a myš právě pro hraní FPS a podobných her, takže s takouvou kravinou neargumentují.

     |   |  Odpovědět
    Andy77  |  13. 08. 2004 15:01

    Páčkovej ovladač je blbej pro toho, kdo je odkojenej myší. Zkus strčit dítě od počátku rovnou k ovladači a budeš zírat. Ale tohle je oblíbenej žblebt ptát se na myš kontra joypad. Nojo no, je to obtížnější, ale dá se to. Když jsem s tím já dohrál Halo a to jsem nebyl nikdy šikovný na FPS ani v dobách Wolfa 3D a prvního Doomu ani v době myší, tak se to naučit v pohodě dá. BTW. minimálně od další generace konzol zapomeň na to, že by nebyla k dispozici klávesnice a myš. PS3 má vlastní OS a ten spoustu "workstationových" prvků... btw. nepropadej panice,  na pécéčka se hraní určitě vrátí, jenom je bude vyrábět Sony a C v názvu nahradí S hahahahaha protože CO vlastně PC poskytuje průměrnému uživateli?

    Net, psaní, tabulky, práci s fotkami, práci s filmovými soubory, tvorbu vlastních HTML stránek. Tak je tomu u VĚTŠINY lidí. A to bude pravděpodobně na PS3 taktéž. Na stranu druhou je možné, že v době, kdy za PC sestavu zaplatíš v obchodě 25 tisíc a bude obsahovat onboard  karty které zvládnou fotorealistickou grafiku tak jako dnes to kupuješ s nějakou GF4 shitem , pak taky nebude co řešit. Otázkou je, kam se hnou vývojáři, o tom je tu řeč. A tady je trend ke "konzolím"....

     |   |  Odpovědět
    Nóblhóch  |  13. 08. 2004 16:02

    Až budou konzole ve spojení s televizí nabízet to, co nyní počítače včetně žánrů FPS, RTS, budovatelskejch strategií, tycoonů, RPG jiné než japonské, včetně bezproblémového ovládání myšoklávesnicí nebo lepším, včetně výborné grafiky (fotorealistické) přejdu s klidem na PS3 (4,5,18), jen ty peníze za hry mě budou mrzet.

     |   |  Odpovědět
    s1kh  |  23. 09. 2004 02:35

    das me na PS2 analogu v quakovi, unrealu nebo CSku ???!? zjisti si prosim na jakych mysich hraji profi hraci a pak prid s tvou packou synchronyzovanou na 25 fps.

    seru smichy!!!!

     |   |  Odpovědět
    Andy77  |  13. 08. 2004 13:09

    zač mě trestáš, číst zase jedny a ty samé bláboly...... no vyberu nejlepší....

    "KILLZONE? LOL to myslis tu hru na PS2 co ma grafiku prvniho Unreala? :))"

    Ano, jistě, Unreal byla ryze exteriérová hra, výborné srovnání....

    "zivotnost graficke karty je v mesicich? ja mam tu svou uz skoro 3 roky a ted na ni hraji dooma3"

    Ale jo, bez námitek. Přes ACDSee bys to měl rychlejší, pravda bez interaktivity....

    "Myslím že hlavní je pochopit že konzole se drží s počítačem jen v době vyjití. Za pár měsíců je to proti počítači 486 ..."

    Chybí mi podstatná informace. S kterým počítačem???  Ono ne každý má ten, kterým NASA řídí lety raketoplánů

    "Doom 3 má zase strašidelnou atmosféru ale Silent Hill má jen 50% hororového cítění z AvP2 a 10% graifky z Dooma 3."

    Heh, o kterém Silent Hillu mluvíš jen tak pro moji informaci?  AvP´s jsem hrál, tak nějak nevím, kde že tam byl schovaný ten STRACH.... prozraď mi to. Frustrace to jo (za Aliena) vztek (za Predatora) to taky... a NUDA  za člověka. No nic. fakt horor s tím souhlasím.

    A perly na závěr:

    "Hry na konzolich mi pripadaji tak pro nactilete a nebo pro lidi, co neumi zachazet s pocitacem"

    A ehm, kolik je Tobě? Jestli deset tak sem nelez!

    "Taky je u PC super zpetna kompatibilita, takze lze hrat i stare hry. "

     

    joooooooooo to je booooomba teďs trefil fakt hlavičku na hřebík. Když je člověk hooodně trpělivý a nainstaluje si spousty operačních systémů a na začátku vytvoří strom spouštění a pak skáče mezi DOSem (protože věř nebo nevěř takový Under a Killing Moon / Hell / BloodNet prostě ŽÁDNÝM Windows nevnutíš) WIn 98 kde už lze spustit leccos aniž by hra napsala: Váš procesor ( tehdy to byl 2GHz nesplňuje požadavky hry (486) .....a XP atd. Nejlepší je mít více verzí, protože třeba Egypt či Forbidden City od Crya prostě CHTĚJÍ Direct X 6 a na DX 8/9 zvysoka serou a hru NEPUSTÍ.....

     

    Jestli existuje zpětně NEKOMPATIBILNÍ platforma pak je to PC sorry. BTW. to už nemluvím o tom, že některé hry (zmíním například 11th Hour) pod rychlým procesorem běží rychlostí vystřelené koule (jsou tam předrenderované průchody  prostředím) takže je HOVNO vidět....

     

     

    No nic, vidím, že tohle bude dlouhá a (ne?) plodná debata, protože většina HERNÍCH PCčkářů nemá vůbec tušení, CO na PS2/GC existuje (jsou světlé výjimky, jistě), zatímco většina herních konzolistů má dokonalý přehled o PC scéně (jsou temné výjimky) a právě proto PC ignoruje....

    Závěrečná glosa. Přátelé, prosím přineste někdo PC z roku 2000, budu tak hodný, že dovolím vbrat si od Nového roku do Silvestra.... a předveďte mi na něm hru kvality MGS2/3, Silent Hill 3, ICO, GT3/4, GTA3 Vice City /San Andreas, Driver 3, Transformers atd.

    Mluvím pouze o GRAFICE..... to, co budete hrát jako PECKY ještě dva roky, než nám přijde PS3 a opět za námi zůstanete několik let zpátky, MY budeme hrát taky. Ne v rozlišení 1200+ ale nám to na TV dost dobře nevadí.... máme to na ni optimalizované. Zdarec

     

     |   |  Odpovědět
    Hyems  |  13. 08. 2004 16:11

    Boze Andy ty radsi mlc, protirecis si a navic ses jeste lhar.....
    Nejvic me dostali tvoje bludy s rodinou na foru o PS2.
    Optimalizovane, no a to je prave ten problem, ze programatori maj pevne dano no muzou udelat, na PC je to slozitejsi a proto pitomci jako ses ty a Joe osocujou ostatni lidi........

     |   |  Odpovědět
    Andy77  |  13. 08. 2004 23:26

    říká se: Hoď kámen do hejna hus, potrefená zakejhá. Inu Hyemsi, patos stylu: "Boze Andy ty radsi mlc, protirecis si a navic ses jeste lhar.....
    Nejvic me dostali tvoje bludy s rodinou na foru o PS2. "

    prosím vynech, když nevíš, co napsat. Upřímně by mě zajímalo, zač jsem si od Tebe zasloužil označení "lhář" a zač ta milá slůvka o "bludech". Zkonkretizuj, můžeme se bavit. Předpokládám, že doupě navštěvuješ a asi budeš znát osobu jménem Martin Zavřel, která měla tu pochybnou čest se s mojí rodinkou setkat. Dotaž se osobně, pokud Ti není něco jasné přímo jeho.

    další perla: "na PC je to slozitejsi a proto pitomci jako ses ty a Joe osocujou ostatni lidi"

    Nekomentuji Tvoji inteligenci, i Ty se zdrž komentářů, pokud to nějak nezkonkretizuješ, což je vlastnost pro Tebe připomínající kyselé jablko. Zamysli se nad stavbou věty, cos zplodil: "na PC je to složitější a proto pitomci jako seš ty a Joe osočujou ostatní lidi".

    Mohl bys mi LOGICKY vysvětlit, proč jsem pitomec, ČÍM osočuji (znáš význam slova?) a hlavně jak to souvisí se složitostí PC? Možná, možná Ti dojde absurdita, cos vrhl na net.

    TOTO JIŽ NENÍ PRO TEBE

    Jistěže jsem to úmyslně přehnal s tím, jaké jsou problémy se spouštěním starých her, ano vše jde, když se chce, ALE velmi by mě zajímalo, jak jsi dosáhl toho, aby se Under A Killing Moon spustil pod XP. Bez nadsázky. Co se týká 11th Hour, tam byla řeč pouze o tom, že chodby, které máš procházet pomalým tempem a vychutnat si tak hororovou atmosféru proletíš jako raketa. Ano, když se chce tak to jde, nakonec o tom tu řeč není. Řeč je o tom, že vzít cokoliv, co nasbíral za historii PC (řekněme od 386) a očekávat, že to poběhá pod XP bez jakýchkoliv problémů je NAIVITA až na půdu.

     

    Ad Mirek: Je mi 37 a první počítač, který jsem měl v ruce, bylo IQ 151 v roce 1986, takže promiň, na mě dojem neuděláš. Opětovně, pokud bys trpěl syndromem nedůvěry, který tu rozsévá nick Hyems, prosím, kontaktuj bývalého¨či současného šéfredaktora doupěte s dotazem na moji osobu. Prosté, účinné, efektivní.....

    Závěrem k zpětné kompatibilitě. Od zpětné kompatibility očekávám minimálně stejnou kvalitu při hraní hry. BEZPROBLÉMOVOU... ne přes zběsilé emulace atd. USERS FRIENDLY.... pamatuji na chvíle, kdy jsem se v autoexecu hrabal jako šílený, abych urval 512 konvenční paměti...blabla EMS, blabla XMS pro jednu hru, abych pro další všechno prohazoval protože to chtěla úplně naopak atd. Kdo zažil dobu DOSU ví, o čem je řeč. No nic...

     |   |  Odpovědět
    Nóblhóch  |  14. 08. 2004 14:27

    Ano, oba jste téměř sedmdesátiletí borci, kteří začínali s počítadlem okolo roku 47, a roku 64 jste varovali Microsoft před nedostatečným zabezpečením, ale mám-li mluvit za sebe, tak je mi celkem jedno, jestli je někomu v diskuzích 10 nebo 40, dívám se, jak smysluplně píše, popřípadě plácá )

     |   |  Odpovědět
    Andy77  |  14. 08. 2004 16:07

    Naprosto souhlasím, nechápu, proč sem nick MIREK tahá věk....

     |   |  Odpovědět
    xgandalf  |  13. 08. 2004 17:12

    Ještě k té kompatibilitě, sice máš částečně pravdu, ale na druhou stranu je fakt, že lidi, který hrajou tyhle starý hry maj s počítačem a defakto i s DOSem slušný zkušenosti, takže nakonec tu hru většinou spustěj. Jinak jak už bylo řečeno dřív, tak existuje cosi, jako emulátor DOSu pod Windows - je trochu paradox, že všechny tři hry který jsi vyjmenoval, že pod Windows nejdou spustit, jsem spustil pod Windows XP. Ohledně Egyptu a Forbidden City nevím, ale vzhledem k tomu, že mám duální systém, tak bych spustil asi i to.

