Hry z Wii U a 3DS si na Nintendo Switch nezahrajete

O Switch toho moc nevíme a jak Nintendo upozornilo, do konce letošního roku ani víc neřekne. Přesto se začínají objevovat určité informace.

Nintendo tento týden představilo svoji novou a dlouho očekávat konzoli, kterou navzdory předchozím spekulacím o jméně NX pojmenovalo Nintendo Switch.

Firma vše odhalila ve videu, které se zaměřilo na jednu hlavní věc – možnost používat Switch jako domácí konzoli a zároveň jako handheld. Jenže to je zhruba vše, co jsme se o Switch dozvěděli.

Až teď se lidem ze serveru Famitsu podařilo zjistit několik dalších detailů. Představitel Nintenda jim v rozhovoru potvrdil, že Switch nerozjede hry z Wii U a 3DS. Těžko říct, jestli se to dalo čekat, ale pro Switch vyjdou úplně nové hry.

S hrami se pojí další nová informace. Switch vychází v březnu 2017 a z toho důvodu na konzoli letos žádné tituly nevyjdou. Přesto na nich pracuje celá řada studií a vydavatelů, mezi které patří Bethesda, EA, Capcom, Ubisoft, Square Enix a další.

1.jpg2.jpg3.jpg

Na twitteru se také objevil možný výčet technologických specifikací. Je ovšem třeba upozornit, že zdroj tohoto seznamu je nejasný a vše může být nakonec jinak. 

Nintendo Switch 

  • Displej - 6.2inch IPS LCD s 1280x720 Max Resolution
  • Procesor- 4x ARM Cortext-A57 Core @ 2Ghz Max L2 Cache, 2MB.
  • Grafická karta - Nvidia 2nd Generation Maxwell 256 Cuda Cores @ 1Ghz Max
  • Hlavní paměť - 4GB
  • Systémová paměť - 32GB
Váš názor Další článek: Owlboy: Oblečte si kůži sovího kluka

Témata článku: , , , , , , , , , , , ,