Hry roku 2018: pecky, na které se vyplatí zaostřit

Musíte uznat, že minulý rok byl po herní stránce opravdu nabitý. Rok 2018 by ale snad mohl ten loňský ještě předčit. Některé z očekávaných pecek jsme pro vás vybrali, abyste se s námi měli na co těšit.

Age of Empires: Definitive Edition 

Jak vidno, éra remasterů a dalších předělávek ještě ani zdaleka neskončila. V tomhle případě snad každý hráč musí uznat, že právě tento je zasloužený. Už jenom ta možnost, že si první Age of Empires můžete zahrát ve vylepšené grafice, a k tomu v rozlišení 4K, je prostě skvělá.  

age2.jpg
age.jpgage3.jpgage4.jpg

Pro některé je právě toto splněný sen. Ani se mi nechce věřit, že Definitive Edition nepřináší jen vylepšené rozlišení, achievementy a nazdar. On je to totiž plnohodnotný remaster. Krom vylepšeného vzhledu a rozlišení tam také najdete nově nahraný soundtrack. I hratelnost se dočkala úprav, ale nemá to extra dopad na hratelnost. Zkrátka aby se hra hrála lépe, ale neztratila nic ze svého kouzla.  

Co si ale nad druhou stranu Microsoft neodpustil, je nutnost mít Windows 10. Na jiném operačním systému si nezahrajete. Mě osobně se to moc nelíbí, a to z jediného důvodu. Microsoft se sám ochudí o hráče a nedělá nic pro to, aby se jejich zákazník měl dobře. Na rozdíl třeba od GOGu, který se může přetrhnout, aby jejich hry fungovaly na co největším množství konfigurací a systémů. 

Diskuze (3) Další článek: Parádní 4K obrázky z Call of Duty WWII ukazují to pravé válečné peklo

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,