Hry roku 2019: pecky, na které se vyplatí zaostřit

Rok 2018 se nám blíží zdárně ke konci a vydání všech velkých AAA titulů už máme za sebou. Příští rok nás ale čeká také pěkná nadílka a byla by škoda, aby se na některý z nadějně vypadajících titulů zapomnělo.

Resident Evil 2 Remake 

Datum vydání: 25. ledna 2019

Platformy: PC, PS4, Xbox One

Ještě před pár lety bychom si stěžovali, že na začátku roku nebude co hrát, protože většina velkých pecek se plánuje až na podzim. V posledních letech se ale tomuto období začala studia věnovat mnohem více. První takovou vlaštovkou bude už v lednu předělávka legendárního Resident Evilu 2, který patří mezi nejvychvalovanější díly série.  

resi3.pngresi4.pngresi2.pngresi.png

Pokud jste hráli původní verzi, tak tady budete poznávat spoustu věcí. V příběhu neproběhnou žádné změny a budete si ho moci projít jak za Leona, tak za Claire. Ostatní prvky už ale byly drasticky upraveny, hlavně co se týče perspektivy. Od původních statických kamer vývojáři upustili a vsadili na modernější pohled ze třetí osoby. Sice si budete moci nastavit i režim, který vás přepne do starého systému kamer, ale k tomu nebude moc důvod. Hra k tomu totiž byla celkově uzpůsobena.  

Největší změna je patrná už na první pohled. Grafika se vyhoupla na tu nejvyšší úroveň, kterou v současnosti na herním trhu najdete. Vývojáři se opravdu neflákali, je to zkrátka plnohodnotný remake, který vznikal znovu od základu. Pohání ho technologie, kterou využíval Resident Evil VII a za dobu od jeho vydání ji stihli vývojáři ještě o něco vylepšit.  

Resident Evil 2 Remake je skvělý nejen pro veterány, ale i pro hráče, kteří se staršími díly série nikdy nepřišli do styku. Co si budeme povídat, původní verze se už tak příjemně nehrají. Je také docela možné, že když tento remake uspěje, Capcom by mohl podobným stylem předělat i ostatní díly.  

Diskuze (11) Další článek: Dark Souls Trilogy míří konečně i do Evropy, dorazí v březnu

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,