    P.S. 11th Hour jde spustit taky.. Nedá mi to a rejpnu si...

     |   |  Odpovědět
    mirek  |  13. 08. 2004 17:30

    Pro Tvou informaci Andy je mi 26 let a pocitacu i konzoli mi proslo pod rukama hodne od mych 10 let. S tou kompatibilitou na tom bude PC urcite lip, protoze ve firemnim sektoru si nemuzes dovolit byt nekompatibilni, zatimco u paranu je to v podstate jedno, ti si koupi nove gamesy, novy HW a tech par co budou remcat je mozne ignorovat. Zrovna Sony je spolecnost, ktera kasle na standardy, jde si vlastni cestou a doslova chrli produkty a o nejakou podporu dlouhodobou se nestara. Jsem fakt zvedavej, jestli u Playstationu 4. generace bude mozne hrat hry z te prvni. Spise tipuju, ze ne, ze jim to nebude stat za ten vyvoj. U PC se tohle stat nemuze. Ja treba ve vmware mam nainstalovany starsi winy a vubec nemusim restartovat, proste si to nastavim na tehdejsi PC a no problem. Ted tam treba hraju HOMAM2, kterej pod XP nebezi, ale to je systemem, ne HW platformou. Nyni bezi na PS2 98% her z PS, uvidime ale jak to bude ve treti generaci.
    Co hlavne nechapu, proc je potreba mit konzoli s mnohem vykonnejsim GPU, kdyz v tom mizernym rozliseni na TV to stejne skoro clovek nepozna. Taky se strategiemi je to bida. konzole s monitorem a hrami, ktere ho vyuziji, to by bylo uz o necem jinem.

     |   |  Odpovědět
    Nóblhóch  |  13. 08. 2004 12:40

    Tedy nikoli můj, já jsem svůj zaujatý názor již prezentoval v diskuzi, zda se vyplatí koupit PS2. Získal jsem ale zcela nezaujatý názor:

    Četl jsem si tuhle diskuzi a přišla přítelkyně - navrhla mi (s lehce ironickým zabarvením), že vyhodíme všechny počítače a koupíme PS2 - ještě se mě stihla zeptat, jestli je to na televizi - tak jsem jí řekl, že počítače nevyhodíme, ale tu PS2 bych možná klidně koupil. Byla nadšená a hned se zeptala, jestli se na tom dají hrát strategie (ona vlastně nic jinýho nehraje , no a když jsem jí řekl, že to je na konzolích slabší, tak zcela rezolutně řekla, že to nemá smysl kupovat ))))

    Tak to byl zcela nezaujatej názor, klidně se vsadím, že se ještě nikdy nezapojila do podobné debaty a ani jí nečetla, prostě stála mimo, ale teď Vám to dala.

     |   |  Odpovědět
    N.O.V  |  13. 08. 2004 19:40

    to sou ale kecy, co bys čekal, když nehraje nic jinýho než strategie - kdybych preferoval strategie tak taky nebudu kupovat ps2, ....bóže

     |   |  Odpovědět
    Nóblhóch  |  13. 08. 2004 20:33

    Vtip, ironie, nadsázka, to asi neznáš viď?

     |   |  Odpovědět
    N.O.V  |  13. 08. 2004 22:46

    Ne, vtip, ironie a nadsázka jsou irelevantní, odpor je marný, budete asimilováni

     |   |  Odpovědět
    anachornox  |  13. 08. 2004 01:37

    CUS

    hrál jsem léta na konzoli -- supr nej ... dostal jsem se k PC hraju onlinovku jestli nekdo zrusi pc hry tak uvidi .))  prodavam pc ...  kdyz se rozume uvazuje muze se nakoupit levnej upgrade po delsi dobe  a vse je ok do par tisic  nektery hry na konzole jsou fajn a vyplati se koupit //grr chtel jsem napsat stahnout na PC a vyslehnout na cip//:))   

    personal opinion    jestli se prestane hrat na pC  bude tu hnedle vice volu kteri jen dokazi zmacknout cudl play  ...... preci jen hry jsou prvni vec co maleho fagana dostane k pc.  

    PS: nechtel bych videt jak odporne by doom nebo farcry vypadal na konzolich nehlede na to ze konzole absolutne nezvladaji zanr strategiea kupu dalsich jinak konzole mam rad:))

     |   |  Odpovědět
    Cloud Strife  |  13. 08. 2004 11:15
    Petr Svacina  |  13. 08. 2004 11:41

    Vidim 2 lety konzolovy naskok .... )))

     |   |  Odpovědět
    Uwe Filter  |  13. 08. 2004 12:24

    Resident Evil Remake, ktorý vyšiel pred 2 rokmi : Kolego nema tato hra nahodou prerenderovana pozadi ? pak uz se delaji jen postavicky a priserky a to je dost velka uleva tusim :) Navic v residentu nevidim dynamicke stiny coz je nosna stranka DooM 3 a take nejvetsi zrout vykonu ( take trochu Bumpmapy )

     |   |  Odpovědět
    N.O.V  |  13. 08. 2004 19:37

    když pominu grafiku, tak doom3 používá podobné postupy k navození atmosféry jako úplně první resident evil na staré ps1 - to je ale inovace

     |   |  Odpovědět
    jwj  |  13. 08. 2004 14:55

    Žádné jak by, odkopruj se a zkus si najít screeny z Far Cry připravované pro PS2. Bude to stejně namakané a tobě asi praskne malá hlava vzteky.

     |   |  Odpovědět
    Gogo  |  13. 08. 2004 01:28

    A co mmog hry. Tenhle trh roztl podle me u PC velmi hodne. Pro konzole tech titulu asi zatim moc neni. Me uz offline hry ani nebavej, maximalne D3 kvuli grafice .

     |   |  Odpovědět
    mirek  |  12. 08. 2004 22:08

    Mne teda na konzolich asi nejvic vadi ta TV. Tak nejak mi pripada, ze vetsi vykon CPU a GPU ani neni na TV s mizernou obrazovkou a rozlisenim tak poznat. Zlaty PC s ostrym obrazem na monitoru nebo LCD. Taky mi pripada, ze vetsina her na konzolich si je jaksi podobna jako vejce vejci, jen jina grafika (jsou urcite i vyjimky). Hry na konzolich mi pripadaji tak pro nactilete a nebo pro lidi, co neumi zachazet s pocitacem (tech je v USA hodne!) a pro ne je asi konzole dobre reseni. Pokud ale clovek chce narocnejsi hru a dobrej obraz, je asi pc lepsi volbou. Taky je u PC super zpetna kompatibilita, takze lze hrat i stare hry. Nejsu si zrovna jistej, jestli treba u SONY rekneme az bude nejakej PS4 pujde hrat hry z PS1. Takze pokud mi treba PS1 odejde, muzu vyhodit i hry na ni. U PC neni problem zahrat si i dnes starsi hry, ktere mely vybornou hratelnost. Tot muj nazor, ktery nikomu nevnucuji. Driv jsem mel Amigu, ktera byla super, ale PC tu holt bude vecne, takze nemam strach, ze bude nedostatek her....

     |   |  Odpovědět
    Cloud Strife  |  12. 08. 2004 22:49

    Ty si asi spadol z inej planety.

     |   |  Odpovědět
    mirek  |  12. 08. 2004 23:09

    Tak to si nemyslim. Narocnych her moc na konzolich neni a kdyz uz, tak je to degradovany tim hnusnym obrazem na TV. Je fakt, ze moc neparim, ale kdyz uz, tak chci neco u ceho se dobre delsi dobu bavim. Ja hraju na PC, ale kdyz dojedu k rodicum, mam moznost si neco zaparnout na PS1 nebo 2 a vesmes nuda, po chvili me zacnou bolet oci (bez 100 Hz TV to asi nema cenu)

     |   |  Odpovědět
    Petr Svacina  |  13. 08. 2004 11:34

    Hnusny ? To urcite ....

    Konzole MUSI byt na TV, protoze TV ma kazdy, monitor ne.
    TO je JEDINNY a HLAVNI DUVOD a hnusny ten obraz neni, ono se taky na tu televizi necumi z 20 cm vis, to si musis sednout dal ....

     

     |   |  Odpovědět
    Hyems  |  12. 08. 2004 22:53

    Nedostatek her nebude urcite, ale otazka je, jestli ty hry budou kvalitni. Protoze se zacina rozsirovat navratnost za kvalitu atd.
    Viz Herry Potter 3.....to je opravdova SRACKA, ale je to jedna z nejpordavanejsich her a to kvuli malejm fakanum, to samy kdyz sem na nem byl v kine (boze uz nikdy, priste vazne vyhodim penize z okna, nez ji na brak Herry Potter) vic jak 3/4 salu melo pod 11-12 let. Ale to je trochu off topic.....
    Faktem zustava, ze jestli tohle bude pokracovat,trh bude presicenej Bckovejma FPS, uz ted toho je celkem dost.......

     |   |  Odpovědět
    N.O.V  |  13. 08. 2004 19:31

    ty chodíš na pottera do kina? hahahaha

    ...sorry

     |   |  Odpovědět
    xgandalf  |  13. 08. 2004 00:48

    Ehmm, ono to s tou zpětnou kompatibilitou u PC není až tak žhavý, starý DOS a WIN95 hry na WIN2k a WINXP prostě nespustíš. Samozřejmě, můžeš namítnout, že to je problém softwaru, ale ukaž mi někoho, kdo si bude dneska na 100GB disk dělat partition pro DOS, nemluvě o problémech s drivery. Ale PC má zpětnou kompatibilitu s PS1, nahraješ emulátor a frčíš... Jooo, ať kulky lítaj....

     |   |  Odpovědět
    Gogo  |  13. 08. 2004 01:23

    zagoogluj DOSBOX a pustis plno veci .

     |   |  Odpovědět
    xgandalf  |  13. 08. 2004 16:57

    Dobrá poznámka, ale bohužel....DOSBox samozřejmě znám, používám, ale tak jako tak na něm plno věcí nespustíš (např. Toonstruck) nebo třeba jenom beze zvuku (Under a Killing Moon) nebo se vůbec nedostaneš přes instalaci(Pandora Directive). Ne, že by to nešlo vyřešit, ale za zpětnou kompatibilitu nepovažuju postup, kdy musím otevřít v hex editoru soubor a začít editovat nějaké hodnoty (i takový postupy se ve foru najdou). Samozřejmě, v podstatě spustím na svém PC 95% všech starých her, ale většinu spustím způsobem, kterej je pro průměrného uživatele neproveditelnej.

     |   |  Odpovědět
    Jan Kubeš  |  12. 08. 2004 19:43

    Předesílám, že jsem hráč her na PC a konzoli nemám. Ale pracuju v podeji kde se prodávají i hry na PC/Playstation/XBOX. Her na konzole se prodává víc a víc a bez problémů v cenách okolo 2000 Kč za novinku a 900 Kč za "platinum".

    Otázkou není výkon PC, ale určení "HRA" - tj. většina konzumentů her jsou děti/mládež a většina kupujících jsou rodiče. A rodiče raději koupí konzoli a hry do nich, jelikož se NEMUSÍ STARAT O SLUČITELNOST a funkčnost - a také jim děti nelezou do počítače. Oni vědí, že když je na tom nápis "KONZOLE 2" tak že to do toho půjde a nemusí se ani starat o výběr typu hry/příslušenství - vždy je napsáno od kolika let to je a funguje to.

    Takže - jde o HERNÍ průmysl pro děti a nedospělce. Ten "nese" nejvíc a tam nerozhodují hlasy hráčů, ale především jejich rodičů a peněženek. Tento trend bude pokračovat a nelze se stavět proti platícím klientům - a těmi majitele konzolí jsou.

    Jan Kubeš

     |   |  Odpovědět
    jwj  |  12. 08. 2004 18:49

    Mám 2 PC (jedno je Doom3 playable), PS2 a ZX Spectrum... jsem spokojený... hry kupuju originální, ale vybírám si. Kupuju jen přes internet. Když zjistím, že jsem naletěl, tak mám ze zákona právo do 14 dnů bez udání důvodů zboží vrátit...

    Ještě uvažuju, že bych přikoupil X-BOX. A pak teprve začnu přispívat do flamewarůch.

    P.S. Už šetřím na PS3 a Athlona64+pořádnou novou grafiku.

    Tak a teď pojďte do mně...

     |   |  Odpovědět
    Nóblhóch  |  13. 08. 2004 12:26

    To to můžeš vrátit do čtrnácti dnů i po rozbalení a nainstalování? Já myslel, že u her to bude podobný jako u audia, že to musíš vrátit v originálním neporušeném obalu.

     |   |  Odpovědět
    mara  |  12. 08. 2004 17:30

    no jak sem sledoval ty odvovědi, tak sem se aji někdy zasmál...
    asi nejlepší odpověd v té hadce:
    V pc stačí vymněnit par karet a přetaktovat procesor a mám zas na nějakou chvilu klid....(nějak tak to bylo) kdyžto u PS musím počkat až vydajou nový.... je to pravda... a ta cena?...... no vcětšina časti v pc vám i po upgradu zůstane ale ps musíte zase koupit nové ..... co vyjde levněji? přetaktovat procesor a koupit lepši větrák (nebo vodní chlazení.... při extreme tekutej dusík.... nebo kupovat nový ps za nějakých 8000,12000 tisíc kč..... za 12000 je novej komp a zahraju o hodně lepší hry než na PS
    pokud má konzole nějakou vyhodu tak je to že jsou malý..... a snadno přenositelný..... (mimo gameboy,)...... PSP je taky dobrá věc ale ještě není v prodeji u nás! (myslím) viz. http://ps2.gamespy.com/articles/537/537776p1.html
    možná ten odkaz bude fungovat jen dnes... na gamespy je to jaksi pofiderní.....

     |   |  Odpovědět
    HeavyDan  |  12. 08. 2004 13:12

    Zatím bych si nikdy konzoli nekoupil. Co z toho? Pro konzumenty to dobré být může.. je to jednoduchá krabička na hraní, která má dva dráty a ovladač. Vždy se postupuje stejně, kdežto u PC musí být člověk přeci jen trochu znalejší. Ne moc, ale musí. No a hlavní deviza PC je, že je nejen na hry, ale na další ohromnou hromadu činností. Až to budou konzole také umět (o čemž pochybuji protože pak už by ztratili pricipiální užití) tak si ji klidně koupim. Ceny PC jdou navíc stále níže (výkon/cena) takže pokud to ještě chvíli přežijem, tak si za nějakejch 20 000,- koupíme to co teď za 40 000,- (samo s ohledem na výkon té doby).

    A navíc když jsme u těch her, tak podle mě, i když jsem konzoli nikdy neměl, ale podle toho co vysleduji, si myslím, že na PC jsou hry rozhodně kvalitnější - hratelnější. Na konzolích jsou jen samý vypatlávačky (závody, skákačky, střílečky)

     |   |  Odpovědět
    dr.mbrowszki  |  12. 08. 2004 13:28

    mam stejnej nazor

    stejne si myslim ze se vyroba PC her porad vyplaci, protoze by je jinak nikdo nedelal. pokud ale chcete vyrobit brak/prumernou hru je jiste ze se na PC neproda ani desetina kusu co by se prodala na konzolich. konzum je konzum holt, na PC mame jeste chvili cas nez nas pohlti :))))

     |   |  Odpovědět
    Skye  |  12. 08. 2004 13:45

    Výroba PC her se vyplácí, to ano. Ale výroba her pro konzole se vyplácí víc, viz. článek.

     |   |  Odpovědět
    dr.mbrowszki  |  12. 08. 2004 16:24

    to je samozrejme pravda, a netvrdim opak

     |   |  Odpovědět
    Skye  |  12. 08. 2004 13:44

    Jejda, to jsou mi argumenty: konzoli nemám, ale hry jsou tam určitě horší atd...Tak popořadě: srovnání PC konzole neexistuje. Konzole nemá za úkol nahradit PC, je pouze na hraní her, okrajově na filmy. Konzument konzolí a konzument PC je to samé (překlad slovníku Thesaurus: spotřebitel, zákazník), seš snad v něčem jiným? Kupuješ HW, kupuješ SW - neexistuje rozdíl. Zkrátka a jistě i ty jsi obyčejný konzument. Jinak majitel konzole a počítačová gramotnost se nevylujučjí, nikde sem o tom neslyšel.

     |   |  Odpovědět
    Petr Svacina  |  12. 08. 2004 14:58

    Ja prodavam PC a vsude rikam, ze chcete hrat hry, kupte si konzoli ....

    Ja mam XP3¨200+, 1G RAM + R9700Pro (koupil jsem ten radeon za 6000 kdyz se vyprodavaly) a ted ??? Ble ... Domm 3 mel bezet bozsky, sotva bezi .....

    Za rok budu potrebovat RX800 + 2G RAM......

    Rozhodne 40 FPS mi nestaci ... a 800x600 taky ne ....

     

    To u konzole resit nemusim, staci mi PS2 (pet let zivotnost. min) a mam pokoj, pak muzu mit leta 1G procesor + 256 MB RAM + Matrox a mam PC na vse ....

    Hry na konzole jsou na hovno ? Hmmm

     

    Muj zebricek, nejlepsich her, co jsem kdy videl:

     

    1. Metal Gear Solid

    2. Silent Hill

    3. Secret of the monkey island

    4. Call of Duty

    5 Mafia

     

    Proste tyhle diskuze jsou na nic, a kdyz vidim, ze 70 procent zakazniku neumi na PC zkopirovat crack, tak nevim, kam to vsechno jde .... Ale vim, ze kazdy ma doma TV a kazdy dokaze dat CD do krabicky a nemusi resit HW a hlavne fucking windows ...

     

     

     

     

     |   |  Odpovědět
    dr.mbrowszki  |  12. 08. 2004 16:40

    40 fps ti nestaci (u hry ktera umi max 60 a ma to softwarove omezeny)? ale konzole umej jen 25 fps

    800x600 ti nestaci? ale konzole umej jen 640x480

    si nejak protirecis ne? u konzole ti spatny (vetsinou jeste horsi :)) FPS nevadi? ale u PC ti nestaci 40 ?

    no neni to nadhera, kup si xbox, tam budes mit dooma v 640x480, na 25ti fps a low detail, urcite se ti bude libit.

    ROFL

    v jednom nejmenovanem filmu bych te pozval na veceri... :)))

     

     |   |  Odpovědět
    Hyems  |  12. 08. 2004 17:26

    Ten film sem nevidel, ale bude to nejspis Blbec k veceri co???

    jinak velice dobrej ster.........

    Ja bych asi souhlasil, s titulkem, protoze konzole jsou z velke casti delane na mene znale lidi.....

     |   |  Odpovědět
    Hyems  |  12. 08. 2004 17:29

    oprava souhlasil s titulkem

    kde se tam vzala ta carka

     |   |  Odpovědět
    Lokutus  |  12. 08. 2004 18:26

     Na PS2 nejde Jack&Daxter pod 50 fps, takže plácáš píčoviny!

    Mám PC i PS2 a nikoho neobhajuju, ale nesnáším kydy!

    Některý hry si na PC nezahraješ a naopak...

    ... třeba na PS2 jsou nejlepší horory!

     

    Apropos, jedna otázka pro redaktory doupěte: KDY BUDE RECENZE NA FORBIDDEN SIREN???

     |   |  Odpovědět
    dr.mbrowszki  |  12. 08. 2004 20:47

    50 HZ na TV = 25 snimku za vterinu ktera je vertikalne synchronizovana s GPU (tzn na konzoli nevymacknes nikdy vic nez 25 fps na 50hz TV protoze by zacalo dochazet k tzv. "tearingu" - coz je jev ktery se ukazuje kdyz GPU generuje vice snimku nez je schopen adapter (v tomto pripade obrazovka TV) zobrazit).

    to ze 1Hz se nerovna 1 FPS na TV (jako je to na PC u monitoru) je zpusobeno pulsnimky televizni obrazovky.

    dekuji za pochopeni

    :))))
    jinak mam konzole rad, ale 50 fps opravdu neumi, sorry

     |   |  Odpovědět
    dr.mbrowszki  |  12. 08. 2004 20:56

    jeste podotykam ze to mam odzkouseny a zmereny abyste se mnou o tom nehadali

    pouzite pomucky: PC+TV-OUT, 50Hz TV.
    pouzity soft: FRAPS, nvidia forceware

    pri vertikalni synchronizaci z tehle televize neni technicky mozne dostat vice nez 25 snimku za vterinu.

    konec referatu :))))))))))))
    hehe

     |   |  Odpovědět
    Lokutus  |  12. 08. 2004 21:29

    To jsou kecy. Pleteš si pojmy a dojmy!!!

    A i kdyby, tak existují i 100 Hz TV.

    No nic, spi dál...

     |   |  Odpovědět
    dr.mbrowszki  |  12. 08. 2004 22:03

    to je PRAVDA a FAKT.
    100HZ? televize mozna, ale tvoje ps umi jenom 50/60 HZ
    ne PS2 neumi 50 fps, protoze to TV nemuze zobrazit.
    to neni vec nazoru, to je technickej fakt.

     |   |  Odpovědět
    Petr Svacina  |  13. 08. 2004 16:45

    Jenze konzole nepotrebuje vic jak 25 FPS, ale PC ANO !

     |   |  Odpovědět
    mirek  |  12. 08. 2004 23:46

    No to jsi na omylu, 100 Hz TV funguji tak, ze se snimek uklada do pameti v TV a pak se zobrazi 2x. Ma to tu vyhodu, ze to tolik neblika a obraz je stabilnejsi. Ale ze zdroje obrazu (treba ta PS2) jde furt jen 25 fps (50 pulsnimku). Pokud mi neveris, mrkni se treba na http://www.radiotv.cz/poradna/index.phtml/664, nez tu zacnes hlasat chytrosti, pak vypadas hloupe

     |   |  Odpovědět
    PS2man  |  13. 08. 2004 07:38

    To Mirek:

    Chlape, ty máš mindrák! Onanuj si nad svým PC a neotravuj kecama...

     |   |  Odpovědět
    mirek  |  13. 08. 2004 17:08

    ale nemam, aly ty vypadas ze ho mas. Mne se jen libi, jak tu borecek pise, jak mu vlastne min fps na konzoli staci a jak tech vic fps na jeho kompu mu nestaci. Nema ani paru jak to funguje, ale je hrozne chytrej. Pro nekoho je lepsi PC, jinej da prednost konzoli. Kazdej si muze vybrat nastesti...

     |   |  Odpovědět
    N.O.V  |  13. 08. 2004 19:21

    konzole + 25 fps + TV = plynulý pohyb

    PC + 25 fps + monitor = NEplynulý pohyb

    kapišto

     |   |  Odpovědět
    HeavyDan  |  13. 08. 2004 22:34

    Jj to budem... ty si na konzoli porno nepustíš? :p

     |   |  Odpovědět
    insyder  |  13. 08. 2004 22:51

    Chlapce, cisla su jedna vec a vysledok ina, ja mam ku PS2, 16:9 100hz TV s digital scan (kvoli nepeknemu efektu interlace) a kurva tie hry sa fakt hybu ako po masle. add rozlisenie, to ze TV nema tak presne kockatu mriezku, je to dokonaly antialising. A napr. na PC sa mi viacej paci hra na 800x600 s antialisingom ako 1280x1024 bez neho, je to tak nepekne moc kostrbate. vid Silent Hill 2, na PC tomu chyba ten televizny efekt, na PC je to iba kostrbata sracka, kde si aj tak kazdy pc-ckar vyhuly gamu, ze z ciernej sa stane biela. 80% hier na PS2 ti odpuruca si nastavit jas, aby bol efekt uplne cool.

     |   |  Odpovědět
    N.O.V  |  13. 08. 2004 19:17

    nelze si plést obnovovací frekvenci obrazovky s počtem snímků za sekundu, které kreslí engine hry.

     |   |  Odpovědět
    jwj  |  12. 08. 2004 18:40

    50 (PAL), 60 (NTSC) ne 25 normálně bych nepopichoval, ale tahle flamewar me začíná bavit

     |   |  Odpovědět
    N.O.V  |  12. 08. 2004 21:48

    už zase? tos to minule nepochopil monitor NENÍ televize a televize NENÍ monitor

     |   |  Odpovědět
    dr.mbrowszki  |  12. 08. 2004 22:00

    no to opravdu neni. zapni si PC na TV a zkus si neco zahrat. je to ultra SHIT.

     |   |  Odpovědět
    Ropucha  |  13. 08. 2004 08:10

    Hmmmm ja hraji NFS v rozliseni 1024x768 na projektoru s uhloprickou 5 metru a rozhodne bych to za nejaky 21'' shitozni monitor s rozlisenim 1600x1200 nemenil :)

     |   |  Odpovědět
    dr.mbrowszki  |  12. 08. 2004 22:07

    pokud patris mezi deti ktery veri ze jejich PS2 dela 50fps tak si tomu ver, me je to fuk.

    but - I AM R O T F L

     |   |  Odpovědět
    N.O.V  |  13. 08. 2004 19:07

    ach jo, je jedno že konzole nemůžou dělat víc jak 25 fps (respektive můžou, ale je jim to na nic - kvůli TV), důležitý je výsledek a tím je PLYNULÝ POHYB. (neargumentuj technickými rozdíly důležitý je výsledek). Tolik k tomu že tv není monitor. 

     |   |  Odpovědět
    Majkl  |  13. 08. 2004 22:06

    Přesně tak, vy tu všichni argumentujete čísilky, ale ty přece nikoho nezajímají. I když mi budeš říkat že hry na PS2 mají 10 fps (a ikdyby to byla teoreticky pravda), tak mi to je uprdele, pokud tam bodou hry tak plynulé jak tam jsou. Mě nezajímají čísla, ale výsledek, a to je rozdíl mezi těmi co hrajou na PC proti konzolistům.

     |   |  Odpovědět
    Petr Svacina  |  13. 08. 2004 10:36

    Podivej, si vedle jak jedle, jako vzdy ....

    Nepochopil jsi nic ....

    Tobe na tvem srotu chodi dobre DOOM a Far Cry, ha, ha, to uz jsme slyseli ....
    Mluvim o tom, ze konzole je JASNE dana, strcim a JEDU, VSECHNY HRY JEDOU VSEM
    STEJNE a nemusi resit otazku HW a SW !!!!!!!
    VIM jake ma konzole rozlizeni, FPS, atd, ALE NEMUSI ME TO ZAJIMAT jako u PC, protoze je to delany tak, aby to fungovalo a na TV to bohate staci .... a HRAJU to v MAXIMALNI kvalite....

    To u PC, kdyz chci DNESKA hrat vse 1024x768 v MAX detail, potrebuju min. R9700Pro, pred pul rokem to byl R9500, pred rokem to byl R8500 a za rok to bude X800, sakra to je penez !!!!!!

    Grafika je lepsi a lepsi, ale nejsou hry horsi a horsi ???? Podivej Call of Duty, grafika uzasne rychla i na pomalejsich strojich, ale horsi nez FarCry, ale to VUBEC nevadi, protoze ma tisickrat lepsi hratelnost .....

    Podivej, co se hraje online ??? Call of Duty, a ne Far Cry a ne Doom, na to malokdo ma HW ....
    Ty mas GF3 a budes mi zase tvrdit, jak ti to bezi (ha, ha) TO jak TO bezi TOBE, je ME uplne jasne .... ))) Vidim to dnes a denne a nema VUBEC cenu se o tom bavit ...

    Tohle vse jsou jen problemy a penize ktere me zacinaji nudit, ale PS2 mi pet let vydrzi BEZ investice a mam klid, jen by cechacek musel kupovat hry, coz ??? )

    A na online hrani mi staci "stary komp", protoze vsechny ty hry jsou vetsinou nenarocne: UT, Quake, Call of Duty, Half-life, atd .....

    Treba uz jsi to pochopil ....

     

     

     |   |  Odpovědět
    mirek  |  12. 08. 2004 23:40

    No na TV neudelas vic jak 25 snimku (50 pulsnimku) za sekundu. Taky TV ma jen 625 radku, takze je mi divne, ze u konzole Ti to staci a na PC ne Ja si myslim, ze urcite spouste jednoduchych lidi vyhovuji jednoduche hry na konzolich. To mas stejne treba jako s hudbou, tech nejvetsich shitu se proda nejvic, lidi stejne nemaji hudebni sluch a koupi si i hrozny CD .... Konzole maji snad jen jednu velkou prednost, ze se daji sbalit a odnest ke kamaradovi. Jinak Windows je uz pomerne vyzralej system (Win2k a WinXP), ja jsem je taky nemel rad drive, ale ted musim uznat, ze jsou dobry. Jestli jsi takovej lama, ze Ti to pada a na Tve konfiguraci Ti nejedou hry, tak se nedivim ze je pro Tebe lepsi konzole...

     |   |  Odpovědět
    Petr Svacina  |  13. 08. 2004 11:28

    Hmm, tys taky nepochopil ....

    Jak muzes srovnavat konzoli+TV a monitor+PC ???? Ach ...

    Dam priklad Goblins jsou v 320x240 a na Atari na TV vypadaji SUPROVE,
    na 486 + monitor vypadaji na zbliti ...

    TV+konzole STACI na pekny obraz, monitor + 640x480 + PC NESTACI na pekny obraz ....
    O tom jsem hlavne mluvil, dale servisem PC se zivim, neboj me vse funguje i Linux, nebot Win nepouzivam, ale ja mluvil o zakaznikach, ti obcas maji problemy s PC+hry,  ktere jsou nad jejich schopnosti .....

    Coz by se jim u konzole BTW nestalo .... )

     

    PS1 hry jsou i dneska graficky hezke (Silenh hiil, medievil, atd,) ale pod EPSXe na monitoru na PC, vypadaji strasne, proste prave v tom "je vyhoda" TV ...

     |   |  Odpovědět
    mirek  |  14. 08. 2004 00:04

    Co se tyce obrazu, tak TV to mazne jako prase, proto nevidis hrany. Kvuli tomu musi byt vsechny napisy vetsi, aby to bylo mozny vubec rozeznat. Detaily jsou v trapu. 640x480 na PC bude zcela urcite kostrbaty, prave kvuli kvalitni zobrazovaci jednotce, ale v tomhle rozliseni uz dnes snad nikdo nic nehraje, nebo jo? Na PC ve vetsim rozliseni jsou pekneji prokreslene detaily, pismo je ostre a vleze se tam hodne informaci. Pokud si zapnes vyhlazovani, tak to ani neni kostrbaty (navic ja mam treba ma sve iiyame jeste OPQ, kdy po zapnuti se to priblizi vlastnostma TV, ale na hry to nepouzivam, jen na video). To omezeni TV (rozmazani, mizerne rozliseni) je prave to, co mi na konzolich vadi. Pokud by mely vystup na monitor a byly podporovany vetsi rozliseni, tak uz by mi konzole nevadila. Ikdyz ja osobne bych stejne zustal na PC, protoze na nem i pracuji. Jinak souhlasim, ze pro lamky je konzole idealni, bude jim to fungovat a navic vetsina techhle lamek je nenarocnych, takze jim to ani nevadi.

     |   |  Odpovědět
    mirek  |  12. 08. 2004 23:26

    Naprostej souhlas, sam jsem se to snazil lehceji rict v dalsim prispevku

     |   |  Odpovědět
    Majkl  |  13. 08. 2004 21:55

    ad "Na konzolích jsou jen samý vypatlávačky (závody, skákačky, střílečky)": typická reakce na hry na konzole od člověk, který je nikdy nehrál, a viděl možná jen pár obrázků

     |   |  Odpovědět
    HeavyDan  |  13. 08. 2004 22:38

    ano to nepopírám.. na konzoli jsem hrál jednou u kámoše .. (teda kdysi jsem měl doma nějaký 8bity) .. a měl nějaký závody a pak už nevim co.. ale z toho co čtu na netu a v časopisech se mi zdá, že na konzolích není tolik her, které preferuji na PC

     |   |  Odpovědět
    Majkl  |  14. 08. 2004 10:25

    A vtom to je, pokud preferuješ určité hry (strategie, simulátory,atd...) tak je pro tebe nejlepší volbou PC, pokud preferuješ plošinovky, survival horroy, 3D akční adventury,atd... je pro tebe nejlepší volblu konzole. Ale to neznemená. že na konzole jsou jen samé blbosti (ani naopak), prostš každý hraje žánr, který ho baví.

     |   |  Odpovědět
    Internetworky  |  12. 08. 2004 13:09

    Ja na svuj nazor prisel trochu jinak (?).

    Muj prvni pocitac bylo Atari 800 (myslim), pak to bylo 486DX2, na tom jsem si zahral i Wolfensteina, to byla krutost . Pak Cyrrix (ano, ta sracka) 200 - Carmageddon. Tehdy, kdyz byl na trhu system Win95 byla stabilita asi jako v lavoru ve vracecce pod jezem. Grafika taky nic moc.
    Pak mi ale mati koupila PSX. To byla ZMENA. Tekken 3, Final Fantasy VIII, Metal Gear Solid a rada dalsich - playstation me proste a normalne dostal. Pak me bylo koupeno PS2 (hned na zacatku, kdy stalo dvojnasobek prumerne mzdy ), zmena? Ano. Graficka. A co hratelnost? Hezky cesky na hovno. Jedina hra na PS2 me nechytla tak jako treba i ta nejstrasnejsi shitovka na PSX.
    Pak se ale stal poradnej boom. Pentium 4 2AGHz. Stacilo pet minut a pochopil jsem, ze cesta skrz konzole nevede. Grafika - 2x lepsi nez na PS2, hratelnost - ale lidi, opravdu je PC na hrani?? Jeste porad dobre, ale potom - stale pripojeni k netu.
    Na PC se clovek muze divat na filmy(AVI), poslouchat hudbu, upravovat fotky a nasledne si je tisknout, na pc muze tvorit hudbu, pres pc telefonovat, bavit se s miliony lidi, dovidat se nove a nove informace...

    Boze, zni to naivne a debilne...

    Kdyz se rychlosti a vykony PC zrychlily natolik, ze se na nem da delat tolik veci, tak konzole ztraci a to dost rapidne.

    Jeste vytahnu - nezalezi na grafice, ale na hratelnosti a napadu. Klidne bych si jeste PSX obcas zaparil, jen kdyby byl vydanej velikan typu Resident Evil:DC nebo Final Fantasy VIII

    PC RULEZZ

     |   |  Odpovědět
    Skye  |  12. 08. 2004 13:38

    Možná sis trochu spletl článek. Tady se nesrovnávají možnosti PC a PS2 a argumenty, že na PC můžeš stahovat filmy a vypalovat hudbu jdou stranou. Když budu chtít dělat vše co popisuješ, tak si logicky nekoupím Playstation, ale PC (či Apple). Článek je o tom, že trh s PC hry několik let setrvale klesá a oproti konzolím je cca. 3x menší.

     |   |  Odpovědět
    Hyems  |  12. 08. 2004 12:11

    Uz se mi zda, ze nektri lide tady jsou zaslepeni nebo co a to piratstvim SW. Njn kradez, sme zlodeji a lumpove a meli bysme jit sedet, aby chudacci, kteri si to kupuji byi v pravu. Ono kradez, ale kradez v jakem smyslu. Kradez podle autorskych zakonu nebo, vase oblibena, kradez moralni??? Podle me je kradez, kdyz za STUPIDITU HErry Potter: Vezen z Azkabanu chteji 1400 KC, je to uplny brak, odflaknute a nezabavne. Chtit za tohle 1400 KC je kradez, ale je to v mezich NASICH zakonu, takze co je skutecna kradez, by se dalo hodne dlouho polemizovat.
    Dale si nekteri neuvedomuji, ze bez piratskeho SW, by se hry NIDKY nerozsirili jako ted. Nekdo to stahne, zahraje doporuci jinemu a koupi si to oba dva, pritom kdyz chytnete blbou recenzi na hru, kterou ste si koupili a na konec vas nebavi, vyhodili ste penize.
    Oni to ty vydavatelske firmy nikdy nepriznaji, ze vdeci za rozsirenost SW piratstvi. Ano okradaji je o zisky, ale kdyz ta hra ma PORADNY a zabavny multiplayer, tak si to lidi koupi. Ale take jim pirati vysokou mirou delaji reklamu atd.
    Co si myslite, ze kdyz unikne nejaka BETA???Treba Beta doom 3???To z vas nikoho nenapadlo, ze by to iD chtelo??? Aby nad tim vsichni kroutili hlavou a slintali, aby si to potom mohli hura koupit???Nikoho to nenapadlo?? Vzdyt to je tak pruhledny......
    Tvrdohlavost a slepost nekterych jedincu, co tady porad krici, JA sem ten slucnacek a oni sou ZLI typove, kteri okradaji nas a vydavatele.

     |   |  Odpovědět
    Nóblhóch  |  12. 08. 2004 17:56

    Od toho zjistit jaká to hra je a jestli stojí za to jí koupit jsou recenze z různých zdrojů a ve většině případů demo - to by ti mělo stačit k rozhodnutí ( je to lepší než třeba u knih)- viděl jsi někde oslavné recenze na harryho, hrál jsi demo? líbilo se ti to? koupil bys to? Nutil tě k tomu někdo? Myslím, že ne.

    A pokud se týká toho, co si o tobě myslím, tak ses trefil, jseš zlej typ, kterej krade.

     |   |  Odpovědět
    xgandalf  |  13. 08. 2004 00:37

    Tak tak hloupej názor jsem dlouho nečetl

    Morální krádež, krádež podle autorských zákonů a podobný blbosti? Co to proboha žvatláš, píšeš tady, že Harryho chtěj 1400 Kč, ale kdo tě nutí, aby sis ho koupil? Jistěže to je v mezích zákonů, stejně jako je v mezích zákonů nabízet ho na PS2 za 1700 Kč, což už evidentně za krádež nepovažuješ..A to , že novej Harry Potter jako kniha stál okolo 400Kč, ti taky vadí? Tvoje argumentace "Nekdo to stahne, zahraje doporuci jinemu a koupi si to oba dva, pritom kdyz chytnete blbou recenzi na hru, kterou ste si koupili a na konec vas nebavi, vyhodili ste penize." je spíše z rámce science fiction, než reality. Kolik z těch lidí, který si hru stáhnou, si jí taky koupí? Mimochodem, tady mi přijde, že přistupuješ ke koupi produktu za cca 1000 Kč asi jako k nákupu pečiva v supermarketu. Nevím jak pro tebe, ale pro mě je litr docela dost, takže než si něco koupím, tak si o tom vyhledám dostatek relevantních informací. (a rozhodně tím nemyslím jednu nepovedenou recenzi). Na rovinu je to hodně dlouho, co jsem se ustřelil a koupil hru, která mě nebavila..


    Ad Doom 3 - Doom 3 je momentálně jasným hitem na P2P sítích - jestli si to všichni ty lidi, který to stahujou, taky koupěj, tak sním svoje boty..

     |   |  Odpovědět
    Lokutus  |  12. 08. 2004 11:39

    Až příjdou nexgen konzole, tak bude ještě hůř !

     |   |  Odpovědět
    Tomáš Opatřil  |  12. 08. 2004 11:14

    Počet uživatelů se bude u konzolí zvětšovat. Vyjímkou zůstanou lidé, kteří chtějí hrát hry typu FPS. Páč jak to chcete hrát bez myši ? To by vás každej matlák rozstřílel na s****u dřív než řekneš "miluju svůj PS 2."

     |   |  Odpovědět
    frantisek blabol  |  12. 08. 2004 10:30

    podle me lidi co hraji na PC je porad stejne (mozna i vic nez treba pred tremi lety - staci se podivat kolik decek po svete hraje CSko :))), nikdo si asi nevsim ze se herni trh trochu rozviji, a hry hraje plno lidi kteri o nich predtim ani nevedeli, samozrejme je to dano jednoduche pristupnosti konzoli ktere se o tento boom zaslouzili. ale na PC vychazi porad lepsi a lepsi hry takze bych se nejakyho velkyho upadku opravdu nebal, to ze ztraci procentuelne podil na trhu jeste neni zadna katastrofa, protoze herni trh se (zatim) porad zvetsuje, takze je to i logicky. ale co ja tady placam, pan hlavenka pise svoje clanky stejne jen proto aby se strhla diskuze a navstevnost .... nuda no

     |   |  Odpovědět
    Skye  |  12. 08. 2004 10:47

    PC trh se zmenšuje (viz výše), "podle tebe" sice možná ne, ale nevidím, žádný argument (kromě "kolik děcek" hraje CS). Jinak otázka spíš zní tak, kolik her se prodá na PC a kolik na konzole. Warez se do toho nezapočítává. A fakta, opakuji FAKTA (ne "kolik děcek hraje CS") mluví o tom, že her na PC se prodává čím dál tím méně.

     |   |  Odpovědět
    Aleš  |  12. 08. 2004 11:13

    To je trošku dětinský názor. Je jasné že fakta jsou že her na PC se prodává míň ale taky proč? Na PC se to dá za 6 hodin stáhnout, ale pokud chceš hru na PSX tak si jí prostě MUSÍŠ koupit. Kdyby hry na PC byly tak těžko kopírovatelné jak na PSX tak her na PC bude víc. Proč si to myslím? Vezmi si cenu dnešních her. Kolem 1000,- i relativně nová hra. Doom 3 dnes za 1439 (mám to vlevo nahoře jako reklamu na Doupě.cz ) ale za nějaký čas bude akce za 1000,- kde se udrží. A teď cenu PSX titulů. 1799,- průměrná cena. Takže sečteno podtrženo kdyby se hry nedaly vůbec kopírovat nebo by to bylo složité jak na PSX (že příjdeš o záruku a to se taky mnohým nelíbí) ale kdyby to prostě tak bylo tak si myslím že rozumný člověk si koupí raději hru na PC za 1000,- než hru na PSX za 1799,-. A těch 800,- co ušetří si může schovat na další hru...

     |   |  Odpovědět
    Skye  |  12. 08. 2004 11:41

    Aleši, dětinský názor je spíše ten tvůj - jen samá kdyby. Tady se bavím o konkrétních číslech. Teorie o tom, jaké by to bylo, kdyby se nekopírovalo atd. nikoho nezajímají: jediným jasným argumentem a jedinou vypovídající hodnotou je TRH, suchá čísla s obchodními výsledky.

    P.S.: Hry na PSX jsou také v akci a také se dají koupit za 1000,- Kč, Driver3 se dal také nový koupit za 1499,-.
    P.P.S: je naprosto logické a z obchodního hlediska až triviálně jasné, že jesltiže je po konzolových hrách větší poptávka (skoro 3x), tak nepůjdou distributoři s cenou dolů.

     |   |  Odpovědět
    Nóblhóch  |  12. 08. 2004 12:04

    Ano, máš pravdu jde o trh.

    P.S. :Ano, hry na PS se dají koupit za 1000 - na PC se ale dají koupit i za 200 - novinky u PC prostě stojí kolem 1000 (s výkyvem na obě strany) a u PS 1600 (s výkyvem na obě strany) - pokud kupuješ tak deset her ročně, je to sakra rozdíl.

    P.P.S. - jde také o konkurenční boj u jednotlivých konzolí - tak triviálně jasné to tedy není (vezmi si cenu konzolí v posledních letech). Ovšem čím větší konkurence, tím je na tom spotřebitel lépe - a za konkurenci považuji i PC hry - pokud vymizí (a já doufám, že se tak nestane), bude to velká smůla pro všechny hráče - i pro ty pouze konzolové.

     |   |  Odpovědět
    Skye  |  12. 08. 2004 13:49

    Jasně, že konkurence je přínosná věc. Otázkou ale je, jakou právě budou PC hry konkurencí, když ztrácejí pozici. Jestli si výrobci neřeknou "Aha, tak na PC se prodají hry za 1,2mld. a na konzole za 3,5mld. Nepudeme teda primárně vyvjíjet pro konzole?".

     |   |  Odpovědět
    dr.mbrowszki  |  12. 08. 2004 16:32

    no jde jeste o jeden faktor, naklady a narocnost na vyrobu PS2 hry jsou o hodne vetsi

    napr: koupit unreal engine licenci (350k $), Uscript zvladne kazdej Ckar, Maya je zaklad 3d modelingu a jde bez problemu importovat do UE, a pak nejakej ten scenar a marketing a testing atd. a mas PC hru na unreal enginu (Splinter Cell, Deus Ex2, Thief III, XIII napriklad). udelat hru na PS2 je podle me o hodne narocnejsi a drazsi.

    (samozrejme jsem to dost zjednodusil ale v podstate je to tak)

     |   |  Odpovědět
    Kei  |  13. 08. 2004 22:13

    hmm ja si na PS2 hry tiez stahujem  

     |   |  Odpovědět
    dr.mbrowszki  |  12. 08. 2004 13:14

    PC trh se zmensuje, komunita a pocet lidi hrajicich na PC nikoliv.

    procenta z prodeje se zmensuji rekl bych umerne s rozsirenim rychleho internetu (ve vychodni evrope to plati dvojnasob :)))

    myslim ze brzo by mel nekdo prijit s necim aby se zabranilo warezu, pak se budou mozna vsichni divit jak se na PC zacnou kupovat hry :))) hehe

     |   |  Odpovědět
    Manfréd Kokot  |  12. 08. 2004 10:48

    dobry nazor, nicmene vice lidi si kupuje konzole z toho duvodu, ze jsou levnejsi PC a pokud chces jen hrat, pc je zbytecne. Ale co ja tady placam, Frantisek Blabol pise svoje prispevky stejne jen proto aby se strhla diskuze a navstevnost .... nuda no

     |   |  Odpovědět
    dr.mbrowszki  |  12. 08. 2004 13:19

    pokud chci jen hrat, tak PC ma opravdu porad dost originalnich titulu, nemluve o online hrani. a nektery nejvetsi pecky z konzoli se stejne predelavaj na PC (MGS, SH, GTA) a to jeste vypadaj nesrovnatelne lip. takze PC na hry rozhodne neni zbytecne a je na nej opravdu spousta super her.

     |   |  Odpovědět
    frantisek blabol  |  12. 08. 2004 10:18

    jako nechapu smysl tohoto stupidniho clanku, to ze se PC hry neprodavaj vi kazdej uz asi par let

    PC za 50 000 ?? uplna zbytecnost a srovnavat PC za 50k s konzolemi ktere maji vykonost PC za ani ne 10k je opravdu velka pitomost (viz specifikace xboxu=lol). obcas se na doupeti objevi opravdovy SKVOST.

    na to abyste si zahrali nejnovejsi hry vam bohate staci PC do 20k, staci se podivat do jakyhokoliv ceniku nejakyho velkoobchodu.

    tak napr:
    AMD athlon 2500+ (vsichni vime ze lze dat az na 3200+ :))) -  3026,-
    DDR 512 400mhz - 2488,-
    Abit NF7 nForce2 - 2460,-
    Inno3D GeForce 5700 128mb - 3970,-
    HDD Maxtor DiamondMax Plus9 80GB - 1981,-
    Sound Blaster Audigy ES - 1347,-
    Plextor 116A DVDROM - 1095
    --------------------------
                         18348,-  vc.DPH

    na tomhle si opravdu naprosto v pohode zahrajete vsechny hry (samozrejme nepocitam lidi co musi
    hrat 1600x1200 16xAF 4xAA, tem to asi stacit nebude, ale tyhle funkce soucasne konzole ani neumi :)))
    Nepocitam monitor, ke konzolim nikdo TV taky evidentne nepripocitava.

    porovnejte nekdo prosim kvalitu doom3 na tehle sestave VS. xbox. :)) bude to sranda


     

     |   |  Odpovědět
    Skye  |  12. 08. 2004 10:30

    A je Doom na XBOX? Nebo je ZOE2 na PC? http://www.doupe.cz/Konzole/Ar.asp?ARI=106599&CAI=2132&EXPS=%22ZOE2%2A%22

     |   |  Odpovědět
    frantisek blabol  |  12. 08. 2004 10:38

    ano doom3 se chysta na xbox

     

     |   |  Odpovědět
    Zvire  |  12. 08. 2004 11:24

    Můžu se zeptat co je na tom pixelovém anime tak fantastického? Docela nedávno jsem hrál podobnou hru na PC. Teď si ani za boha nevzpomenu, jak se jmenovala, ale protože to byl bundle ke gr. kartě, tak to byl nějaký starý neprodejný šmejd. Tuším že se to jmenovalo Slave Zero, ale nevím, jestli je topravda. Když jsem pozapínal všechno co se dalo a rozlišení dal na max, tak hra běžela velmi plynule a vypadal mnohem líp, jak tohle přeefektované anime. Já osobně hraju hry kvůli zábavě a ne proto, abych neustále hledal nepřítele kdesi v efekty přeplněné obrazovce. Proto asi provozuji většinu času letecké simulátory. :0)

    Jinak anime mám slabých 160 GB. Je to můj oblíbený "žánr". :0)

     |   |  Odpovědět
    Manfréd Kokot  |  12. 08. 2004 10:45

    Při vší úctě, tohle je do nebe volající blábol!

     |   |  Odpovědět
    BAT  |  12. 08. 2004 10:47

    souhlasim s cenou sestavy i parametry, klidne odectu i audigy a jisteze muzu koupit i levnejsi asus nforce2  atd..(sam mam o neco lepsi pc)
    JENZE xbox stoji 6000kc coz je stale 3x MENE nez cena one sestavy!!!!  a nevime jak bude vypadat. ale jelikoz vim jak vypada doom na pc sestave s GF2 (xbox ma GF3) a tedy rekneme srovnatelne, tak se nebojim ze by si to ty lidi u normalni TV s uhloprickou 72cm neuzili mozna jeste vic nez ja na PC - tedy kdyz budou mit mys
    Sam mam k pc ps2, protoze na pc NEJSOU SCHOPNI UDELAT ZADNOU PORADNOU BOJOVKU (soul calibur2, tekken a X dalsich) a ZADNOU PORADNOU PLOSINOVKU (ratchet and clank atd) Takze chapu ze lidi chteji konzole (vlastne i auta tam jsou lepsi
    No a samozrejme je tu jeste vec multiplayeru-presneji PARTY multiplayeru. Klasicka vec ZDLOUHAVEHO TAHANI PC na jedno misto, rel.dlouhe gablovani a nastavovani... Jo mozna JEDNOU az budou mit vsichni highend notebooky s wifi tak to bude (aspon trochu jine) Tahle neni nic jedndussiho vzit ps2 a popr eyetoy (samozrejme bojovku a auta) a party jak z us filmu ..
    A pravda to ze programatori nejsou nuceni setrit vykonem PC me taky dost sere!!! To co udelaji na PS2 s 32mb ram tak nad tim jde hlava kolem.. k cemu mam pak v pc 1gb ram (vlastne skoro cena ps2) tak to nevim a divim se ze ten posl NFS je hratelnej stejne a bavim se taky stejne - tedy opet pravda, 72cm tv a fajn kreslo je mozna i lepsi ..
    Btw na zapade je normalni prece mit pc i konzoly takze co

     |   |  Odpovědět
    ISM  |  12. 08. 2004 13:18

    Jsi v*l

    Myslis ze ma PS2 32 MB DRAM, nebo DDRII SDRAM?? Boze!!! Hry na PS2 se neinstaluji jestli sis toho jeste nevsim´, navic pracuje na 128b architekture, takze jsou prenosy do pameti rychle (ne rychlejsi nez na PC, ted uz ne, ale kdyz PS2 vyslo, PC tak rychle nebylo) a ta neni zase tolik potreba.

     |   |  Odpovědět
    petr  |  13. 08. 2004 15:07

    A CO JSI LAMO CHTEL TIM RICT ?! to je jako omluva ze kdyz se hry na pc instaluji ze musi mit vetsi RAM ?!!! sakra cos vlastne chtel rict ?! melo to neco spolecneho s bojem konzole vs pc ?!

     |   |  Odpovědět
    Kei  |  13. 08. 2004 22:15

    PS2 ma 32MB RDRAM

     |   |  Odpovědět
    frank  |  12. 08. 2004 16:34

    Stupido jsi ty. A co monitor? Kvalitní 19" ti dá prodejce zdarma? A co periferie - joystick, volant, to co potřebuješ k hraní? Jestli chceš opravdu pořádnou mašinu např. na současný DOOM3, tak se o moc levnějš nedostaneš

     |   |  Odpovědět
    Aleš  |  12. 08. 2004 09:54

    Já si myslím že to s tím vyrovnáváním konzolí a počítačů nebude tak žhavé. Musíte si uvědomit že na konzole se v drtivé většině kupují originální hry protože vypálené tam moc nefungují nebo to je při nejmenším hodně složité a tak je jasné že na konzolích bude "oficální" prodejnost vyšší než na počítačích kde se soft krade každý den. Kdyby někdo udělal průzkum nelegálně používaných programů na počítači a programů na konzolích tak by se konzole strachy krčila v rožku. A taky jde o to že PS2 byl možná ve svém uvedení srovnatelný s počítačem ale doslova během pár měsící byl opět rozcupován počítači. Podle mě počítač má jasnou budoucnost. Je lehčí si domů koupit hodně nabušený počítač (dnes už jsou ceny přijatelné takže do těch 30000 s monitorem bezproblémů) nebo dát 10000 za konzoly + X tisíc za hry, kde můžete hrát jenom ty hry a nic jiného oproti počítači kde můžete takřka všechno internetem počínaje a hrami konče? Hry na PC budou vždy lepší a kdo říká že né tak ať mě ukáže hru podobnou Doomu 3 apod. Nemyslím teď Silent Hill nebo Resident Evil u těch her se snad ani nedá bát a navíc ta grafika vám na strachu moc nepřidá, ale myslím opravdu horor ...

    "Rozdíl je už prakticky řádový, 50 000-60 000 Kč za špičkové herní PC proti 6000-8000 za Xbox nebo PlayStation 2, a do budoucna se zřejmě zachová." Tento argument se mě zdá hodně nadsazený. Jak jsem výše řekl tak špičkové PC se dá v pohodě pořídit do 30000 či max. 35000,- samozdřejmě když si nekoupíte žhavé novinky P4 a 21" LCD Displeje ...  Jenže také hlavní výhoda je v tom že za 30000,- dostanu počítač který mě vydrží dlouho a hlavně dostanu ZÁKLAD na budoucí rozšíření kde třeba za tři roky brutálně zvednu výkon třeba grafickou jenom za 7000,- místo abych si koupil novou konzoly za 8000,-. Takže je nutné si uvědomit že pořizovací cena je jasně ku prospěchu konzole, ale udržet pak výkon je naopak jasně ku počítači kde stačí vyměnit i jednu součástku, přetaktovat CPU a mám opět brutální výkon za cenu konzole. Ale je to každého rozhodnutí. Já měl konzole dvě. PS1 a PS2 ale vždy mě po čase přestaly bavit a já byl rád že jsem je mohl "střelit" za slušný prachy pryč a raději si koupil PC. Ale jak říká titulek je to Můj názor

     |   |  Odpovědět
    Zvire  |  12. 08. 2004 10:05

    Mno.. já bych do té ceny konzole ještě radši připočítal cenu televize, protože hrát něco na nějaké staré šunce, na to mám svoje očička rád. To chce aspoň 100 Hz a pořádnou úhlopříčku. A to se pak konzole prodraží. Taková televize stojí to samý, co napšlapané PC. :0)) Ale asi nejvíc dělá cena her. Jenže to, že se hry kradou a nekupují PCčka a vývoj her pro PC taky pohřbívá. TAkže si za to v podstatě můžeme sami.

     |   |  Odpovědět
    Nóblhóch  |  12. 08. 2004 10:06

    Ano, máš pravdu o hraní na PC a konzolích v prvním odstavci - co sis ale asi neuvědomil je to, že vývoj nových her nezávisí na jejich hranosti, ale prodejnosti. Takže všichni, kteří hry hrají a nekupují (prosím, je to jejich věc, že kradou - a pochopitelně z druhé strany také věc vývojářů, vydavatelů a distributorů), musí počítat s tím, že až si budou stěžovat na to, že vývoj se přesouvá ke konzolím a nové hry na PC vznikají čím dál méně, vysměju se jim do očí. Pokud budu v té smutné době schopen se smát ((

    Jinak 50 000 - 60 000 za PC bych taky trochu snížil.

     |   |  Odpovědět
    Aleš  |  12. 08. 2004 10:48

    Souhlasím že si za to PCčkáři můžou sami. Já osobně teda hry kupuji a veškerý software. Pro mě to je úplně to samé jako kdybych šel do obchodu a odešel bez placení. To že to na počítači jde tak lehce není ospravedlňující. Ano ta cena 50000,- je docela hodně a autor recenze naopak ubral konzolím. Měl jsem to na mysli napsat hned v tom prvním příspěvku ale zapoměl jsem že ke konzoly musíš dokoupit televizu se 100Hz (10000,-) repráčky (min. 5000,-) a to už je 23000,- a počítač seženeš za 30000,- a počítač za 30000,- je mnohem lepší než PS2 nebo X-Box za 23000.

     |   |  Odpovědět
    xgandalf  |  12. 08. 2004 12:41

    Ne že by hry na konzole nešly kopírovat, ale je fakt, že průměrná úroveň znalostí hráčů na konzole o podobných věcech je podstatně nižší.. Jinak o nějakou budoucnost PC bych se moc neobával, v některých ohledech konzole dost zaostávaj. A pak, v podstatě jediný, co se konzole skoro po celou dobu svý životnosti snažej, je dohnat PC, který je už zase někde vepředu o krok dál(hardwarově). Nemluvě o tom, že vývoj hardwaru probíhá převážně na PC, takže by mě zajímalo, jak daleko by se nový konzole dostali, nebýt tohodle vývoje.

    Jenom pro srovnání, je zajímavý, že zisky z her klesají a tržby NVidie a Ati stoupají - by mě zajímalo, jestli si lidi kupujou ty grafiky na Word?

     |   |  Odpovědět
    Skye  |  12. 08. 2004 13:00

    1) současný PS2 má např. 128bit RISC procesor (PC nově 64bit), teor. výkon přes 6 GFLOPS. Příští PS3 a XBOX2 budou obsahovat procesory Cell resp. IBM G5 o jejichž výkonech se PC ještě ani nezdá.
    2) vývoj hw probíhá na PC? A jak to souvisí s konzolema? Jsou snad konzole na práci?!?

     |   |  Odpovědět
    xgandalf  |  12. 08. 2004 23:45

    1. K současnému PS2 - bohužel, v dalších parametrech hrubě zaostává, což jeho výkon dost snižuje - další záležitostí potom samozřejmě je, že se programátoři musí snažit využívat hardware na plnou kapacitu, což bohužel u PC nehrozí. Co se týče další generace konzolí, tak sice nedokážu odhadnout, jak na tom budou s výkonem, ale řekl bych, že je zase PC časem předběhne. (mimochodem, sice nejsem na tuhle kategorii super odborník, ale asi se shodnem v tom, že jenom procesor PC resp. konzoli nedělá)

    2. Tady jsem spíš chtěl naznačit, že vývoj hw probíhá převážně pro PC, čehož ale využívají i konzole..Hypoteticky si představ, že by se vývoj pro PC úplně zastavil. Co by to asi udělalo s vývojem a hardwarem konzolí je asi ve hvězdách, ale viděl bych to spíš černě. Neměl jsem v úmyslu nějak směšovat konzole a PC..

     |   |  Odpovědět
    Skye  |  13. 08. 2004 08:43

    1) Je možné, že PC časem PS2 předběhne, ale nebude to mít lehké - náskok konzolí bude zprvu značný. Navíc díky totální rozdílnosti architektur není dost dobře poměřitelné, co je a co není technologicky vyspělejší.
    2) HW Playstationu nemá s PC absolutně nic společného (byť jednu komponentu), takže v tomto ohledu tu nevidím s PC žádnou podobnost. U X-Boxu je to jiné, to ano.

     |   |  Odpovědět
    Skye  |  12. 08. 2004 10:26

    1) argumentovat počtem nelegálních kopií je přeci nesmysl. Cílem prodejce je naopak jejich co nejmenší počet. Co je mi jako výrobci SW platné, že na PC putuje několik milionů nelegálních kopií mého SW?
    2) PS2 je (pokud vím) např. v datové propustnosti stále před PC, spousta her (Zone of Enders) vypadá opravdu výborně. Navíc, jak je možné srovnávat platformu PC a PS2, když se jedná o uplně jiný druh HW (PS - technolige RISC atd.)
    3) životnost konzole je v letech, životnost grafické karty v měsících. Když se budu držet vašeho názoru, tak před třemi lety byl slušný standart PC 1GHz Pentium. Když ho dnes doplníte o graficko kartu za 7tis, tak výkon počítače nezvednete, protože karta se bude v takové sestavě nudit.
    4) co je brutální výkon PC? Start operačního systému, antiviru, firewallu a jiných utilit za dvě minuty?
    5) Doom3...co KillZone? Nebo je na PC Gran Turismo? Či Final Fantasy?

     |   |  Odpovědět
    frantisek blabol  |  12. 08. 2004 10:36

    jakou datovou propustnost mas na mysli?

    KILLZONE? LOL to myslis tu hru na PS2 co ma grafiku prvniho Unreala? :))

    zivotnost graficke karty je v mesicich? ja mam tu svou uz skoro 3 roky a ted na ni hraji dooma3

    vis toho opravdu malo, jen se tesim az nas navstivi odbornik joe :))

     |   |  Odpovědět
    Skye  |  12. 08. 2004 10:52

    http://images.google.com -KillZone. Víc nemám co dodat. Tečka.

     |   |  Odpovědět
    Zvire  |  12. 08. 2004 11:12

    Jo to není. Grafika je otřesná. Teď jde ještě o to, jestli myslíš tu hru a nebo to anime. :0)))

     |   |  Odpovědět
    dr.mbrowszki  |  12. 08. 2004 13:04

    hmm tak sem si to nasel, je to otresny, vypada to jako nejakej amaterskej mod do UT.

     |   |  Odpovědět
    Nóblhóch  |  12. 08. 2004 11:21

    jo, na joea se taky těším, popravdě mám trochu obavy z opouštění PC her vývojáři, ale stačí si přečíst nějakou joeovu předpověď, jako že za dva měsíce už nebudou PC hry vycházet a ty už vyšlé se začnou zabavovat a hned je lepší nálada )

     |   |  Odpovědět
    Aleš  |  12. 08. 2004 10:56

    1) jasně to je pravda ale já to myslel v tom smyslu že hry na PC jsou mnohem více rozšířené než na konzolích. Je samozdřejmě smutné že lidem příjde normální ukrást software ale přijít do obchodu a vyrabovat ho je už strašně hrozné. Mě se líbí jak mnoho rodičů při televizy říká jak je strašné když tam někdo v těch zprávách vykrade obchod, ale klidně ti řeknou že peníze na hru ti nedají protože si jí můžeš zdarma stáhnout. Pro mě to je uplně to samé jako vykrást obchod a mnoho lidí by si to mělo uvědomit. Hry mě samozdřejmě nekupují rodiče ty si kupuju sám za své peníze třeba "zatím" jen z brigád ale tolik dobrých her aby ty peníze nestačily zase není. Vždyť tento rok jsem si zatím koupil jenom Doom 3 a Lock On a myslím že další hra jen tak nevýjde ...

    2) O jaké propustnosti mluvíš?  Možná by si měl vyměnit svoji 486 ...

    3) Já to nemyslel tak doslova. Já jen řekl že za tři roky budu muset dát buď 8000,- do konzole nebo 8000,- do počítače. A třeba v dnešní době si koupit Athlon za 3000,- + za 5000,- nějakou FX prostě na výkonu opět přidá.

    4) Ten výkon jsem samozdřejmě myslel jako na hry ...

    5) Zrovna hry co tu vyjmenováváte mě nikdy moc nebavily ani když jsem měl PS1,2 ...

    Myslím že hlavní je pochopit že konzole se drží s počítačem jen v době vyjití. Za pár měsíců je to proti počítači 486 ...

     |   |  Odpovědět
    Skye  |  12. 08. 2004 11:28

    2) měl se namysli třeba propustnost videopamětí: 48GB/s.
    3) jenže novej Athlon bude chtít novou desku. A k nový desce dost možná nový paměti.

     |   |  Odpovědět
    dr.mbrowszki  |  12. 08. 2004 13:06

    a k cemu ta propustnost teda je? kdyz hry na PS2 vypadaj tak jak vypadaj, tzn. hnus (snad krome GT3/4)

     |   |  Odpovědět
    dr.mbrowszki  |  12. 08. 2004 13:35

    ty vis jakou ma desku a pameti?

     |   |  Odpovědět
    Skye  |  12. 08. 2004 13:53

    Jako jestli je to teda Abit nebo Asus? Nebo jestli sou ty pamět DDR, NDR, SSSR nebo co? To si jako myslíš, že to Sony staví v Alzasoftu?

     |   |  Odpovědět
    Johnny  |  12. 08. 2004 10:58

    Hodne vliv na to ma i cena. Samozrejme ceny jsou stejne, takze v Cesku pak hry vyjdou draho vuci platum. ALe chybi tu poradna politika, tedy nova hra za plnou cenu, po pul roce za polovic. Treba Mafii jsem tuhle videl v Tescu po dvou letech za tisicovku, no nekupte to.

    S nizssi cenou by se myslim hry vic prodavali, sice s mensimm ziskem, ale v souctu by to byl zisk vetsi.

     |   |  Odpovědět
    Hmm  |  12. 08. 2004 11:37

    Mafii jsem koupil na internetu v dobe, kdy vysla za 850,- Kc. To Tesco nebude zase takovy terno ...

     |   |  Odpovědět
    xgandalf  |  13. 08. 2004 00:08

    ad1. Souhlasím s tebou, i když si myslím, že v tom má Aleš asi částečně pravdu, co se nelegálního softwaru týče.

    ad2. Souhlas.

    ad3. No, tak to je trochu přehnaný, životnost grafárny v měsících je opravdu vysněná utopie. Uznávám fakt, že je třeba upgradovat všechny hlavní komponenty, ale finančně bych řekl, že od určitého počtu koupených her se ty náklady srovnávají. (nepočítám počáteční investici)

    ad4. Ne, že by na tom extra záleželo, ale mě startujou Win XP asi 30 sekund a že tam toho nemám málo. Faktem je, že např Win 2000 startujou dýl, ale to není problém hardwaru, ale systému..

    ad5. Hmmm, že uvádíš zrovna ságu Final Fantasy, když by se našlo tolik jiných her..Jenom pro informaci, na PC je bez problémů hratelná FF I - FF IX a to nemluvím o tom, že časem vyjde emulátor PS2, tak bude hratelný FF X + FF X-2. (ale to už jsme trochu jinde) A srovnávat hru, která už vyšla (Doom 3) s hrou, kterou jsi ještě nehrál (Killzone) taky není zas tak dobrá idea. (ono vůbec obbhajovat u PS2 tenhle žánr, kterej se tam skoro nevyskytuje, je trochu mimo, ne?)

     |   |  Odpovědět
    Mr. Wáwra  |  12. 08. 2004 10:56

    No chlape, osobně si myslím, že Silent Hill je hororová špička. I grafiku má výbornou, tak v klidu...

    Jinak k té ,,oficiální" prodejnosti: Obávám se, že vývojářům je celkem u prdele kolik pir. kopií kde kdo má, důležitý je oficiální prodej, protože z něho maj $$$

     |   |  Odpovědět
    Aleš  |  12. 08. 2004 11:05

    No já Silent Hill měl a nepřišlo mě to moc hororové. Jestli je horor že čas od času na tebe vylýtne zobmík a před točící kamerou vyzvraví střeva, to vše v nějaké hrozné grafice. JO na počítači (pokud to je) to uričtě vypadá líp ale přeci jenom u hororových her hraje taky velkou část grafická stránka hry. Ono třeba takovej AvP2 to je prosím horor. Na něho třeba zase Doom 3 nemá. AvP2 sází na to že se bojíš toho co nevidíš. Doom 3 má zase strašidelnou atmosféru ale Silent Hill má jen 50% hororového cítění z AvP2 a 10% graifky z Dooma 3. Oproti tomu má zase Silent Hill vynikající příběh na kterej se žádná hororová hra nehrabe to je pravda ...

    Pravdu máš s těma vývojářama, ale jak jsem zde několikrát psal je to smutné že vyrabovat obchod je hrozný ale stáhnout hru je normální ... Bohůžel lidi co si neváží cizý práce zde pořád budou ... a budem za to trpět my poctivci, kteří tak budou mít díky nízké prodejnosti vysoké ceny produktů.

     |   |  Odpovědět
    Skye  |  12. 08. 2004 09:28

    Myslím, že problém není jen v ceně PC - koneckonců, když chcete konzoli doplnit ještě o prostorový zvuk (11k Kč), slušnou TV (min. 10k Kč) a dokoupit příslušenství (volant, joypady), tak se pohybujete kolem úrovně 30 000,- , což je -dle mě- přibližná cena dnešního nového PC. Důvody proč konzole a proč PC bych hledal někde jinde:

    1) srovnatelná technická vyspělost: pryč jsou doby, kdy konzole byly pro děti a "seriozní" hry se až na vyjímky týkaly platformy PC.
    2) exkluzivní tituly her
    3) vývoj her probíhá pro konkrétní kus HW, není potřeba ladit hry pro široký rozsah PC HW = nižší náklady.
    4) obchodní vztah výrobce HW SW je daleko těsnější než u PC. Výrobci her sice platí část z ceny Microsoftu či Sony, na druhou stranu mají ale zaručenou silnou prodejní podporu a marketing a v neposlední řadě i jakous takous ochranu autorských práv. Zkopírované hry nelze bez HW úprav (nelegální) na konzolích spustit.
    5) herní trh se od nadšenců dostává mezi okruh "normálních" lidí a tím i do domácností a obýváků. Herní konzole je v téhle roli paradoxně daleko přizpobivější než PC. To sice zvládá více rolí, ale jako zábavní centrum je dost nepohodlné. Výhodou je jednoduchost, ne rozsah možností.

    ----------------

    Pro případy rozuřených PC fandů dodávám, že samozřejně vím, že i PC je možné připojit na 5.1 a TV-Out či projektor, ale dodávám, že hučící desktop v obýváku je spíše záležitostí nadšenců.

     |   |  Odpovědět
    Zvire  |  12. 08. 2004 09:58

    Má pravdu, předseda...

    Jo jo. PCčka pohřbívá lenost programátorů. Proč bych se měl ladit s kódem, abych z té GF4ky vymačkal opravdu maximum, když to můžu napsat prasácky a díky X800 to taky poběží. To je to co mi vadí. Vždyť v xBoxu je obyč GF3 a co se s ní dá dělat za parádní grafiku. HALLO na konzoli je fantastický nářez. Na mém PC, které je generačně o dva kroky dál nic moc....

    Ale zase na druhou stranu. Kolem konzolí se moc nepohybuju, ale když se mi dostane do rukou nějaký časopis, tak mi to přijde, že všechny konzolové hry jsou pro mentálně postižené a autoři hřeší na to, že si ji prostě musíte koupit, aby jste zjistili, že je to kravina.

    A teď babo raď.

     |   |  Odpovědět
    mao  |  12. 08. 2004 11:00

    Hry na konzolích vypadají tak dobře jenom proto, že se díváte na televizi a tudíž si můžou dovolit určité triky, které by jim na monitoru těžko procházely. Vždyť i rozlišení je něco mezi 640x480 a 800x600 a řekněte mi - kdo by to dnes na monitoru hrál v takovým rozlišení? O nějakém dynamickém stínování a pokročilých technikách si můžou konzole nechat zdát. A jejich on-line gaming je také teprve v plenkách - ale o to větší bude peklo, až se to opravdu rozjede.

    Konzole zažijí pořádný boom až s nástupem HDTV, ale jejich nevýkonná střeva nebudou stačít krmit tu bednu datama, takže bude třeba výkonější a dražší HW.

    Prostě za kvalitu se platí a platí to napříč celým světem - prostě chci hrát hru s třikrát lepší grafikou na stroji, který má třikrát větší možnosti? Zaplatím třikrát tolik a basta.

    Ten kdo kromě hraní ještě na tom PC občas taky něco potřebuje - blbej Word, Internet,... tak bude mít PC. Komu stačí hraní, koupí konzoli. Nejlepší je mít stejně oboje, ale kde pak člověk má brát ty prachy a hlavně ten čas, aby všechny ty stroje "užil".

     |   |  Odpovědět
    Majkl  |  12. 08. 2004 18:57

    S tím rozlišením máš sice pravdu, ale když hraješ na konzoli na Tv tak ti je jedon jaké je rozlišení číselně, ale jde o to, že hry v tak nízkék rozlišení by vypadaly na PC strašně, vypadají na TV  skvěle, a o tom to je. Tu nejde o technické specifikace, ale o to ja na konec ta hra vypadá když ji hraješ (a to mluvím jen o technické stránce, a ne o hratelnosti, atd.)

     |   |  Odpovědět
    Vyvojar  |  12. 08. 2004 15:52

    Prekvapivo vecny a vystizny prispevok, ktory udiera kliniec po hlavicke.

     |   |  Odpovědět
    J  |  12. 08. 2004 08:55

    Jestli ono to nebude hodne tim, ze kvalita jde rapidne dolu a vyvojari se cim dal vic zameruji prave na "tupe" uzivatele, kterym je vpodstate jedno co hraji, jen kdyz se to hejbe a hezky do vypada. K tomu se pripocte ze spousta her se primarne vyvyji pro konzoli a port na PC podle toho vypada (nemozny ovladani ...).

     |   |  Odpovědět
    Michal Vrany  |  12. 08. 2004 07:47

    Ono podle me hlavnim duvodem proc lidi chteji byt sizeni bude predevsim v tom, ze maji pocit, ze kdyz daji za konzoli 8 tisic tak rozhodne nenakoupi hry za dalsich 32tisic + samozrejme castky za PC hry stejneho objemu... skoro bych se odvazil tvrdit, ze pokud hry produkovane pro konzoli pokryvaji jejich hracske touhy, tak se hrani na konzoli musi vzdycky vyplatit....

    U me doma je situace jina... ja jsem se preorientoval na online hrani.... (ultima online) a nejsem si jist jak moc je toto podporovano konzolemi (pocitam ze malo) a navic porad pocitam s tim, ze protoze pracuji v PC firme, tak je dobre miti doma PC.... jen tak pro jistotu...

     |   |  Odpovědět
    Hyems  |  12. 08. 2004 01:14

    To bude zase OBROVSKY flamewar :)))
    Ono by to s hernim (PC) prumyslem nevypadalo takle, kdyby se hlavne graficke karty vyuzivali na 100%. Je verejne tajemstvi, ze graficke karty se ani zdaleka nevyuziji tak, jak by skutecne mohli.
    Neuveritelne rychly, ani ne vyvoj, ale produkce karet maji za nasledek, ze musite kupovat novou graf. kartu kazdeho pul roku. A pritom, kdyby si vyvojari dali vetsi praci s optimalizaci, tak by to dnes taky vypadalo jinak, ale to by zase nedostavali tucne dotace od vyrobcu HW (Ati,nVidia) na jejich projekty......

     |   |  Odpovědět
    Mr. Wáwra  |  12. 08. 2004 10:50

    Ano, vývojáři na PC si za to někdy můžou sami nedostatečnou optimalizací her, že lidi si radši poříděj konzoli, než každou chvíli dávat několik tisíc do HW

     |   |  Odpovědět
    Vyvojar  |  12. 08. 2004 10:59

    "Insideri" sa ozvali :). S optimalizaciou su nenormalne problemy pretoze mnozstvo hardwaru a jeho kombinacii na trhu je sialene, pricom kazdy vyrobca ma nejake vlastne standarty ktore u ineho hardwaru nefunguju. Toto predstavuje pre developerov mnozstvo zbytocnych problemov ktore predrazuju vyvoj. A preco vsetky hry nevyzeraju namakane? Vydavatelia pozaduju, aby si hru mohlo kupit co najviac ludi a len maloktory vyvojar si moze vydat hardwarovo tak narocnu hru ako ID Soft.

     |   |  Odpovědět
    qrtkuffd  |  13. 04. 2008 08:45

    CLDw77 <a href="http://spcctwxatejp.com/">spcctwxatejp</a>, [url=http://oyawnohqmeud.com/]oyawnohqmeud[/url], [link=http://sixhkkvliqrp.com/]sixhkkvliqrp[/link], http://pldofodjrroy.com/

     |   |  Odpovědět
    utjseiojq  |  15. 04. 2008 01:32

    cQw1jg <a href="http://ghphdrwytrsz.com/">ghphdrwytrsz</a>, [url=http://ondyemznwbjl.com/]ondyemznwbjl[/url], [link=http://zjwbsakuasjt.com/]zjwbsakuasjt[/link], http://bvwqjwnvilse.com/

     |   |  Odpovědět
    mskrwyoijam  |  08. 05. 2008 07:07

    N8KJNL <a href="http://vnyzbvjbanbp.com/">vnyzbvjbanbp</a>, [url=http://ajmtldsrfejw.com/]ajmtldsrfejw[/url], [link=http://avwvxhqpnoiw.com/]avwvxhqpnoiw[/link], http://btdoztewgpzn.com/

     |   |  Odpovědět
    edoltohwjdp  |  12. 05. 2008 13:18

    ErNK7A <a href="http://ajoagpaeguow.com/">ajoagpaeguow</a>, [url=http://glsfevovrmpv.com/]glsfevovrmpv[/url], [link=http://sanrcwrcanzi.com/]sanrcwrcanzi[/link], http://mehtosispgdo.com/

     |   |  Odpovědět
    ugvcfirs  |  30. 05. 2008 15:51

    GTtPhk <a href="http://djmafxerlawz.com/">djmafxerlawz</a>, [url=http://xjsmkrzlycei.com/]xjsmkrzlycei[/url], [link=http://cvkfluuxocuz.com/]cvkfluuxocuz[/link], http://vozzpbozwrrm.com/

     |   |  Odpovědět
    Zasílat názory e-mailem: Zasílat názory Můj názor